Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΑ 178 ΕΚ. ΕΥΡΩ!…

- Advertisement -

Τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό στους λογαριασμού του οποίου έχουν εντοπιστεί 178 εκατομμύρια ευρω βάζει στο μικροσκόπιό της η επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Βαγγέλης Αργύρης, ετοιμάζεται..
.
να ζητήσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως αυτή την ώρα το ΣΔΟΕ. Πέραν όμως του ελέγχου που θα ξεκινήσει για τον εκατομμυριούχο πρώην υπουργό η επιτροπή συναντήθηκε σήμερα με τους ορκωτούς λογιστές οι οποίοι ερευνούν τα πόθεν έσχες και τους λογαριασμούς δέκα πρώην υπουργών που έχουν υπογράψει συμβάσεις με την Siemens. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λογιστές ζήτησαν επιπλέον στοιχεία για τους κ.κ. Ακη Τσοχατσόπουλο και Γιώργο Αλογοσκούφη προκειμένου να ολοκληρώσουν το πόρισμα της έρευνας. Στην κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της επιτροπής κ. Βαγγέλη Αργύρη, οι ορκωτοί λογιστές επισήμαναν πως «τα επιπλέον στοιχεία δεν σημαίνει ότι έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο αλλά ότι υπήρχαν κενά στα στοιχεία που πρέπει να διευκρινιστούν έτσι ώστε η επιτροπή να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα». Να σημειωθεί η επιτροπή έχει ζητήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο από το ΣΔΟΕ και τους ορκωτούς εκτιμητές την έρευνα πιθανών αποκλίσεων μεταξύ των δηλώσεων ‘’πόθεν έσχες’’ και των τραπεζικών λογαριασμών 10 πρώην Υπουργών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens. Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένα στους Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα, Α. Τσοχατζόπουλο, Χρ. Βερελή, Ν. Χριστοδουλάκη, Τ. Μαντέλη, Γ. Παπαντωνίου οι οποίοι διετέλεσαν Υπουργοί το κρίσιμο διάστημα της υπογραφής συμβάσεων της Siemens με το Δημόσιο. Από τις μεχρι σήμερα πληροφορίες έχει εντοπιστεί αναντιστοιχία μεταξύ ποθεν έσχες και λογαριασμών για τους κ.κ. Γιώργο Βουλγαράκη και Γιάννο Παπαντωνίου.

Πάντως, η αντίδραση του κ. Αλογοσκούφη ήταν άμεση καθώς συνεργάτες του δήλωσαν ότι «Η προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού είναι απαράδεκτη. Τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού κ. Αλογοσκούφη είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Άλλωστε έχει δώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος».

Κλειστή συνεδρίαση στο γραφείο του στην Βουλή πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής για τα ποθεν εσχες κ. Βαγγέλης Αργύρης με τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής αλλά και με τους ορκωτούς λογιστές που ερευνούν τα στοιχεία για τους δέκα πρώην υπουργούς.
*fimotro

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog