Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΟΡΓΟΝΑ ΜΕ ΜΑΓΙΩ !

- Advertisement -
Πρόκειται για γλυπτό, που στήθηκε σε κεντρικό σημείο τής Έδεσσας, έκανε όμως έξω φρενών το δεσπότη, ο οποίος ανάγκασε το δήμαρχο να τής φορέσει μαγιώ.
     H γοργόνα ήταν ένα από τα έργα, που είχε αγοράσει ο δήμαρχος τής Έδεσσας από τον Δήμο Πατραίων το 2006. Επρόκειτο για χρησιμοποιημένα έργα στην Πάτρα, που είχαν μείνει ως στοκ και αγοράστηκαν φθηνά. Ένα από αυτά, η γοργόνα, στήθηκε στην Πλατεία Τημενιδών μέσα σε ένα συντριβάνι, αλλά λίγες μέρες αργότερα τής φόρεσαν το μαγιώ. Ο δήμαρχος πιέστηκε από το μητροπολίτη να την ντύσει και το έκανε, γιατί αν αρνιόταν, παιζόταν η πολιτική του καριέρα.
 
     Το ίδιο έργο τοποθετήθηκε και την επόμενη χρονιά με μαγιώ και μετά εξαφανίστηκε, όπως όλα τα αποκριάτικα γλυπτά, που κοσμούσαν τις ημέρες εκείνες την πόλη. Ο δεσπότης βλέπετε, είναι αντίθετος στον εορτασμό τής Αποκριάς.
*     *     *
      Μπορεί ο λαός να επιλέγει δήμαρχο, αλλά το πάνω χέρι στα κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. αυτό τής τοποθέτησης ενός γλυπτού σε δημόσιο χώρο, το έχει πάντα ο δέσποτας. 
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συγχαρητήρια !!! καταφέραμε και ξεπεράσαμε σε βλακεία τους πουριτανούς αμερικάνους,που είχαν ντύσει τους Κούρους στο εξώφυλλο των Tin Machine,επειδή θεωρήθηκε πρόστυχο…βοήθεια μας και καλό παράδεισο…

  2. Λες γιαυτό στη δική μας πόλη δεν υπάρχει γλυπτό ουτε για δείγμα
    – εκτός από το ηρώο και εκείνο της Εθνικής αντίστασης – παρά
    μόνο συντριβάνια με σκαλοπάτια που μοιάζουν σαν πλημμυρισμένες
    πολυκατοικίες;;;
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog