Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

2η ήττα Ολυμπιακού από την Σιένα …

- Advertisement -
O Oλυμπιακός προδόθηκε από τα πολλά λάθη του και η Σιένα, νικώντας με 81-72 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, απέκτησε τον πρώτο λόγο για το φάιναλ φορ. Την Πέμπτη το καθαριστικό τέταρτο παιχνίδι και πάλι στην Τοσκάνη.

Ετσι κρίθηκε
Αν κάποιος έλεγε πριν από το παιχνίδι στον Ντούσαν Ιβκοβιτς ότι οι δύο βασικοί γκαρντ της ομάδας του θα έκαναν μαζί 12 λάθη, προφανώς ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα το πίστευε. Και όμως, συνέβη. Κόντρα σε μία ομάδα χωρίς τις μεγάλες προσωπικότητες, οι ερυθρόλευκοι τα θαλάσσωναν κάθε φορά που επιχειρούσαν να πλησιάσουν στο σκορ. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με 21-14 στο δεκάλεπτο (αφού πήραν πόντους από τον…αστάθμητο παράγοντα Γιάριτς), ισοφάρισαν σε 31-31 αλλά τα λάθη ακόμη και σε εύκολες πάσες δεν τους επέτρεψε να πάρουν διαφορά.
Aντί να γίνει αυτό, ο Γιάριτς συνέχιζε να “πληγώνει” το κορμί του Ολυμπιακού και με δίποντα και με τρίποντα την ίδια ώρα που οι εμπνεύσεις του Ιβκοβιτς (παρουσία Νίλσεν, σχήμα με τρεις κοντούς) δεν έπιαναν. Και πως να πιάσουν αφού ο Τεόντοσιτς ήταν ανέτοιμος και οι Σπανούλης, Παπαλουκάς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Οταν πήραν μπρος και ο Καουκένας με τον Λαβρίνοβιτς, η Σιένα δημιούργησε διαφορά 10 πόντων (60-50) και στρίμωξε στα σχοινιά τους ερυθρόλευκους.

Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά στα πέντε πρώτα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου. Η Σιένα έβαλε μεγάλα σουτ, εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (73-57) κάνοντας πλέον πολύ δύσκολη την αποστολή του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Ιβκοβιτς βρήκε σφυγμό, κυρίως από το πάθος των Σπανούλη και Νεστέροβιτς, μείωσε σε 77-70 αλλά ο Καουκένας με δίποντο στα 40 δευτερόλεπτα έκρινε οριστικά το παιχνίδι.
Το αστέρι
Oι μέρες της ακμής στην μπασκετική καριέρα του Μάρκο Γιάριτς μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τον Σέρβο γκαρντ να σκοτώσει τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που ο πρώην NBAer ευστόχησε στα πρώτα του σουτ, δεν σταμάτησε να σκοράρει και τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 10/11 σουτ. Ο ορισμός του MVP. Απογοήτευση
Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού (κυρίως οι Παπαλουκάς και Σπανούλης αφού ο Τεόντοσιτς ήταν φανερά εκτός ρυθμού) απέτυχαν τόσο στην οργάνωση, όσο και στη δημιουργία. Εκαναν μαζί 12 ολόκληρα λάθη και δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες τους. Σχόλιo
Είναι δυνατόν να παίξει τόσο άσχημα ο Ολυμπιακός και την Πέμπτη; Η λογική λέει όχι αλλά η λογική έλεγε ότι κάποιος εκ των Σπανούλη, Παπαλουκά θα έπαιζε καλά και την Τρίτη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο να ελέγξει το ρυθμό, να βάλει στην εξίσωση του σκοραρίσματος και τους ψηλούς και να βελτιώσει την περιφερειακή άμυνά του. Η Σιένα έπαιξε πολύ καλά για τα δικά της στάνταρ με τον Πιανιτζιάνι να δίνει πολύτιμες ανάσες σε βασικούς παίκτες.
Tα δεκάλεπτα: 21-14, 39-37, 60-50, 81-72.

Σιένα: Ζήσης 4, Χέρστον 2, Καραρέτο, Ράκοβιτς 5, Λαβρίνοβιτς 15(3), Καουκένας 15(1), Μικελόρι 2, Ακιντέλε, Γιάριτς 24(2), Στόουνρουκ 3(1), Μος 11.
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 15(1), Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν 5(1), Παπανικολάου 6(2), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 2, Χαλπερίν 5(1), Γκόρντον 9.

 πηγή : contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog