Την αγανάκτηση των δικηγόρων της Κορινθίας μετέφερε μέσα από δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Δημήτρης Κονομόδης, ο οποίος και δήλωσε ότι πληροφορήθηκε την ύπαρξη προκήρυξης για τη θέση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, η οποία όπως υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, «φωτογραφική» για δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
 
Ο κ. Κονομόδης εξέφρασε την λύπη του για την ύπαρξη της προκήρυξης αυτής, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος, αν αληθεύει ότι απαιτεί δικηγόρο των Αθηνών για νομικό σύμβουλο του Δήμου, τότε αποτελεί ηθικό πλήγμα για τον αγώνα των δικηγόρων που μάχονται να προστατεύσουν τα δικαιώματα των δικηγόρων της επαρχίας έναντι των συμφερόντων των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών της πρωτεύουσας.

Παράλληλα ο κ. Κονομόδης τόνισε ότι αν αληθεύει αυτή η παράμετρος της προκήρυξης τότε είναι ιδιαίτερα λυπηρό που ο νέος δήμαρχος της περιοχής «γυρίζει την πλάτη» στους καλούς και άξιους όπως τους χαρακτήρισε δικηγόρους του Λουτρακίου.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο ίδιος τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου επιθυμούν να συζητηθεί πρόταση, οι δικηγόροι του συλλόγου να μην παρίστανται σε καμία δίκη που αφορά στον Δήμο Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων, εφόσον αποδειχθούν αληθή τα όσα ακούγονται για την επίμαχη προκήρυξη.

Παράλληλα ο κ. Κονομόδης αναφέρθηκε στο σημερινό συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από δικηγόρους της Ελλάδας στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα με πορεία που θα ολοκληρωθεί έξω από την Βουλή και παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που θα συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους στην Οικονομική επιτροπή της Βουλής.
Το συλλαλητήριο θα αποτελέσει και την κορύφωση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

korinthiannews.gr