Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολλανδία: Ηλιακοί συλλέκτες σε ποδηλατόδρομους

- Advertisement -

Tην ώρα που άλλες πόλεις σκέπτονται να κατασκευάσουν ποδηλατόδρομους, μια ολλανδική πόλη ετοιμάζεται να τους στρώσει με ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος θα εφαρμοστεί στην μικρή πόλη Κρόμενι, βόρεια του Aμστερνταμ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συλλέκτες θα ενσωματωθούν σε μια παχιά επιφάνεια που μοιάζει με γυαλί, αλλά δεν θα γλιστράει και θα είναι ανθεκτική ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα φτάνει τις 50 kWh ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο.
Η παραγόμενη ενέργεια θα τροφοδοτεί τα φανάρια, τα φώτα των δρόμων, αλλά και σπίτια.
Το σύστημα SolaRoad, που αναμένεται να τοποθετηθεί σε περίπου ένα χρόνο, αποτελείται από τσιμεντένιες πλάκες με ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα κρυσταλλικού πυριτίου, οι οποίες θα καλύπτονται από ανθεκτικό γυαλί πάχους περίπου 1 εκατοστού.
Οι αρχές ελπίζουν ότι η ενέργεια που θα παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορεί να αποθηκεύεται ώστε να διοχετεύεται τη νύχτα.
Loutrakiblog: Αλήθεια πόσα χρόνια πίσω είμαστε στο Λουτράκι,όχι μόνο σε σχέση με την ολλανδική πόλη αλλά ακόμα και με την γειτονική Κόρινθο η οποία έχει ήδη φτιάξει ποδηλατόδρομους τους οποίους επεκτείνει χρόνο με το χρόνο;Εδώ στην πόλη μας ΟΎΤΕ κουβέντα!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog