Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εμπλοκή Τσοχατζόπουλου σε μίζες 55 εκατ. ευρώ

- Advertisement -

Εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW και τον εξοπλισμό τριών παλαιότερων φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτήν τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη ομάδα, που είχε ως αποκλειστικό της έργο τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων. Επικαλούμενο έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης, το Spiegel εμπλέκει και το όνομα του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση αυτή, που αφορά στην περίοδο 2002-2004.

Για την εμπλοκή του πρώην υπουργού φέρεται να έχουν καταθέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου, πρώην συμβούλου γερμανικών εταιρειών εξοπλισμού.

Την υπόθεση ερευνά και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας, η οποία είχε έρθει προ δίμηνου σε επαφή με την Εισαγγελία του Μονάχου.

Σχολιάζοντας το γερμανικό δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις, υπενθυμίζοντας πως την υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων την είχε χειριστεί το ΠΑΣΟΚ τόσο στην αρχή της, την περίοδο 2002-2004, όσο και στο τέλος της, με τη συμφωνία για τον «Παπανικολή» από τη σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
*protothema

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΗΡΩΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ ΞΕΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ …..ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ….ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ 'ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ 'ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ….ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ 'ΠΟΥ….ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ '

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog