Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επίθεση εναντίον Ελλήνων δημοσιογράφων στην Αίγυπτο

- Advertisement -

Τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών στο κέντρο του Καΐρου, μεταξύ των οπαδών του Αιγύπτιου προέδρου Μουμπάρακ και των αντιφρονούντων.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φωτορεπόρτερ του Βήματος Γιώργος Μουτάφης δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης (02/02) και όπως δήλωσε ο ίδιος είναι ελαφρά τραυματισμένος.

Περιέγραψε τις δραματικές εικόνες που είδε μέσα στα κρατητήρια, όπου και ο ίδιος κρατήθηκε, καθώς και σκληρές εικόνες από τους δρόμους του Καΐρου, όπου συνεχίζονται οι ταραχές.
Ταυτόχρονα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Καθημερινή Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως δέχτηκε επίθεση την Πέμπτη (03/02), μαζί με τον φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη από μεγάλη ομάδα φιλοκυβερνητικών, που κρατούσαν ρόπαλα και λοστούς.
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ο Π. Παπακωνσταντίνου, ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν ήταν οπαδοί του Μουμπάρακ και τον χτύπησαν στο πόδι και στο κεφάλι.
Περιέγραψε πως βρισκόταν κοντά στην πλατεία όταν τον ρώτησαν οι παρευρισκόμενοι την ιδιότητά του. Με το που είπε ότι ήταν Έλληνας δημοσιογράφος του επιτέθηκαν.
Μεταφέρθηκε στο Αγγλοαμερικανικό Νοσοκομείο, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.
Ο Π.Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι οι αρχές τους αφαίρεσαν τα διαβατήρια και περιμένουν παρέμβαση από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο.
Να σημειωθεί ότι έχει απαγορευτεί στους δημοσιογράφους να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία που διαμένουν, με τις κάμερες τους, ώστε να καταγράφουν τις σκηνές.
Τους απαγορεύτηκε ακόμα και η λήψη πλάνων από τα μπαλκόνια των δωματίων τους.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog