Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάτμος: Ποιος είναι ο Μοναχός με τις καταθέσεις των… 2,5 εκατομμυρίων ευρώ;

- Advertisement -
Με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου συγκροτήθηκε εκτάκτως Εξαρχία για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο ταμείο της Ιεράς Μονής Πάτμου… έπειτα από καταγγελίες ότι πρώην μοναχός (πλέον βρίσκεται στη Βέροια) είχε καταθέσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σύμφωνα με το romfea.gr η Εξαρχία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ, έναν δικηγόρο καθηγητή Πανεπιστημίου και έναν ορκωτό λογιστή. Ο Καθηγούμενος της Μονής Πάτμου Αντύπας Νικηταράς ενημέρωσε τους αδελφούς της Μονής για τις εξελίξεις και συνήλθε εκτάκτως το ηγουμενοσυμβούλιο.
 
Ο έλεγχος δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην περίπτωση του πρώην μοναχού αλλά και σε άλλες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Τι λέει ο Mοναχός που τον γνωρίζει στο TLIFE

O Πατέρας Μαρτινιανός που βρίσκεται ήδη κάποια χρόνια στο Μοναστήρι της Πάτμου, γνωρίζει τον εν λόγω μοναχό με τις μεγάλες καταθέσεις αλλά δεν τον πρόλαβε εκεί αφού έχει ήδη 6 χρόνια που έχει φύγει και ζει στη Βέροια. Συγκεκριμένα μας περιγράφει: “Τον γνωρίζω. Οι καταθέσεις που ακούγονται δεν έχουν σχέση με το Μοναστήρι της Πάτμου. Έχει τουλάχιστον έξι χρόνια που έχει φύγει. Πήγε στη Βέροια κι έγινε παπάς. Άρα από εκεί κάνει ό,τι κάνει. Είναι υπό την αρχή του Δεσπότη Βεροίας. Τώρα δεν ξέρουμε αυτά τα χρήματα που έχει μαζέψει, από πού τα ‘χει μαζέψει, πόσα χρόνια τα έχει κι από ποιους. Είναι περίπου 40 χρονών. Να σου πω την αλήθεια κι εγώ προσπαθώ να μαζέψω εδώ και πέντε χρόνια για να κάνω το κελί που ονειρεύομαι στο Άγιο Όρος και δεν έχω καταφέρει τίποτα! Τώρα πώς τα κατάφερε αυτός να μαζέψει 2,5 εκατομμύρια ευρώ δεν ξέρω! Όλοι απορούμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε που τα βρήκε τα χρήματα. Κι εγώ έχω γνωστούς εύπορους ανθρώπους, πολιτικούς, που έχω στείλει έντυπα με αποδείξεις για να με βοηθήσουν και δεν έχω κατορθώσει τίποτα. Δεν ξέρω…

Κανονικά ο συγκεκριμένος Μοναχός με το όνομα Παύλος, υπάγεται στο Άγιο Όρος. Πριν μπει εκεί ο ηγούμενος της Πάτμου ήταν και γέροντάς του. Μάλωσε μαζί του με ακόμη τρεις και έφυγαν για το Άγιο Όρος. Ο Δεσπότης Βεροίας τον πήρε και τον έκανε παπά. Και μένει και στο Άγιο Όρος και έξω στη Βέροια. Αφού έγινε παπάς μπορεί να κοιμάται και μέσα και έξω… “

*tlife.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog