Φανταζόμαστε λοιπόν, ότι μετά την τέρψη των αισθήσεων με το μενού μας, μετά το πρώτο και το κύριο πιάτο, είναι η κατάλληλη ώρα να προσεγγίσει ο ένας τον άλλον μέσα από ένα παιχνίδι σοκολάτας με «αυστηρές ποινές» που σε προκαλούν να χάσεις… Γι’ αυτό νιώσαμε ότι το τέλειο τέλος σε ένα γεύμα που στοχεύει στο να ανάψει το ερωτικό παιχνίδι είναι η μους σοκολάτας της συνταγής μας, απαλή και πλούσια, αρωματισμένη με λικέρ ταγμένα να άρουν τις αναστολές και να απογειώσουν τις αισθήσεις.
Γιατί λοιπόν -λέμε τώρα εμείς- να μην δέσετε με ένα μεταξωτό μαντίλι (ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) τα μάτια του ή της συντρόφου σας και να ζητήσετε να δοκιμάσει κάθε μια απ’ τις τρεις διαφορετικές μους για να εντοπίσει ποιο λικέρ κρύβεται στη γεύση τους; Θυμηθείτε παρεμπιπτόντως πως το σαβουάρ βιβρ σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει τα στραβά μάτια και επιτρέπει να μην χρησιμοποιήσετε κουτάλι για τη δοκιμή… υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία να απλωθεί η μους, όπου μπορεί κανείς απλώς να την γευτεί κατευθείαν με τη γλώσσα του, ώστε να εκτιμήσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της και να μαντέψει τα συστατικά της γεύσης της! Κάθε φορά που μαντεύει λάθος, θα μπορούσε να πληρώνει το τίμημα σε ερωτική προσταγή σας εκτός βέβαια κι αν προτιμάτε να τον τιμωρήσετε με ένα ηδονικά οδυνηρό τίναγμα του μαστίγιου (βλέπε και τις προτάσεις μας για το σερβίρισμα στο τέλος της συνταγής). Απ’ την άλλη γιατί όχι για κάθε σωστή απάντηση, να μην του παραχωρήσετε γενναιόδωρα το δικαίωμα να σας ζητήσει να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία του… Θα έλεγα ότι αυτό είναι ο ορισμός του ερωτικού win-win situation…
Προετοιμασία: περίπου 25 λεπτά συν o χρόνος να κρυώσει. Μπορείτε να κάνετε την μους μια μέρα πριν και να διατηρήσετε τα ποτήρια στο ψυγείο καλά καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη. Ετοιμάστε το γαρνίρισμα και βάλτε το πριν το σερβίρισμα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 12 σφηνάκια)
225 γραμ. μαύρη κουβερτούρα (κατά προτίμηση 60-70% κακάο)
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
από 1 κ.σ. Grand Marnier / Crème de Menthe / Baileys (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό για την μους Grand Marnier)
φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου) και μισά καρύδια (ή φουντούκια) για το γαρνίρισμα
Ετοιμάστε τη σοκολάτα: Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και να λιώστε την σε μπεν-μαρί, βάζοντάς την δηλαδή σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το μπολ πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μη βιαστείτε. Αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει αργά χωρίς να την ανακατέψετε παρά μόνο μια φορά.
Σημείωση: Αν ανησυχείτε για την υπερθέρμανση της σοκολάτας, μπορείτε να φέρετε το νερό της κατσαρόλας για το μπεν μαρί σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια να την αποσύρετε από τη φωτιά, και βάλετε μέσα τη σοκολάτα. Αυτό θα κάνει τη σοκολάτα να λιώσει μόνη της αργά.
Κάνετε την μους: Κτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια μαλακή μαρέγκα.
Ελέγξτε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς και αφήστε την κάπως να κρυώσει αλλά να παραμένει ζεστή. Χτυπήστε τους κρόκους για λίγα δευτερόλεπτα και σταδιακά προσθέστε τους στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε μια κουταλιά της μαρέγκας στο μίγμα, χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι και στη συνέχεια διπλώστε μέσα την υπόλοιπη, με λίγες σίγουρες κινήσεις.
Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε γεύσεις, χωρίστε το μείγμα σε 3 μπολ και ρίξτε στο καθένα μια κουταλιά της σούπας από τα 3 διαφορετικά λικέρ.
Αδειάστε το κάθε μείγμα σε σφηνάκια, καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα χρειαστείτε.
Πριν το σερβίρισμα: Γαρνίρετε τα σφηνάκια ανάλογα με το περιεχόμενό τους με φλούδα πορτοκαλιού, φύλλα μέντας, καρύδια ή καραμελωμένα φουντούκια.
Πρόταση σερβιρίσματος: Ιδανικά σερβίρεται από σεφ με μινιμαλιστική περιβολή (η έννοια naked chef του Jamie Oliver παίρνει εδώ την κυριολεκτική διάστασή της) και συνοδεύεται από δεμένα μάτια, χειροπέδες, μαστίγιο ή οποιοδήποτε άλλο σέξι, κίνκυ παιχνίδι επιλέξετε…
padespani.com