Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι τροφές που πολεμούν τη γρίπη

- Advertisement -

Η γρίπη «θερίζει» μικρούς και μεγάλους και εσείς δεν ξέρετε, πώς να προφυλαχθείτε Δείτε, ποιες τροφές σας θωρακίζουν απέναντι στην εποχιακή γρίπη και πείτε αντίο στον πυρετό και τα βασανιστικά συμπτώματα.

Μύτη που τρέχει, μάτια που υποφέρουν στο δυνατό φως, φταρνίσματα και βήχας, πονόλαιμος και πυρετός, «βαρύ» κεφάλι και μυαλγίες σε όλο το σώμα. Σας θυμίζουν κάτι; Σίγουρα θα έχετε υπάρξει και εσείς «θύμα» της βασανιστικής γρίπης. Σχεδόν κάθε χειμώνα, το «ραντεβού» μας με τις ιώσεις είναι πάντα στην ώρα του και εμείς υποφέρουμε από τα βασανιστικά συμπτώματα προσπαθώντας με κόπο να «συρθούμε» από τον καναπέ στο κρεβάτι…
Πείτε αντίο στη γρίπη με τις «σούπερ» τροφές
Και όμως, η γρίπη αντιμετωπίζεται και μάλιστα με πολύ πιο απλούς τρόπους από αυτούς, που νομίζαμε ως τώρα. Και φυσικά, αναφερόμαστε στα τρόφιμα και στα φαγητά εκείνα, που χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά καταπολεμούν τη γρίπη με τρόπο απλό και εντελώς φυσικό.
Υπάρχουν πολλά και ισχυρά «όπλα» στον πόλεμο ενάντια στη γρίπη. Πρώτα από όλα, αναφερόμαστε στα πολύχρωμα φρούτα και στα λαχανικά, που χάρη στις πολύτιμες βιταμίνες τους, θωρακίζουν τον οργανισμό μας δημιουργώντας μια αόρατη ασπίδα ενάντια στη γρίπη και τα κρυολογήματα.
Συνέχεια έχουν τα ψάρια με τον «θαυματουργό» ψευδάργυρο, ο οποίος αποτελεί συστατικό και άλλων τροφών, όπως των καρυδιών και των δημητριακών και που δίνει στον οργανισμό τη δυνατότητα να πολεμήσει τις ιώσεις, που τον απειλούν καθημερινά.
Ιδιότητες που καταπολεμούν τη γρίπη έχει αποδειχθεί, πως διαθέτουν και τα σπαράγγια. Ειδικότερα τον χειμώνα, μια ζεστή σούπα με σπαράγγια πέρα από ιδανική και ελαφριά πρόταση για δείπνο, μπορεί να αποτελέσει και ένα πρώτης τάξεως «γιατρικό» ενάντια στη γρίπη.
Τέλος, ένα φαγητό, που εδώ και χρόνια αποτελεί κρυφό «χαρτί» στα χέρια μαμάδων και γιαγιάδων, που αντιμετωπίζουν μικρούς ασθενείς με γρίπη είναι και η κλασσική… κοτόσουπα! Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η κοτόσουπα, δεν είναι μόνο ένα νόστιμο πιάτο αλλά παράλληλα αποτελεί και το πιο παραδοσιακό, ελληνικό «γιατροσόφι» για την καταπολέμηση της γρίπης, που παραδίδεται από γενιά σε γενιά…
Η γρίπη αγαπά την «φτωχή» διατροφή…
Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί αναφέρουν, πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει ένας οργανισμός τις διάφορες μορφές εποχικής γρίπης είναι η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολλοί γιατροί, δεν χρειάζεται να μείνει κανείς σχεδόν νηστικός, για να χαρακτηριστεί η διατροφή του «φτωχή» ή ελλιπής αλλά αρκεί να ρίξει μια ματιά στη λεγόμενη διατροφική «πυραμίδα» προκειμένου να διαπιστώσει, αν τρέφεται σωστά ή όχι.
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ψάρια και ξηρούς καρπούς και συνετή σε γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, ζυμαρικά και κρέας είναι με δυο λόγια, ο καλύτερος τρόπος, για να θωρακιστούμε απέναντι στις ιώσεις και στη γρίπη, που θα διστάσει να μας χτυπήσει την πόρτα…

Clickatlife.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog