Μέρες της δεκαετίας του ʼ50 και τουʼ60 -τότε που στα τρένα της ξενιτιάς στοιβάζονταν μετανάστες για το Βέλγιο και τη Γερμανία- θυμίζει η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα.
Μην αντέχοντας την ανεργία και σίγουροι πια πως στην πατρίδα τους δεν έχουν μέλλον, όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν την απόφαση να αφήσουν πίσω φίλους, συγγενείς και πατρίδα, αναζητώντας την τύχη τους στα ξένα.
Περίπου 550.000 είναι αυτοί που δεν έχουν μείνει απλά στις σκέψεις αλλά έχουν ήδη κάνει και το πρώτο βήμα για να μεταναστεύσουν.
Τα γραφεία του ΟΑΕΔ, καθημερινά κατακλύζονται από βιογραφικά Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, τα βιογραφικά σημειώματα που βρίσκονται σήμερα στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα του ΟΑΕΔ έχουν φτάσει τα 546.502.
Μάλιστα, τα στοιχεία που προέρχονται από τις 24 υπηρεσίες European Employment Services (EURES) που λειτουργεί ο Οργανισμός σε όλη τη χώρα καταγράφουν μόνο ένα μέρος του συνόλου των ανέργων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να εργαστούν εκτός Ελλάδας.
*newsday.gr