Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο τελευταίος σωματοφύλακας του Χίτλερ

- Advertisement -

Παράκληση προς τους απανταχού θαυμαστές του, απηύθυνε ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Χίτλερ, ώστε να μην του στέλνουν πλέον γράμματα, αφού…,
όπως ισχυρίζεται, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, δεν μπορεί πλέον να απαντά στον καταιγισμό των επιστολών που λαμβάνει απ’ όλο τον κόσμο.

Ο 93χρονος Ρόχους Μις δήλωσε στην εφημερίδα Μπερλίνερ Κούριερ ότι οι περισσότεροι επιστολογράφοι του ζητούν αυτόγραφα αλλά “δεν είναι πια δυνατόν” να τους απαντά, λόγω της ηλικίας του. Οι ”θαυμαστές” του, προέρχονται από όλο τον κόσμο, από την Κορέα, το Νόξβιλ του Τενεσί, από τη Φινλανδία και την Ισλανδία, ενώ σύμφωνα πάντα με τον Μις, ”κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό”.
Να σημειωθεί ότι ο Μις, πιστεύεται ότι είναι ο τελευταίος εν ζωή άνθρωπος που είχε γνωρίσει από κοντά τον Χίτλερ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ναζί

Παλαιότερα ο Μις έστελνε στους θαυμαστές του φωτογραφίες στις οποίες εικονιζόταν ο ίδιος, την εποχή του πολέμου, να φορά μια στολή των Ες-Ες!
Σήμερα τα γράμματα και τα δέματα που λαμβάνει συσσωρεύονται στο διαμέρισμά του, στο προάστιο Ρούντοβ του Βερολίνου.
Εν τω μεταξύ, ο Μις εκτός από σωματοφύλακας είχε υπηρετήσει τον Χίτλερ και ως τηλεφωνητής και ταχυδρόμος.

Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο “Ο τελευταίος μάρτυρας”, εκδόθηκαν το 2008 στη Γερμανία και πρόκειται να γυριστούν σε ταινία.
Δημιουργείται βέβαια το ερώτημα, τι είδους άνθρωποι θεωρούν ”ανεκτίμητο” απόκτημα το αυτόγραφο ενός από τους υπαλλήλους του ναζιστικού καθεστώτος και συλλέγουν μανιωδώς φωτογραφίες ατόμων με στολές των Ες-Ες…

fsport.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλα ασε τους διαφορους επι γης ανεγκεφαλους αλλα ενα δεν καταλαβαινω, δηλαδη ο συγκεκριμενος γερος ακομα κι ενα βημα απ`τον ταφο επιμενει να νιωθει περηφανος για τη θητεια του διπλα στο Χιτλερ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog