Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους 62 οι νεκροί από τη γρίπη

- Advertisement -

Στους 62 ανέρχονται τα θύματα από τη νέα γρίπη στη χώρα μας αριθμός σχετικά αυξημένος συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

 Παράλληλα, 110 άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό Η1Ν1 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μάλιστα το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές να είναι σε ετοιμότητα ώστε όταν χρειαστεί να παραχωρήσουν τις Μ.Ε.Θ.

Τα ποσοστά δείχνουν πως ο ιός χτυπάει κυρίως ηλικίες 30 – 65 ετών με τους περισσότερους θανάτους να παρατηρούνται από 30 έως 75 ετών.

Συνολικά από τις αρχές του χρόνου 208 άτομα έχουν νοσηλευτεί προσβεβλημένα από τον ιό της νέας γρίπης.

Η έξαρση του Η1Ν1 αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα και οι μισοί από αυτούς που επισκέπτονται τα νοσοκομεία πάσχουν από τη νέα γρίπη. Προβληματίζει μάλιστα το γεγονός πως το 37% όσων έκαναν επιπλοκές από τη γρίπη δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, κανένα από τα 60 άτομα που έχασαν τη ζωή τους είχαν εμβολιαστεί.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα 5 ανά 100.000 κατοίκους ενώ στην Αττική 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους πολίτες να προχωρούν σε άμεση αναγνώριση των συμπτωμάτων και να λαμβάνουν αντιικά φάρμακα.

Ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη είναι υψηλός καθώς σε  εννέα ευρωπαϊκές χώρες το ίδιο διάστημα καταγράφτηκαν 154 θάνατοι.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog