Μας προβληματίζει η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα μεγάλο θέμα έγκαιρα και ολοκληρωμένα. Δείχνει εικόνα προχειρότητας που δεν τιμά την αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας.
Και με τον προϋπολογισμό του 2011 είδαμε το ίδιο, ξαναπαιγμένο, έργο, όπως είχαμε προβλέψει στην συνεδρίαση για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της νέας Δημοτικής Αρχής για την μη έγκαιρη υποβολή  της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού  στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, ώστε να υπάρχει ο εύλογος χρόνος για τις ενδεχόμενες παρατηρήσεις μας.
Αν ο στόχος της πλειοψηφίας ήταν η αποχώρηση της αντιπολίτευσης επειδή δεν μπορεί να κάνει την δουλειά που της ανέθεσαν οι συμπολίτες, το πέτυχε. Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών αποτελεί δύναμη υπευθυνότητας και δεν θα πτοηθεί από τις επαναλαμβανόμενες «αταξίες» της Δημοτικής Αρχής.
Αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους ο Προϋπολογισμός του 2011 έφθασε 1 ημέρα πριν από την συνεδρίαση!
Ας βγάλει ο κάθε Δημότης τα δικά του συμπεράσματα για τις επαναλαμβανόμενες ανευθυνότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, μιας και είναι φανερό ότι με τους λάθος χειρισμούς της δεν σέβεται το σύνολο της Αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση τους Δημότες.
Για το περιεχόμενο του Προϋπολογισμού του 2011 επισημαίνουμε ότι έχει την «σφραγίδα» της δικής μας παράταξης, καθώς συνεχίζει τα έργα που ξεκίνησε και ολοκλήρωνε ο Γ. Γκιώνης.
Σημειώνουμε ακόμη ότι ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ το κόστος βασικών Προμηθειών και Υπηρεσιών, των οποίων οι σχετικές Δημοπρασίες έγιναν έως 31-12-2011, που θα ενταλματοποιηθούν σύντομα.
Από τον κωδικό αυτό κρίνονται σημαντικά έργα όπως: εξοπλισμός Κολυμβητηρίου, έπιπλα και σκεύη για το ΚΕΠ, Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, Μπο-Ριβάζ, Κολυμβητήριο, Βιβλιοθήκη, εγκατάσταση 7 Φωτοβολταικών Συστημάτων σε στέγες 6 σχολικών κτιρίων και του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας, Χλοοτάπητας Γηπέδου Ισθμίων, φύλαξη Σχολείων Δήμου, φωτεινοί σηματοδότες κόμβου Συνεδριακού Κέντρου και φωτεινοί σηματοδότες κόμβου Αγίου Γεωργίου.
Με τις προμήθειες αυτές θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
http://www.paremvasi.gr/index.php?id=4