Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η επίδραση των αρχαίων ελληνικών στον εγκέφαλο!

- Advertisement -

Τα αρχαία ελληνικά είμαι μια ζωντανή γλώσσα και, όπως αποδεικνύουν έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, θεραπευτική, σύμφωνα με τον καθηγητή Παν/μιου Πατρών και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Σταύρο Παπαμαρινόπουλο.
  Ο καθηγητής, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την ελληνική γλώσσα και την αποκωδικοποίηση της ελληνικής μυθολογίας, παρουσιάζει αποκλειστικά στο newsbomb.gr όλες τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην δυναμική της ελληνικής γλώσσας και την επίδρασή της στον εγκέφαλο.

  «Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του. Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων. Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας “Marchal McLuhan” Derrick De Kerckhove.» υποστηρίζει ο κ. Παπαμαρινόπουλος.

  Τα επιστημονικά αποτελέσματα που υποστηρίζουν τη θεωρία του Havelock είναι τα εξής: Πρώτον η περιοχή Broca που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο λόγω του ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά. Δεύτερον, ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε επιτυχώς και τρίτον, η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στην λειτουργία του εγκεφάλου, προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των χρηστών του αλφαβήτου, από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτ��ου.
  Οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του ψυχιάτρου Ιωάννη Τσέγκου, παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η εκδίκηση των τόνων». Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών. Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους.
  Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.

  «Η αυστραλή πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock, έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο, διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά! Εν τούτοις, από φέτος, τα μεν παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας ελληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά!» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμαρινόπουλος.

  Δείτε το παρακάτω video στο οποίο επιστήμονες μιλούν για την αρχαία ελληνική γλώσσα και την επίδρασή της στον άνθρωπο…

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πωπω ρατστιστές….γέμισε ο τόπος ρε παιδιά. Για κάθε έναν αντιρατσιστή απ' ότι φαίνεται γενιόνται 10 ρατσιστές. Επιτέλους η κυβέρνησν να φτιάξει στρατόπεδο συγγέντρωσης και να προσλάβει μετανάστες να τους βασανίζουν και να τους φιλάνε.

  2. φιλαράκι,θα μας δώσεις λίγο τον ορισμό του ρατσιστή και του αντιρατσιστή,για να καταλάβουμε οι αδαείς τί υπαινίσσεσαι ;;; και ποίοι είχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και βασάνιζαν ανθρώπους στην πρόσφατη ιστορία (καμιά 60αριά χρόνια πριν ;;;)…είπαμε,το ταξιδάκι θα ξαναρχίσει,για να δούμε κάτι ωραία link …to know us better,που έλεγαν και στην ταινία …

  3. Εξαφανισμένη γλώσσα
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Εξαφανισμένη γλώσσα (αποκαλείται επίσης νεκρή γλώσσα) είναι εκείνη που δε διαθέτει πλέον γηγενείς ομιλητές. Τυπικά τούτο συμβαίνει όταν μια γλώσσα περνά στο στάδιο του γλωσσικού θανάτου μέσω της άμεσης αντικατάστασής της με κάποια άλλη, όπως συνέβη για παράδειγμα με την Κοπτική, που αντικαταστάθηκε από την Αραβική, και πολλές γλώσσες των γηγενών της Αμερικής, των οποίων οι γλώσσες αντικαταστάθηκαν από την Αγγλική, τη Γαλλική, την Ισπανική ή την Πορτογαλική.
    Η εξαφάνιση μιας γλώσσας συμβαίνει, επίσης, όταν η γλώσσα διέρχεται φάση ταχείας εξέλιξης ή αφομοίωσης έως ότου τελικά δίνει τη θέση της στο απότοκο αυτής της εξέλιξης, που θεωρείται διαφορετική γλώσσα (ή γλωσσική οικογένεια). Σε αυτή την περίπτωση ανήκει η Λατινική. Είναι εξαφανισμένη (νεκρή) γλώσσα αλλά είναι γονέας των σύγχρονων ρομανικών γλωσσών. Κατά τον ίδιο τρόπο η Σανσκριτική γλώσσα είναι γονέας των Ινδοάριων γλωσσών και η αρχαία αγγλική γονέας της σύγχρονης αγγλικής.
    Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια εξαφανισμένη γλώσσα παραμένει σε χρήση για επιστημονικούς, νομικούς, ή θρησκευτικούς σκοπούς. Η Σανσκριτική, η Λατινική και η αρχαία εκκλησιαστική σλαβονική, η Κοπτική και η αρχαία θιβετιανή γλώσσα είναι ορισμένες από τις αρχαίες γλώσσες που χρησιμοποιούνται ως ιερές γλώσσες.
    Η γλώσσα που έχει ζώντες ομιλητές ονομάζεται ζωντανή γλώσσα. Σύμφωνα με τον Εθνολόγο υπάρχουν 6.912 γνωστές ζωντανές γλώσσες.[1]
    Σε μία τουλάχιστον γνωστή περίπτωση, αυτήν της Εβραϊκής, έγινε επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης μιας λειτουργικής γλώσσας. Υπήρξαν και άλλες προσπάθειες αναγέννησης γλωσσών (Μανξ, Κοπτική και Κορνουαλική), αλλά η επιτυχία αυτών των προσπαθειών είναι μάλλον αμφίβολη, καθώς είναι εμφανές -τουλάχιστον από πολιτικής άποψης- ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν γηγενείς γλώσσες μιας κοινότητας ομιλητών.

    Mάθαμε και κάτι καινούριο…ότι μιλάμε ακόμα αρχαία ελληνικά…πρέπει να τα φρεσκάρω,γιατί έχω να τα μιλήσω από το Λύκειο,στην τρίτη Δέσμη και δεν θα μπορώ να συνεννοηθώ…

  4. Πολλές γνώσεις το παιδί, μας βγήκε και κουλτουριάρικο μέσω copy – paste. Ξέρεις στα μουλάρια και τα άλογα όταν όργωναν για να μην ξεφύγουν από την ορθή ίσια πορεία τους έβαζαν παροπίδες.Αυτά στα μουλάρια, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα τις δανείστηκαν από αυτά και πολλοί άνθρωποι. Για κούνα λίγο το κεφάλι σου αγόρι μου, ίσως δεις τότε και κάτι άλλο. Για όλους υπάρχει ελπίδα, μην απελπίζεσαι.

  5. Ακόμα και αν σε χαλάει φίλε μου εξακολουθείς:
    Να λες ναύ-της, ναυ-αγός, ναυ-τικός από το ναύς.
    Να λες πυρ- οσβέστης, πυρ-ασφάλεια, πυρ-καϊά από το πυρ.
    Να λες αγω- γός νερού, ρεύματος, αποχέτευσης από το άγω.
    Να λες δια-θλαση, περι-θλαση …από το θλάση.
    Σκέψου λίγο αν αφαιρέσουμε από όλες τις λέξεις τις αρχαιοελληνικές ρίζες τους πως θα μιλάγαμε σήμερα;
    Σκέψου αν από όλα τα ιατρικά βιβλία – σε όλο τον κόσμο – αφαιρούνταν οι Ελληνικές λέξεις τι θα απέμενε.
    Τελικά είναι μεγάλο πρόβλημα να απορρίπτεις τον εαυτό σου. Ξέρεις τα παιδιά που πέφτουν στην πρέζα από αυτοαπόρριψη ξεκίνησαν και βρήκαν υποκατάστατο.

    Το πρωτεύον στη ζωή είναι να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, άρα και την καταγωγή σου. Όταν έχεις μπει στο τρυπάκι, να χαρακτηρίζεις ρατσιστή όποιον μιλάει για την πατρίδα του, τόχασες το παιχνίδι.
    Είμαστε η μοναδική χώρα που έχει ποινικοποιηθεί ο πατριωτισμός.
    Να ξέρεις ότι η (χρυσή αυγή) είναι ο αντίποδάς σου. Υπάρχει γιατί υπάρχεις εσύ. Οι νόμοι της φύσης όπως (δράση – αντίδραση) δεν γίνεται να παραβιαστούν.
    Το ότι το ψάχνεις – έστω και με φανατισμό – είναι καλό για σένα. Ο δρόμος για την ελευθερία είναι δύσκολος αλλά μπορεί να είναι και στόχος.

  6. φίλε μου,δεν αμφισβητεί κανείς το μεγαλείo της γλώσσας μας…αλίμονο…ούτε ότι η σημερινή γλώσσα είναι απόγονος της αρχαίας ελληνικής…πρέπει να είναι ανόητος όποιος υποστηρίξει το αντίθετο…εγώ απαντάω στις ανοησίες που λέγονται από τον κάθε τυχάρπαστο ανώνυμο,που μπαίνει εδώ μέσα για να προσβάλλει επί προσωπικού…και όλοι αγαπάμε την πατρίδα μας,δεν χρειάζεται να το κάνουμε παντιέρα…άλλο πατριωτισμός,άλλο εθνικισμός (κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό,αν και δεν συμφωνώ με το ιδεολόγημα) και άλλο ρατσισμός (επέτρεψε μου να κατέχω αρκετά τους -ισμούς)…κι άλλο φανατισμός …το μόνο που υποστηρίζω φανατικά είναι ο Παναθηνα'ι'κός !!!…για όλα τα άλλα,προσπαθώ να ψάχνω,να αναλύω και να συνθέτω…

  7. 10:04…μιά επισήμανση…είμαι τόσο κολλημένος,τόσο μουλάρι και φοράω τόσο μεγάλες παρωπίδες,που τα σχόλια σου τα εγκρίνω εγώ ο ίδιος,για να μην μας πεις ότι λογοκρίνουμε…και δηλώνω δημόσια ότι ακόμα και υβριστικά να είναι εγώ θα τα ανεβάζω (η έκθεση δεν μας φοβίζει μερικούς,για αυτό βάζουμε και τα ονόματα μας στα σχόλια μας)…μιά παράκληση ,μόνο…βάλε έστω ένα συνθηματικό (πχ),γιατί δεν ξέρω αν είναι 1 ή 2 οι ανώνυμοι που έχουν πιάσει και ασχολούνται μαζί μου ή καμιά διχασμένη προσωπικότητα…είδες,ξέρω να απαντάω και χωρίς copy – paste…αν έμπαινες και στον κόπο να διάβαζες τί έλεγε το κείμενο ,μπορεί και να συζητούσαμε σοβαρά…αλλά δεν γίνεται μάλλον,γιατί είμαι "κουλτουριάρικο" και "αγόρι σου"…

  8. Με παρεξήγησες, δεν μιλώ για το μεγαλείο της γλώσσας μας επειδή τυχαίνει να είναι δική μας. Μιλώ για μια αλήθεια που είναι παγκοσμίως αποδεκτή. Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι όλα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τον 5ο π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας ακόμα μελετώνται και αποκωδικοποιούνται.
    Είναι τραγικό εμείς οι Έλληνες να τρέφουμε τόσο μίσος σε οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελλάδα. Είναι τραγικό εμείς οι Έλληνες να ταυτίζουμε την Ελληνική σημαία με φασισμό και ρατσισμό. Είναι τραγικό εμείς οι Έλληνες να έχουμε εκχωρήσει την Ελληνική σημαία στη χρυσή αυγή.
    Είναι τραγικό να υπάρχουν στη χώρα ομάδες «Ελλήνων» που λειτουργούν ως προστάτες – νταβατζήδες μουσουλμάνων και να δηλώνουν επάγγελμα αντιρατσιστής – «ανθρωπιστής».
    Πραγματικό ανθρωπισμό όμως ασκεί μόνο η Εκκλησία ( την οποία λυσσωδώς πολεμούν οι ανωτέρω ). Εύκολα αν το ψάξεις θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα που μοιράζουν φαγητό σε Έλληνες και ξένους.
    – Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας έχει σχέση με τον έλεγχο των ξένων δυνάμεων (ΗΠΑ) στην περιοχή;
    Πως είναι δυνατόν να έρχονται μετανάστες σε μια χρεοκοπημένη χώρα, χωρίς καμία παραγωγή;
    Πήγαιναν πάντα μετανάστες σε χώρες υπό ανάπτυξη και με παραγωγικό ιστό, όπως Γερμανία, Βέλγιο κλπ.
    – ανακάτεψα πολλά, αλλά όλα δένουν. Για όλα αυτά συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι έχουν συγκεκριμένες θέσεις και αυτό δεν είναι τυχαίο.

  9. 12:06 (δυστυχως η ανωνυμία με κάνει να σε απκαλώ με αριθμό…συγγνώμη),συμφωνώ μαζί σου απόλυτα…επέτρεψε μου μόνο να έχω τις ενστάσεις μου για τον ρόλο της Εκκλησίας (εννοώντας ότι θεωρώ ότι κάνει και άλλα που δεν θα έπρεπε να κάνει,αντί να επιδίδεται μόνο σε φιλανρωπικό έργο)…καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου…τις ίδιες αγωνίες έχουμε,με διαφορετική οπτική…απλά,όπως τον πόνο και την αγάπη του καθενός μας για μια πατρίδα που κυλιέται στον βούρκο,τα εκμεταλλεύεται ο καθένας κατά το δοκούν (με αποτέλεσμα να παίρνει η μπάλλα και ανθρώπους που δεν είναι ακραίοι στις απόψεις τους),έτσι και στον αντίποδα,χρησιμοποιούνται δυστυχισμένοι άνθρωποι από ψευτοπροοδευτικούς…μην ξεχνάμε το παράδειγμα της κατάληψης της Νομικής από τους μετανάστες και πώς τους χρησιμοποίησαν …

  10. Χαίρομαι που συμφώνησες – έστω και από άλλη οπτική. Υπάρχει ένα ωραίο σε κάποιο Ευαγγέλιο.
    "Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς".
    Το κλειδί λοιπόν για να βρούμε γλώσσα συνενόησης είναι η αποδοχή της αλήθειας.
    Προϋπόθεση για να μπει ασθενής σε θεραπεία είναι η αποδοχή της ασθένειας του. Σε αυτό δεν εννοώ εσένα βέβαια. Όσο για τις "ειδήσεις" που κατασκευάζουν σε ορισμένο τόπο και χρόνο, πρέπει πάντα να σε προβληματίζει.

  11. πραγματικά χαίρομαι γαι την συζήτηση…η αποδοχή της ασθένειας ,όπως λες,μήπως θα ήταν η αυτοκριτική ;;; η παραδοχή ,ότι δεν μπορεί,κάπου κι εμείς έχουμε βάλει το χεράκι μας,για να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο ;;; ότι η πατρίδα είναι κάτι το οποίο ανήκει σε όλους,άρα απλά δεν το ακουμπάμε όποτε μας συμφέρει,ούτε υπάρχει μονάδα μέτρησης πατριωτισμού ;;; εγώ ξέρω ότι τις ιδέες τις έχουμε για να τις ακολουθούμε,να τις εφαρμόζουμε και και να τις υποστηρίζουμε με την στάση ζωής μας…όχι να τις κάνουμε λάστιχο,όπως μας συμφέρει ή για να διαφοροποιούμαστε από τους άλλους,σαν ανώτεροι…όπως είπες,η αρχή είναι να ανακαλύψεις την αλήθεια (έλα όμως που η ρημάδα είναι τις πιό πολλές φορές σκληρή και δεν την δεχόμαστε …)

  12. Όσον αφορά την αλήθεια, όντως είναι σκληρή – γι’ αυτούς που τους χαλάει τους στόχους – και προσπαθούν να την αλλάξουν. Το επιτελείο του Σόρος που οραματίζεται άλλα βαλκάνια (μπαρουταποθήκη) πράγματι γράφει «νέα» ιστορία.
    Έχεις ακούσει κάτι για Φαλμεράϊρερ (αυτόν νεκρανασταίνει ο Σόρος με το επιτελείο του). Τις απόψεις όμως Φαλμεράϊρερ με ιστορικά επιχειρήματα ανέτρεψε ο Κ. Παπαρηγόπουλος πριν από έναν αιώνα. Ανέτρεψαν ιστορικές μαρτυρίες της εποχής του 1821, που ουδείς τολμά να διαψεύσει.
    Η ομάδα του ΣΚΑΙ σήμερα αναμασά Φαλμεράϊρερ, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων ( όπως λέμε Νεοναζί ), που συμβαίνει να είναι τα αφεντικά τους.
    – Καλό θα ήταν να δεις έστω την βιογραφία του Παπαρηγόπουλου.
    – Δεν έχεις καταλάβει ότι ετούτο το «δημοσιογραφικό» σκυλολόϊ πουλάει και τη μάνα του ακόμα;
    Βρες μια χώρα πάνω στη γη που η κυβέρνηση της θα ανεχόταν ομάδα παρανόμων να καταλάβει πανεπιστήμιο και διαπραγματεύεται με αυτήν (γεγονότα νομικής), και το «δημοσιογραφικό» σκυλολόϊ να τους υπερασπίζεται στο όνομα του «ανθρωπισμού».
    Φίλε χαίρομαι που έχεις πράγματι καλές ανησυχίες, αλλά πρέπει να ψάξεις και λίγο πίσω από τις κουρτίνες. Το παιχνίδι που παίζεται σ’ αυτή τη χώρα είναι ασύλληπτο, που τα αποτελέσματά του δυστυχώς οδηγούν σε απίστευτη καταστροφή. Είναι σχεδιασμένο και ομολογημένο εδώ και 35 από τον Κίσσινγκερ ( ίδια καταγωγή με Σόρος ) και από αυτούς που εκπροσωπεί. Και μη βιαστής να μιλήσεις για φαντασιόπληκτους συνομοσιωλόγους. Ότι αυτός είπε υλοποιείται δυστυχώς σήμερα.
    Για να δεις το σχέδιο. Θυμήσου πριν δυο χρόνια κάψανε την Αθήνα με καθοδηγητή τον ΣΥΡΙΖΑ οι μουσουλμάνοι γιατί κάποιος από αυτούς κατήγγειλε ότι του έσκισαν το κοράνι. (φωτοτυπίες χαρτιού Α4). Ο ίδιος συνελήφθει μετά ως αρχηγός συμμορίας κλεφτών και ήταν πράκτορας της συρίας.
    Έρχονται και άλλα και σύντομα.

  13. Φιλαράκι a.v. δεν ήθελα να μπώ στην κουβέντα σου με τον πάνω
    ανώνυμο των 7:47.
    όμως,υπάρχει τέτοια διστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας για τη
    γλωσσα σχετικά με τη συνέχεια και την εξέληξη της,όσο και για την επίδραση της (ως κώδικας επικοινωνίας) στη διαμόρφωση συμπεριφορών και αξιών μέσα στην κοινωνία,όσο και
    με τους μετανάστες στη Νομική.
    Και επειδή δεν ξέρουμε ούτε και μπορούμε να φαντασθούμε μετά
    βεβαιότητος πως προφερονταν,με ποιά προφορά μιλιόταν η αρχαία
    ελληνική, τον παραπέμπω,και τον κάθε ενδιαφερόμενο,(για να μη
    κάθομαι να αντιγράφω) στην:
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ από το
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ, Αθήνα 1999.

    Τώρα για τα άλλα,ποίοι είναι προστάτες και νταβατζήδες, ο
    καθένας μας το βιώνει καθημερινά στο πετσί του.
    Και σίγουρα δεν είναι οι μετανάστες.. θύματα και αυτοί των
    πραγματικών προστατών και και νταβατζίδων,αλλού λοιπόν τα
    ξενοφοβικά ρατσιστηκά και φασίζοντα συμπεράσματα.
    Και δεν κατάλαβα ποιους τελικά εννοεί σκυλολόϊ;;! τους
    μεγαλοκάφρους του ΣΚΑΙ και των άλλων μέσων μαζικής εξαπάτησης
    ή τους αλληλέγγυους και συμπαραστάτες των απεργών;;;
    Γιατί αν για κάτι πρέπει να κατηγορήσω σύμπασα την Αριστερά,
    είναι το ότι την κρίσημη στιγμή άφησαν ανυπεράσπιστους αυτούς
    τους ανθρώπους και συμβιβάστηκαν με το σύστημα.
    Μεγαλύτερο όνειδος για την Αριστερά δεν υπάρχει.!
    Για ποιό καμένο κοράνι μιλάει το Δεκέμβρη του 2008;;;
    ξέρει πότε κάϊκε;;; Για τον 16χρονο Αλέξη που τον σκότωσε εν
    ψυχρώ ο μπατσοφασίστας Κορκωνέας δεν άκουσε τίποτα;;;
    Αυτή η δολοφονία δεν ήταν που ξεσήκωσε την Ελληνική νεολαία
    από άκρη σε άκρη σέ όλη τη χώρα;;;!!
    Οι μετανάστες μας έφταιξαν για τα δικά μας χάλια;; είναι
    καλοί για να μας δουλεύουν τσάμπα και να ξεσκατίζουν τους
    παπούδες και τις γιαγιάδες μας;;;;;;
    Ξεχνάει αυτός ο κ. ότι η αθρώπινη ζωή ξεκίνησε απο τη μαύρη
    ήπειρο;
    Ξέρει κανέναν από τους αρχαίους σοφούς μας,Πυθαγόρα,Ηράκλειτο
    Δημόκριτο,Σόλωνα,Αριστοτέλη,Πλάτωνα,Αναξαγόρα,κλπ,που να μην
    είχε ταξειδέψει στη Βαβυλώνα,και στην Αίγυπτο;;
    για τουριμό πήγαιναν;;;
    Όσο Ελληναράδες και να θέλουμε να φανούμε μας διαψεύδουν τα
    ιστορικά ευρήματα.Δεν υπάρχει Ελληνικός πολιτισμός χωρίς τους αραβικούς αριθμούς και το ινδικό μηδέν(0).Ηταν τέτοιου
    μεγέθους η αλληλεπίδραση όλων αυτών των πολιτισμών που μπορούμε να πούμε πως αμιγής (καθαρός) Ελληνικός πολιτισμός
    δεν υπάρχει.Εκείνο το πράγματι μεγαλειώδες έκαναν οι έλληνες ανά τους αιώνες,είναι 'οτι τον πολιτισμό τον έβγαλαν από τα
    ιερατεία και προσπάθησαν να τον κάνουν κτήμα των λαών.
    Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρου…

  14. φίλε 7:47,εγώ ξέρω,ότι αν θέλω να μπω στο σπίτι σου,να αποπατήσω στο σαλόνι,θα το κάνω μόνο αν μου το επιτρέψεις εσύ και αν δεν αντιδράσεις…περάσαμε ξαφνικά από την παγκοσμιοποίηση (που για μένα δεν είναι κακό,όταν πρόκειται για ανταλλαγή πολιτισμών και όχι κιμαδοποίηση στον βωμό του κέρδους),στις ιστορίες συνομωσίας…λοιπόν,η ιστορία ένα έχει διδάξει (θα δακρύσει από συγκίνηση μιά ψυχή που με αποκαλούσε ευνούχο!!!)…ότι με το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου,το κεφάλαιο ανασυγκροτήθηκε και ενδυναμώθηκε συνειδητοποιώντας ότι δεν πρέπει να έχει πατρίδα…εξ' ου και η δημιουργία πολυεθνικών και των περιβόητων τραστ…στην χώρα μας ,μιλάμε όλοι (μα όλοι) για το κακό ΠΑΣΟΚ και την σατανική Νέα Δημοκρατία…πριν,δηλαδή,τα πράγματα ήταν ρόδινα;;; …θα χτυπήσω πολύ ευαίσθητες χορδές,το ξέρω,αλλά έχουμε αναρωτηθεί γιατί είχαμε τόσο αναίμακτη χούντα (ο "πνευματικός" κόσμος,έκανε "αντίσταση" από το εξωτερικό και ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε ,εντονότατα,για την αδράνεια του κόσμου,ήταν ο δεξιός Σεφέρης,με την περιβόητη επιστολή του);;; να πάμε λίγο πιό πίσω,στον Εμφύλιο ;;;λύσαμε ποτέ αυτά τα σύνδρομα;;;κάναμε αυτοκριτική;;;γιατί,για μένα εκεί είναι το πρόβλημα και για αυτό έχουμε καταντήσει έτσι…επειδή όλο οι άλλοι μας φταίνε…σε άλλη ανάρτηση που έκανα,συμφωνώ απόλυτα,(επειδή έχω ζήσει και στο εξωτερικό),με τον Λιαντίνη,όταν λέει ότι γι τους ξένους είμαστε μια κουκκίδα,είμαστε "ορτοντόξ"…έχουμε κλειστεί στο καβούκι μας,ομφαλοσκοπούμε και νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος και όλοι μας πολεμάνε…αλλά δυστυχώς,μάλλον έχουμε μείνει μόνοι μας και κανείς δεν ασχολείται μαζί μας,γιατί μας βαρέθηκαν…και για τον φίλο 1:13,έχω να πώ ότι συμφωνώ απόλυτα …ο πολιτισμός είναι παγκόσμιος,όχι ιδιωτικός ,ούτε ανήκει σε μιά χώρα…

  15. προϋπόθεση να σε σέβονται οι άλλοι, είναι να σέβεσαι εσύ πρώτα τον εαυτό σου. Αυτό απευθύνεται προς όλους. Γι' αυτό οι πάντες ανά τον κόσμο έχουν χεσμένους τους νεοέλληνες ραγιάδες και ξενόδουλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog