Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάθε μαθητής σε γυμνάσιο και λύκειο θα έχει και e-mail

- Advertisement -

Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, θα αποκτήσουν προσωπικό e-mail. Θα τους παραχωρηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κρατά και την εποπτεία του τρόπου χρήσης.

Με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλα τα σχολεία της χώρας, το Υπουργείο, χορηγεί προσωπικούς λογαριασμούς πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, µε τους οποίους θα εξασφαλιστεί πρόσβαση σε µια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε μαθητή. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ, θα είναι της μορφής  username@sch.gr και μελλοντικά  θα έχει πρόσβαση σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα, το ψηφιακό σχολείο. Για  να διαφυλαχθεί η σωστή χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς αφορά σε ανήλικους χρήστες, αλλά και για να μην παρενοχλούνται οι μαθητές, θα γίνεται αρχειοθέτηση στο ιστορικό των μηνυμάτων  τους.
Ότι μήνυμα στέλνει ή λαμβάνει, ο μαθητής θα αποθηκεύεται μόνιμα σε φακέλους του mail box και δεν θα διαγράφεται. Οι κηδεμόνες με μια γραπτή αίτηση στο σχολείο, θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να γνωρίζουν τον κωδικό του λογαριασμού.
Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι εάν διαπιστωθεί κακόβουλη χρήση λογαριασμού, αυτός θα διαγράφεται μόνιμα, καθώς η χρήση του αφορά σε σχολικές δραστηριότητες και μόνο.
Ο λογαριασμός θα ισχύει για ένα σχολικό έτος αλλά και τη διάρκεια των διακοπών και θα ανανεώνεται την επόμενη σχολική χρονιά.
*madata.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog