Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελληνικό…αλά Barcelona

- Advertisement -

Με την διαδικασία του fast track προχωρεί, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση την αξιοποίηση του Ελληνικού, με την λογική ότι αποτελεί «φιλέτο» για επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στη χώρα.

Ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας, Χοσέ Ασεµπίγιο, ο οποίος λειτουργεί ως τεχνικός σύµβουλος για την ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζει σήµερα στον πρωθυπουργό την πρότασή του για τη διαµόρφωση των 5.300 στρεµµάτων, ούτως ώστε, εφόσον πάρει το πράσινο φως από τον Γ. Παπανδρέου, να καταθέσει την τελική του αναφορά το επόµενο διάστηµα. Πιθανότατα θα πάρει µέρος και σε σύσκεψη µε τους υπουργούς Επικρατείας, Χάρη Παµπούκη, και Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρµπίλη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, µετά το πρόσφατο ταξίδι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, στο Κατάρ, γνωστοποιήθηκε το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Ελληνικό, που έχουν εκδηλώσει εταιρείες από το Κατάρ. Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών από χώρες του εξωτερικού, ενδεχοµένως και Ελλήνων.
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να προσαρµόσουν τα σχέδιά τους για το Ελληνικό, βάσει των υποδείξεών του Χοσέ Ασεµπίγιο. Για την κυβέρνηση, σημαντικό κομάτι αποτελεί το περιβαλλοντικό που θεωρείται καθοριστικό για την ανάπτυξη της περιοχής.
Αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι ο κ. Ασεµπίγιο έχει πάρει από το ΥΠΕΚΑ κάποιες παλαιότερες µελέτες κυρίως για να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φηµολογία πως το «κυβερνείο» , ένας συνδυασμός κτιρίων που θα στεγάσει όλα τα υπουργεία και πολλές υπηρεσίες του Δηµοσίου, που επιθυµεί ο πρωθυπουργός, είναι πολύ πιθανό να φιλοξενηθεί στο Ελληνικό.
Ο Καταλανός Χοσέ Ασεμπίγιο συνεργάζεται µε την ελληνική κυβέρνηση από τις πρώτες ηµέρες ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης αξίζει να θυμηθούμε πως λίγες ηµέρες µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης, ο διάσηµος αρχιτέκτονας είχε επισκεφθεί την Αθήνα, προσκεκληµένος του Γ. Παπανδρέου, µε τον οποίο ξεναγήθηκε στις ολυµπιακές εγκαταστάσεις του Φαλήρου και του Ελληνικού, ούτως ώστε να παρουσιάσει την πρότασή του για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας στα πρότυπα της ολυμπιακής Βαρκελώνης.
*newsday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog