Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η συναγή της ημέρας : Ριζότο με κολοκύθα

- Advertisement -

Μια ολόκληρη κολοκύθα θα μείνει στο ψυγείο σας για αρκετό καιρό, οπότε σας δίνουμε διάφορες ιδέες για να την αξιοποιήσετε κατάλληλα.
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε κύβους)
400 γρ. ρύζι
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1/2 ποτήρι  λευκό κρασί
παρμεζάνα τριμμένη
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε  το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με 25 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο (προτεινόμενο σκεύος, ένα μεγάλο τηγάνι), στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα ,και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν η κολοκύθα μαλακώσει αρκετά, την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε το ρύζι το λευκό κρασί και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το  ζεστό ζωμό λαχανικών, σταδιακά και ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο  μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε το ριζότο για 2 λεπτά, να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.
Τη συγκεκριμένη συνταγή, σας προτείνω να τη συνοδεύσετε με εύκολες και νόστιμες, κοτομπουκιές. Μπορείτε να δείτε τη συνταγή για κοτομπουκιές του Τριαντάφυλλου, ή να ακολουθήσετε την παρακάτω.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι και κάρυ
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το αλάτι το πιπέρι και το κάρυ. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, στη συνέχεια τα περνάμε από τα αυγά (τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει, με σύρμα η με πιρούνι) και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι.

foodzine.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και μην ξεχνατε οτι την αδεια απο τη σαρκα της κολοκυθα, μπορειτε καλιστα να την κοψετε στα δυο, και εχετε δυο ωραιοτατα πορτοκαλι κρανη να τα φορατε οταν πηγαινετε βολτα με το αγορι/κοριτσι σας με το μοτοσακο. Ασε που το πορτοκαλι φωσφοριζει στο σκοταδι…
    ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog