Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιοί είναι οι Locomondo που θα τραγουδήσουν την Παρασκευή στον Αποκριάτικο χορό του Λυκείου;

- Advertisement -

Με ήχους από την Καραϊβική, την Κούβα, τη Τζαμάικα πλεγμένους με ελληνικούς και αγγλικούς στίχους στα τραγούδια τους, οι Locomondo μας ταξιδεύουν με τη μουσική τους και την ενέργεια τους σε μέρη που θυμίζουν καλοκαίρι, ξεγνοιασιά και όμορφες στιγμές!

Από το Bob Marley μέχρι το Μάρκο Βαμβακάρη, η μουσική των Locomondo περιλαμβάνει ετερόκλητα στοιχεία κι επηρεάζεται από φαινομενικά διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς αποδεικνύοντας ότι η reggae μπορεί να τραγουδηθεί και με ελληνικό στίχο και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ποιοί είναι οι Locomondo;
Το επταμελές σχήμα από την Αθήνα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001 και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Ένας τρελός κόσμος» το 2004. Η μουσική τους είναι μία μίξη από ρέγκε, σκα και λάτιν ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με ελληνικό στίχο. Τραγουδούν και στα αγγλικά έχοντας όμως, πάντα αριστοτεχνικά πλεγμένο στα τραγούδια τους το ελληνικό στοιχείο. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια όπως το «Trendy Λίτσα» και το «100 Αφρό» ακούστηκαν αρκετά στο Ελληνικό ραδιόφωνο ενώ το τραγούδι «Στην Αθήνα» μπήκε στο play list του Radio France Internationale για 2 μήνες. Το 2005, οι Locomondo ταξίδεψαν στην Τζαμάικα μετά από πρόσκληση του τρομπονίστα των  θρυλικών Skatalites, Vin Gordon, γνωστό και ως «Don Drummond Jr για να γράψουν τον καινούργιο τους δίσκο. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μπορεί να ακουστεί στο cd με τίτλο «12 μέρες στην Jamaica« (ΜΒΙ, Ιούλιος 2005). Ο εν λόγω δίσκος των Locomondo μπήκε στα Ελληνικά charts τον Αύγουστο του 2005 και η διασκευή της γνωστής «Φραγκοσυριανής» του Μάρκου Βαμβακάρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao.
Στο δίσκος των Locomondo «Me wanna dance» συμμετέχουν μεγάλα ονόματα από τη διεθνή μουσική σκηνή όπως η Ambaro από τους Amparanoia και o Natty Bo από τους Ska Cubano. Πρόκειται για ένα δίσκο που περιέχει πολλά διαφορετικά ακούσματα και διαφορετικούς ρυθμούς, στα Ελληνικά, στα Αγγλικά αλλά και στα Ισπανικά.
Μία από τις καινοτομίες του δίσκου είναι η χρήση παραδοσιακών οργάνων σε μερικά τραγούδια, πηγαίνοντας ακόμα ένα βήμα παραπέρα την ανάμιξη του Ελληνικού στοιχείου με τις μουσικές φόρμες του συγκροτήματος, μετά την γνωστή διασκευή τους στην «Φραγκοσυριανή».
Ένα άλμπουμ που ανεβάζει τη διάθεση είναι το soundtrack της ταινίας «Γαμήλιο πάρτι» με τη μουσική και τα τραγούδια των Locomondo που κυκλοφορεί από την MBI. Οι Locomondo υπογράφουν την μουσική και με την ρέγκε- σκα διάθεσή τους, μεταμορφώνουν την Κρήτη, στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία, σ’ ένα νησί του κόσμου. Το soundtrack είναι ιδανικό για πάρτι άνευ ορίων, ένα soundtrack εκτός ελέγχου!
Δυναμική επιστροφή σε ένα είδος μουσικής που φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά, έκανε το συγκρότημα που μετέτρεψε την ελληνική μουσική σκηνή σε… Jamaica, οι Locomondo. Το συγκρότημα επέστρεψε στη σκηνή με ένα διπλό live cd, δίνοντας έτσι μια ακόμη ευκαιρία να τους απολαύσουν on stage όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην sold-out εμφάνισή τους. Το «Locomondo Live» περιέχει ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια του συγκροτήματος από τις συναυλίες τους την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αγαπημένες διασκευές. Το επταμελές σχήμα από την Αθήνα, φαίνεται ότι και πάλι έτοιμο να μας ξεσηκώσει με τους ρυθμούς του!
Το Goal!” είναι το ολόφρεσκο τραγούδι των Locomondo που εξυμνεί τη μπάλα που πολλοί αγαπήσανε, τη μπάλα της αλάνας. Όντας ποδοσφαιρόφιλοι και ενίοτε ποδοσφαιριστές οι ίδιοι, με πολλά γκολ αλλά και… τραυματισμούς στο ενεργητικό τους, ήθελαν εδώ και χρόνια να φτιάξουν ένα τραγούδι με θέμα το ποδόσφαιρο. Και να που ο χρόνος το έφερε και αυτό, μαζί με μία καλή αύρα ότι το τραγούδι θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους φίλους του συγκροτήματος και όχι μόνο. Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει και το video clip του “Goal!”, με θέμα -τι άλλο- τα αλάνια που παίζουν ποδόσφαιρο. Τα παιδιά εκείνα που όταν στέλνουν τη μπάλα στο πλεχτό, νιώθουν -ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και βιοτικού επιπέδου- σαν να είναι οι μεγαλύτεροι θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Οι Locomondo είναι οι:
Μάρκος Κούμαρης φωνή, κιθάρα / Γιάννης Βαρνάβας φωνή, κιθάρα / Σταμάτης Γούλας πλήκτρα, sampler / Σπύρος Μπεσδέκηςμπάσο / Σούντρης Στράτοςτύμπανα / Μιχάλης Μούρτζης κρουστά / Θανάσης Ταμπάκης υπεύθυνος ήχου.
*muzik.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog