Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μην το πεις ούτε του… Παππά!

- Advertisement -

Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την άθλια ΑΕΚ αλλά αποκλείστηκε ελέω Παππά (που κράτησε 8 λεπτά καθυστέρηση), Μίτσελ και Καρνέζη που έκανε τη γκάφα της χρονιάς και ενώ είχε… χαρίσει και το πρώτο γκολ!

Οι εκλεκτοί του Μανόλο

Έχοντας το «μαξιλάρακι» και τη… μισή πρόκριση από το 2-0 του πρώτου αγώνα ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν λογικό να θέλει να ελέγξει το παιχνίδι, να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Σάχα και να μην ρισκάρει.
Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ξεκίνησε ο Σάχα, δεξιά ο Γιάχιτς, αριστερά ο Καράμπελας και ο Νασούτι με τον Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντιόπ και Μάκος τα αμυντικά χαφ, με τον Καφέ λίγο πιο μπροστά. Αριστερό «φτερό» ο Λαγός, δεξί ο Σκόκο και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Λυμπερόπουλος.

Ρίσκαρε με 4-4-2!

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε δεδομένα ένα ποδοσφαιρικό… θαύμα για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρίσκαρε από το πρώτο λεπτό με σύστημα έκπληξη. 4-4-2 από τον Πορτογάλο τεχνικό για πρώτη φορά από την μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Είπαμε, το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια.
Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από την εστία, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, με τον Νίνη σε ελεύθερο ρόλο. Αριστερό χαφ ο Χριστοδουλόπουλος και ο Λέτο που «έβγαινε» και δεξιά για  να δίνει βοήθειες στο πλευρό του Σισέ στην επίθεση.

Ροντέο με… πράσινο αναβάτη!

Αν το πρώτο ματς ήταν μια βαρετή… σούπα που η ποιότητα του Λυμπερόπουλου έφτανε και περίσσευε για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ, το πρώτο μέρος της ρεβάνς ήταν σούπερ για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σε αυτό, φυσικά, βοήθησε το γρήγορο γκολ του Λαγού στο 12′. Ακόμη μια ενέργεια κλάσης από τον Λυμπερόπουλο(η κάθετη του έκοψε στη… μέση την άμυνα του Παναθηναϊκού), ένα δώρο από τον Καρνέζη και η μπάλα στο πλεκτό. Το ΟΑΚΑ να… φλέγεται από νωρίς, έτοιμο να πανηγυρίσει την πρόκριση
Ο παθιασμένος, όμως Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός που τα έπαιζε όλα για όλα είχε αντίδραση και μάλιστα άμεση. Ο Σισέ στο 19′ απάντησε με κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος και στην συνέχεια οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πολλά τρεξίματα και τσαγανό έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης ενώ ο Λέτο ταλαιπωρούσε συνέχεια την άμυνα της «Ένωσης». Οι νταμπλούχοι έστειλαν… προειδοποιητικά μηνύματα αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Σισέ και στο φινάλε «χτύπησαν» για το 2-1. Δράστης ο Ζιλμπέερτο Σίλβα με τρομερό μονοκόμματο έξω από την περιοχή, «κάρφωσε» την μπάλα στο πλεκτό του Σάχα και έβαλε πιο δυνατά από ποτέ τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Ολική ανατροπή!

Η εικόνα του πρώτου μέρους το καταμαρτυρούσε. Από την μία η ΑΕΚ να έχει μείνει στο πρώτο παιχνίδι και στον ενθουσιασμό του γρήγορου γκολ και από την άλλη ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός με τσαμπουκά, πάθος και πάνω απ’όλα ποδοσφαιρικό πλάνο.
Ο Χιμένεθ άλλαξε γρήγορα τον Καφέ με τον Μπαχά που πήγε κορυφή, με τον Λυμπερόπουλο σε ελεύθερο ρόλο αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες φάσεις(έσωσε αρχικά την ΑΕΚ ο Σάχα) και εν τέλει το γκολ που τους έβαλε σε ρόλο οδηγού για την πρόκριση.
Ο Βύντρα σε φάση… καρμπόν της ισοφάρισης του «τριφυλλιού» έγραψε το 3-1(63′) με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και… πάγωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ! Μάλιστα, κάποιοι οπαδοί της «’Ενωσης» μπήκαν στο ταρτάν και το ματς διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά!

Ο Μίτσελ… τιμωρεί!

Ο Βύντρα ήταν εκείνος, όμως, που στο 72′ έκανε την γκάφα του αγώνα και άλλαξε την ροή του, δίνοντας στην ΑΕΚ το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, έκανε σκόπιμη καθυστέρηση για ένα πλάγιο και ο Παππάς τον απέβαλλε.
Ο Χιμένεθ έριξε στην «μάχη» τον Μπλάνκο και τον Μίτσελ, με τον Φερέιρα να βάζει τον Μαρίνο αντί του Λάζαρου για να καλύψει τα δεξιά της άμυνας και τον Σιμάο αντί του Νίνη για να «δέσει» την αμυντική του λειτουργία.
Η ΑΕΚ πίεζε με 11 παίκτες(ακόμη και ο Σάχα στην σέντρα ήταν) ασφυκτικά αλλά ο Παναθηναϊκός στην κόντρα είχε φάσεις από αυτές που δεν χάνονται, με τον Σισέ να σπαταλά δύο απίστευτα τετ-α-τετ.
Η μπάλα τιμωρεί. Και το έκανε απόψε στο ΟΑΚΑ! Ο Μίτσελ σχεδόν από την σέντρα έκανε το γέμισμα, ο Καρνέζης έκανε την γκάφα της χρονιάς και η μπάλα στην τελευταία στιγμή του αγώνα κατέληξε στα δίχτυα!

MAN OF THE MATCH: Όταν από το πόδι του έρχεται μια τέτοια πρόκριση τότε ο Μίτσελ είναι εκείνος που στάθηκε στο ύψος του, μπαίνοντας από τον πάγκο. Το μισό γκολ ανήκει στον Καρνέζη αλλά είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που δίνει στην ΑΕΚ το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ζιλμπέρτο Σίλβα. Τρομακτική εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο. Ίσως η καλύτερη του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Και τι δεν έκανε! Καταρχήν δεν σταμάτησε να τρέχει, να κόβει και να μοιράζει. Με αστείρευτες δυνάμεις έκανε αρχηγική εμφάνιση και φυσικά με την γκολάρα του στο 45′ ανοίγει τον δρόμο για την… παραλίγο πρόκριση  και… κόβει  τα πόδια της ΑΕΚ σε ένα πολύ κομβικό σημείο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η παιδική αντίδραση της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις, από τις οποίες ο Παναθηναϊκός πέτυχε τα δύο από τρία του τέρματα. Τόσο σε αυτό του Σισέ όσο και σε εκείνο του Βύντρα η άμυνα της «Ένωσης» έχει πάει για… ύπνο και προσφέρει εύκολα γκολ στο «τριφύλλι».  Δεν επιτρέπεται για ομάδα τέτοια ομάδα να έχει τέτοια λειτουργία στις «νεκρές» μπαλές.

Η ΓΚΑΦΑ:  Θέλει και ερώτημα; Ο Καρνέζης πέταξε στα σκουπίδια την απίστευτη υπερπροσπάθεια που έκαναν οι συμπαίκτες του. Δώρο το πρώτο γκολ και… γκέλα που δεν γίνεται, στην τελευταία φάση του αγώνα. Αποδείχθηκε περίτρανα το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός στην συγκεκριμένη θέση!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παππάς με τις αποφάσεις του εκνεύρισε την κερκίδα αλλά και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Έδειξε κάποιες «ανάποδες» φάσεις ενώ θα έπρεπε να είχε αποβάλλει από το 33′ τον Βύντρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο φινάλε όμως… μαχαίρωσε τους «πράσινους» αφού κράτησε καθυστέρηση ακόμη και στο 7λεπτο των καθυστερήσεων. Όταν ήρθε το γκολ του Μίτσελ!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο καλύτερο φετινό παιχνίδι στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή που ζητούσε ήταν μπροστά με 3-1 μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα αλλά η απίστευτη  βλακεία του Καρνέζη έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ που έπαιξε με την… φωτιά αλλά στο φινάλε είναι εκείνη που συναντά στους «4» τον ΠΑΟΚ.
*gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog