Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χωρίς λεφτά του δήμου το καρναβάλι!(video)

- Advertisement -



*e-korinthos

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το ότι δεν βάζει ο Δήμος λεφτά μας ενοχλεί…το ότι πετούσαμε 300.000 ευρώ ( 1 δισεκατομμύριο δραχμές,για να μην ξεχνιόμαστε…) σε καραγκιοζιλίκια και πυροτεχνήματα,δεν μας ενοχλεί ;;; αλλά ,είπαμε, το καρναβάλι είναι πολιτιστικό γεγονός…εκεί έχουμε καταντήσει …

  2. Και αφού είναι καραγκιοζηλίκια,γιατί οι όποιοι πολιτιστικοί
    σύλλογοι και οι πολίτες να συνδράμουν με την συμμετοχή και τη
    παρουσία τους;;;
    Για αυτούς που θα συμμετάσχουν,φορείς και πολίτες,κατά τη γνώμη του Δήμου,δεν αξίζει να δαπανηθούν κάποια χρήματα;;;
    Εντάξι,καταλάβαμε η δαμόκλειος σπάθη του ΓΑΠ,του ΔΝΤ,και των
    ελεκτών που μας επισκέφθηκαν για να δούνε αν είμαστε καλά
    παιδιά και τους καταβάλουμε κανονικά τη δόση τους,δεν τους
    επιτρέπει τέτοια καραγκιοζηλίκια,η Δημοτική αρχή δεν παίρνει
    καμιά ευθύνη;;; καμιά πρωτοβουλία;;;
    Και,καλά με τι μούτρα μας λένε ότι το καρναβάλι είναι θεσμός
    για το Λουτράκι;;; Σα δεν ντρεπόμαστε λέω…
    Ηλίας

  3. δεν θεωρώ πολιτιστικό γεγονός την ταύτιση με την βραζιλιάνικη μουσική,δεδομένου ότι δεν ζούμε στην Βραζιλία…ούτε ένας τόνος σκουπίδια,δεδομένου ότι η πόλη που ζώ,,δεν θέλω να είναι σκουπιδότοπος…ούτε την κάθε ανερχόμενη,ή "απαστράπτουσα" λα'ι'κή αοιδό,που παίρνει τερατώδη ποσά,για να γαυγίσει για μία ώρα…φυσικά,αυτή είναι η άποψή μου,δεν είμαι ο απόλυτος παντογνώστης,για να δώσω,τον απόλυτο ορισμό…μπορώ όμως να πώ κι άλλα,αν θέλεις να το συζητήσουμε….όσο για σένα , που υπογράφεις με το ψευδώνυμο "ν@χτερίδα" (λες και έτσι είσαι αναγνωρίσιμος/η),δύο πράγματα…ποτέ δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά και στο μέτρημα χρημάτων,επειδή ποτέ δεν είχα σχέση μαζί τους…τί από αυτά που είπα,σου δίνει το δικαίωμα να με χαρακτηρίσεις "άσχετο" και "οπισθοδρομικό";;; (για να πάω να γίνω σχετικός και προοδευτικός,δηλαδή…)

  4. Hλία,η όλη διαμάχη γίνεται,επειδή η ΔΑΕΤ,που μέχρι τώρα ήταν το πορτοφόλι του Δήμου,δεν έχει πλέον,μέσα στις αρμοδιότητες της , πολιτιστικές εκδηλώσεις…ο Καλλικράτης ,έχει δημιουργήσει ένα μπάχαλο,στο οποίο οφείλουμε να προσαρμοστούμε…προσωπικά,πιστεύω,ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι πολίτες,είναι η ελπίδα,να πετύχει το καρναβάλι,αν συμμετέχουν ενεργά και με προτάσεις ….

  5. Για στάσου βρε φιλαράκι,για να καταλάβω τι μου λες,μπας και
    συννενοηθούμε.
    Δλδ,επειδή έγινε κάποιος Νόμος,(που κατά την άποψή μου είναι
    συγκεντρωτισμός του κερατά),θα πρέπει η Δημοτική αρχή να
    ξεχάσει την ταυτότητα της;;; ειληκρινά μου είναι αδύνατον να
    κατανοήσω μια τέτοια λογική.δεν υποστηρίζω εκείνες τις,πραγματι αηδίες,που γίνοταν στην πλατεία με τους αοιδούς και όλα τα κλαπατσίμπαλα και σκορπίζοταν ένα σωρό λεφτά στον αέρα το φρέσκο.
    Αν δεν κάνω λάθος στην πόλη μας πάντα υπήρχαν αξιόλογα ντόπια
    ναιολεϊστικα συγκροτήματα,που ποτέ απ΄όσο θυμάμαι δεν κλίθηκαν από καμία Δημοτική αρχή να παρουσιάσουν στους
    συμπολίτες τους το όποιο έργο τους,με ελάχιστα χρήματα,ακόμη
    ούτε δωρεάν,και ας κρίναμε εμείς οι Δημότες αν αξίζουν ή δεν
    αξίζουν τα παιδιά μας..
    Χωρίς και εγώ να είμαι παντογνώστης,νομίζω πως η αυτενέργια
    των πολιτών παράγει πολιτισμό,όμως άμα μένει αβοήθητη,στο
    έλεος κάποιων χορηγών,εκφυλίζεται,γι΄αυτό θεωρώ ότι ο Δήμος
    τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να τις στηρίζει όσο μπορεί..
    Ηλίας

  6. ΣΕΧΟΥΝ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ! ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ.ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ.ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΦΥΤΟ.

  7. thelw na sou pw me afto oti to karnavali pano apo ola einai diaskedasi … kai oxi politismos pou lathos to thetoun kapioi… oi apokria panta diaskedasi itan kai oxi politismos… apo ta arxea dionisia an den kano lathos… i diaskedasi tou ftoxou… kai o ftoxos goustari na di to skili pou den mpori na pai sto magazi na to di… etsi einai.. skeftite to ligo… entaxi den lew oxi kai 300.000 fetos giati den perisevoun… oute persi oute propersi perisevan ala tora exoume kai dnt… kai aftos einai poli sovaro logos (dnt) na dosi oti mpori o dimos na diaskedasi o kosmos… oson afora ti ekdilosis sta magazia pou plirone o dimos eimai kata 100% giati 4 xronia oi pliopsifia ton magazion pou egina oi ekdilosis aftes tis ides san arpaxti kai den prosfere tipota ston kosmo.. oute kan fistikia orismenoi… kai orismenoi anevasan kai tis times.. veveos ipirxan kai ekseresis.. ala oi exeresis den exoun anagki ton dimo.. kseroun na kanoun tin doulia tous… telika file a.v. pios einai pio politismenos? o kanivalos tis afrikis, emeis oi elines (me tin klironomia mas , tromaramas) h o"ditikos" kosmos ??

  8. τώρα αρχίσαμε να έχουμε μιά βάση στην συζήτηση και χαίρομαι…Ηλία,για άλλη μιά φορά συμφωνούμε…απλά,δεν κατάλαβες μιά λεπτομέρεια ,που είναι βασικότατη…η πρώην ΔΑΕΤ,δεν υπάρχει,άρα δεν υπάρχει χρήμα (τώρα,αν είναι διαδικαστικό το θέμα ή γραφειοκρατικό,τί να πώ ρε παιδιά,αυτό ξέρω,αυτό λέω …)…πάντως,αυτό διατείνονται όλοι της δημοτικής αρχής…συμφωνώ απόλυτα και με τα 2 προηγούμενα post…το καρναβάλι δεν είναι πολιτισμός,είναι διασκέδαση…και όσοι είμαστε πάνω από 30,έχουμε πετύχει ένα Λουτράκι μέσα στο κέφι,με τις φωτιές του και με τον κόσμο να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι μασκαρεμένος και να γίνεται πανικός από τα γέλια…δεν χρειαζόμασταν ούτε 80,ούτε 300 χιλιάδες ευρώ τότε,αυτό ξέρω εγώ…και στο φινάλε,το καρναβάλι είναι ο κόσμος που διασκεδάζει και ξεχνάει τα προβλήματα του,για λίγες μέρες…είμαι ο πρώτος που φωνάζει ότι αυτή η πόλη μαραζώνει με την μιζέρια και την γκρίνια μερικών και δεν το αξίζουμε…

  9. Ηλίας,α-βου,
    ..καταρχήν δεν έχουμε θέατρο,(!)έχουν περάσει εκαντοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον δήμο και δεν 'αξιωθήκαμε' τόσα χρόνια να φτιάξουμε ένα θέατρο της προκοπής..Αλλά επειδή το θέμα αυτό θα το ξανα-ανοίξουμε στο loutrakiblog όπως το είχαμε θέσει-σαν προβληματισμό-κάποτε στο Λουτράκι, μέσω της εφημερίδος Αρβύλας,ας κοιτάξουμε τώρα να κάνουνε/με τα καρναβάλια και μετά έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε περί πολιτισμού και γενικότερα.

  10. Ακριβώς mi.fi,αυτό είναι η καρδιά του προβλήματος που λέγεται
    πολιτισμός,και ξέρω πόσο πονεμένη ιστορία είναι,από τη 80ς,
    και καμία Δημοτική αρχή δεν έκανε κάτι σημαντικό γι΄αυτό, παρά τις υποσχέσεις. Τώρα όμως μιλάμε για το ξεφάντωμα ενός
    τριημέρου,και παρά το ζόφο που ζούμε,νομίζω ότι θα μπορούσε
    να έχει λυθεί το πρόβλημα,αν είχε προβλεφθεί κάποιο κονδύλι
    που να το διαχειρίζεται το Πνευματικό για αυτό το σκοπό.
    =============================================================
    Ασχετο:παράκληση,παιδιά καλέστε τους σχολιαστές σας να μη
    χρησιμοποιούν γκρήκλις και κεφαλαία,και στην ανάγκη πείτε
    τους – και κάντε το – ότι δεν θα δημοσιεύετε τα σχόλιά τους.
    Ηλίας

  11. ΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΙΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ?/ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΙΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΙΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Η ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ Δ.Α.ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΘΝΤΕ ΤΟΣΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ? ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΚΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΛΛΑ Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog