Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιώργος Λάνθιμος Οι πρώτες δηλώσεις μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ

- Advertisement -
Γιώργος Λάνθιμος
Ο 38χρονος υποψήφιος σκηνοθέτης για την «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία» περιέγραψε στην “Ελευθεροτυπία”  πώς ένιωσε μόλις έμαθε τα χαρμόσυνα νέα.
Έχει συνειδητοποιήσει τι έγινε; «Όχι. Μου είναι αδύνατο να εκφράσω με ακρίβεια αυτό που αισθάνομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πολύ Ξαφνιασμένος. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να πω και πολλά για το τι σημαίνει να είσαι υποψήφιος για Όσκαρ. Αλλά δε νομίζω ότι θα πανηγυρίσω. Τελικά, όλα αυτά τα πράγματα, Όσκαρ, Κάνες είναι πολύ μικρότερα και απλούστερα απ’ όσο φανταζόμαστε, μέχρι να τα πλησιάσουμε. Και οι Κάνες ήταν ένα τεράστιο πράγμα. Και μετά βλέπεις ότι ήταν κάτι απλό. Μετά κερδίζεις το βραβείο που είναι τεράστιο. Και βλέπεις ότι και με ένα βραβείο δεν έγινε τίποτα!».

Πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να είναι ο νικητής; «Δεν έχω ιδέα».

Θα αλλάξει κάτι αν πάρει το βραβείο; «Αν τα προηγούμενα βραβεία που πήρα δεν άλλαξαν τίποτα, ίσως στην Ελλάδα ακόμα και ένα Όσκαρ να μην είναι ικανό να αλλάξει κάτι. Τα βραβεία του Κυνόδοντα δεν έκαναν ευκολότερα τα γυρίσματα των Άλπεων που μόλις ολοκλήρωσα. Αποφάσισα, όμως, αντί να περιμένω κάμποσα χρόνια για τις κατάλληλες συνθήκες, να κάνω την ταινία με χειρότερες συνθήκες και λιγότερα χρήματα απ’ τον Κυνόδοντα. Το ότι με ένα Όσκαρ θα σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ταινίες σε άλλες χώρες, είναι μια προοπτική. Σου τη δίνουν όμως και οι Κάνες. Το θέμα είναι ότι με ένα Όσκαρ σού δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ένα άλλου είδους σινεμά, πιο εμπορικό, από αυτό που εγώ θέλω να κάνω».

 
 
 
yupi.gr
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog