Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Η θα νομιμοποιηθούμε ή θα πεθάνουμε”

- Advertisement -

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους την απεργία πείνας εμφανίζονται οι μετανάστες που βρίσκονται στο κτήριο της οδό Ηπείρου, οι οποίοι διεκδικούν την νομιμοποίηση τους.
 Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 23χρονος Ρασίντ τόνισε ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

“Δεν έχω σταματήσει εδώ και 6 χρόνια να δουλεύω. Έχω φύγει από την δουλειά μου για να συμμετάσχω στην απεργία Το μόνο που ζητάμε είναι τα δικαιώματά μας. Δεν κάνουμε πίσω. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους από εδώ. Άλλη μεταφορά δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία. Ή θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας, ή θα πεθάνουμε”, ανέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι εμφανώς καταβεβλημένοι, με τους 104 από αυτούς να ζουν σε αντίσκηνα στον προαύλιο χώρο ενώ οι 137 ζουν στον πρώτο όροφο και το ημιυπόγειο του κτηρίου.

Τους μετανάστες φροντίζουν υγειονομικά οι Γιατροί του Κόσμου και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες έχουν μεταφέρει χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ οι γιατροί τους κάνουν προληπτικές εξετάσεις.

Φόρουμ Μεταναστών: Δεν είχαμε καμία σχέση με την κατάληψη της Νομικής

Την ίδια στιγμή, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών περνά στην αντεπίθεση στις κατηγορίες που δέχθηκε από μέρος των Μέσων Ενημέρωσης και του πολιτικού κόσμου ότι βρίσκονταν πίσω από την κατάληψη της Νομικής.

Η οργάνωση ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει τα αίτηματα των 300 μεταναστών, σε καμία περίπτωση όμως δεν βοήθησε στην κατάληψη της Νομικής.

“Δεν είχαμε καμία σχέση με τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας ή τη μετακίνηση ανθρώπων από την Κρήτη όπως εσφαλμένα διατυπώθηκε από διάφορα ΜΜΕ και πολιτικούς κύκλους.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε τους απεργούς ότι πρόκειται για μια παρακινδυνευμένη προσπάθεια με κινδύνους παρεκτροπών, που δεν θα συμβάλλουν στην επίλυση των αιτημάτων τους”.
*como.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλα εχουν τρελλαθει τελειως αυτοι οι προσφυγες? Εδω η κυβερνηση αδιαφορει για μισθωτους, συνταξιουχους και μικρομεσαιους Ελληνες επαγγελματιες & θα ενδιαφερθει γι`αυτους? Ας τους μεταφρασει κανεις στα παρσι, σανσκριτικα η ο,τι τελος παντων γλωσσα `μιλουν την ελληνικη λαικη ρηση "οπου φτωχος κι η μοιρα του"
    ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog