Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Yummy links: Τα food blogs που πρέπει να γνωρίζεις

- Advertisement -

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για μια μαγείρισσα από το να παίρνει τα εύσημα από τους καλεσμένους της για το φαγητό που ετοίμασε. Τα παρακάτω blogs λοιπόν υπόσχονται να σε κάνουν να θέλεις να μπεις στην κουζίνα και να δοκιμάσεις το ταλέντο σου ακόμα και εάν δεν γνωρίζεις τι είναι το σαφράν, τι πάει να πει jullien ή το τι είναι το γλασάρισμα. Bon appétit!

 Art cake
Ένα όμορφο ελληνικό blog όπου μια μαμά δίνει μοναδικές ιδέες στις άλλες μαμάδες για το πώς να κάνουν την τούρτα γενεθλίων του παιδιού τους ένα γλυκό παράδειγμα τέχνης. Να τι μας είπε η Μαρίνα, δημόσια υπάλληλος στο επάγγελμα και εμπνεύστρια μαζί με τον σύζυγο της, του blog Art Cakes: «Όλα ξεκίνησαν με μια επιθυμία: να φτιάξουμε μια ιδιαίτερη τούρτα για τα πρώτα γενέθλια της μικρής μας… Στην πορεία συνειδητοποιήσαμε πως η δημιουργία τρισδιάστατων και μοναδικών για κάθε περίσταση cakes μας έδωσε την δυνατότητα να εκφράσουμε το γούστο μας, να αποτυπώσουμε πάνω σε ζάχαρη την φαντασία μας. Οδηγός μας η πεποίθηση ότι κάθε cake είναι κάτι παραπάνω από ένα γλύκισμα.. αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη ιστορία, μια ιδιαίτερη στιγμή. Γι’ αυτό και κάθε cake είναι ξεχωριστό, μοναδικό, γιατί αντιπροσωπεύει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και όμοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Σκοπός μας; Να δώσουμε μια ιδιαίτερη νότα σε κάθε τέτοια περίσταση, να προκαλέσουμε χαρά, γέλιο, συγκίνηση, χαμόγελα πολλά!»

  
Ένας από τους πολλούς γλυκούς πειρασμούς του Canelle et Vanille

Cannelle et Vanille
Άλλο ένα blogspot με αδυναμία στα γλυκά. H Aran, είναι Βασκικής καταγωγής, μητέρα ενός κοριτσιού και ενός αγοριού, που ζει στην Αμερική εδώ και σχεδόν 12 χρόνια. Όπως λέει η ίδια στο blog της το Cannelle Et Vanille είναι το τρίτο της μωρό “ένας λευκός καμβάς όπου μπορείς να δημιουργήσεις τα πάντα”. Το φαγητό είναι γενικότερα μεγάλη της αγάπη για αυτό γράφει σε περιοδικά για αυτό, κάνει food styling και είναι και φωτογράφος. Μέσα στο φθινόπωρο του 2012 θα κυκλοφορήσει και το πρώτο της βιβλίο. Στο blog της ανάμεσα στις πολλές συνταγές της θα βρεις και αρκετές ιδανικές εάν είσαι εσύ ή κάποιος στην οικογένεια αλλεργικός στην γλουτένη.

 
 Θα μπορούσε να είναι και Aναγεννησιακός πίνακας αλλά είναι ένα πιάτο από το blog What Katie ate

What Katie ate
Ένα blog που θα σε προσκαλέσει σε γευστικά μονοπάτια μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του. Καθόλου τυχαία αναφορά, αφού η blogger Katie Quinn Davies, που ζει και εργάζεται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ειδικεύεται στο φαγητό, την εσωτερική διακόσμηση και το lifestyle. Τα πιάτα που παρουσιάζει θυμίζουν μικρούς πίνακες ενώ φροντίζει να δίνει πολλά tips για εστιατόρια και κουζίνες του Σίδνεϋ αλλά και να προτείνει μικρούς gourmet προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψεις. Θα βρεις άπειρες συνταγές για ότι πιάτο φαντάζεσαι.

 
Πιάτα εμπνευσμένα από τη φύση θα βρεις  στο La tartine gourmande

La tartine gourmande
Με ένα βραβείο στο ενεργητικό του ως “το καλύτερο blog ειδικού ενδιαφέροντος για το 2010” σίγουρα αξίζει μια θέση στα favorites σου. Η Beatrice Peltre, γεννημένη στην Γαλλία ,που πλέον μένει στην Βοστώνη κυριολεκτικά ζει και αναπνέει φαγητό! Φωτογραφίζει κάνει food styling και βέβαια γράφει για αυτό. Βρίσκει χαρά μέσα από την ομορφιά, την φύση και με το να παρατηρεί τα σχήματα που παίρνουν τα φαγητά. Μέσα στην άνοιξη μπορείς να αναζητήσεις και το βιβλίο της στο Amazon. Σε αυτό το blog που η ίδια το ονομάζει ιστορίες για το φαγητό και την ζωή μπορείς να βρεις τα πάντα! Ορεκτικά, κυρίως πιάτα, γλυκά, συνταγές για χορτοφάγους ή για αλλεργικούς στην γλουτένη αλλά και προτάσεις για πρωινό ή διάφορες ζύμες ψωμιού.

 
Για μαμαδίστικο φαγητό θα κάνεις κλικ στο Smitten Kitchen

Smitten Kitchen
Αγαπημένο blog της Gwyneth Paltrow από το οποίο φροντίζει συχνά να παίρνει ιδέες και όπως έχει δηλώσει και στο site της Goop περιμένει το ομώνυμο cookbook. Η master chef πίσω από το Smitten Kitchen – το που έχει την «έδρα» του στην Νέα Υόρκη – είναι η Deb μια freelancer δημοσιογράφος και φωτογράφος. Στο καλά οργανωμένο blog βρίσκεις αρκετές σπιτικές συνταγές βάση του υλικού που θέλεις, ενώ έχει φροντίσει να απαντά σε ερωτήματα που προκύπτουν ή να δίνει συμβουλές εάν της στείλεις e-mail.

πηγή : stylista.gr
 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog