Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΠΝΙΣΜΑ : ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ (λειτουργούν για τα μέλη τους) τα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

- Advertisement -
Η απαγόρευση του καπνίσματος καταστροφή για χιλιάδες επιχειρήσεις κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Κάποια στιγμή και το Επιμελητήριο της Κορινθίας έτσι θα ενεργεί για να προστατεύσει τα μέλη του. Ειδικά τα 2000 καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Κύριε Υπουργέ,

Όπως είχαμε γραπτά επισημάνει προς την προκάτοχό σας με το έγγραφό μας 8966/06.09.2010, σε μια περίοδο, όπου η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει καθημερινά μια αποκαρδιωτική οικονομική κατάσταση και υφίσταται πρωτοφανείς περικοπές εισοδήματος και παροχών, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους των κέντρων εστίασης και αναψυχής είναι τουλάχιστον αψυχολόγητη…

Σε ένα λαό, που –σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- αντιμετωπίζει το αύριο χωρίς την παραμικρή αισιοδοξία σε ποσοστό άνω του 80%, το Υπουργείο Υγείας απαγορεύει το κάπνισμα, το τελευταίο ίσως μέσο χαλάρωσης, που έχει απομείνει, και μάλιστα στους χώρους εκείνους, όπου ακριβώς οι συμπολίτες μας πηγαίνουν για να συζητήσουν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη φθηνότερη ανάπαυλα, που προσφέρεται σήμερα στη Χώρα μας: ένα καφέ ή ένα ποτό.
Το γεγονός ότι τα καφέ και τα μπαρ είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που ήδη πλήττονται από την κρίση, δεν πτοεί το υπουργείο, όπως δεν το πτοεί, ότι οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν πληθώρα δυσκολιών, ότι οι πελάτες τους είναι σε συντριπτικό ποσοστό καπνιστές και αν δεν μπορούν πλέον να καπνίσουν, δεν θα βγαίνουν από τα σπίτια τους όπως έγινε ήδη και σε άλλες χώρες. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μερικές χιλιάδες «λουκέτα» παραπάνω σε μια εποχή, που η Αγορά μαστίζεται και η ανεργία καλπάζει….
Με την ευκαιρία της έναρξης της έμπρακτης διαμαρτυρίας της ΠΟΕΣΕ, που από σήμερα τοποθετεί και πάλι τα τασάκια στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, επανερχόμαστε στο κρίσιμο για τα μέλη μας αυτό θέμα και ζητούμε η αψυχολόγητη αυτή απόφαση να ανακληθεί, ως ανελεύθερη και αντισυνταγματική, και να δοθεί στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα στην επιλογή και για τον πελάτη και για τον επιχειρηματία.
Ζητούμε:
1. Τα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα έως 60m2 να δηλώνουν με ευκρί-νεια στην είσοδο αν είναι «καπνιζόντων» ή «μη καπνιζόντων» και οι πελάτες να επιλέγουν με ελεύθερη βούληση τα μεν ή τα δε.
2. Οι επισιτιστικές και υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις πάνω από 60 m2 να έχουν το δικαίωμα να ορίζουν ξεχωριστό κλιματιζόμενο χώρο μέσα στο κατάστημα για τους καπνίζοντες πελάτες τους.

Με εκτίμηση

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

19/10/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ξεκολληστε πια με το καπνισμα! Αυτο το μετρο εχει καθιερωθει στις περισσοτερες χωρες που ευημερουν και ολα καλα. Γιατι δηλαδη στην Ελλαδα θα φερει οικονομικο μαρασμο η εφαρμογη του? Αυτο που ειναι επιζημιο ειναι η αναρχια. Ποτε, πια θα το καταλαβετε? Το καπνισμα σε δημοσιους χωρους ειναι οπισθοδρομικο και κακογουστο. Πλενεσαι, αρωματιζεσαι και ντυνεσαι στη τριχα για να βγεις και να`σαι ωραιος και γυρνας σπιτι μετα την καφετερια η το μπαρ, βρωμοκοποντας εσυ και τα ρουχα σου. Δεν βαρεθηκατε αυτο το σκηνικο. Ασε που βγαινοντας εξω απ`το μαγαζι για τσιγαρο, κανεις και γνωριμιες… Προχωρειστε χωρις να κοιτατε στο παρελθον! ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog