Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με τη «σφραγίδα» Γκιώνη…ο προϋπολογισμός του 2011

- Advertisement -

Μας προβληματίζει η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα μεγάλο θέμα έγκαιρα και ολοκληρωμένα. Δείχνει εικόνα προχειρότητας που δεν τιμά την αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας.
Και με τον προϋπολογισμό του 2011 είδαμε το ίδιο, ξαναπαιγμένο, έργο, όπως είχαμε προβλέψει στην συνεδρίαση για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της νέας Δημοτικής Αρχής για την μη έγκαιρη υποβολή  της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού  στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, ώστε να υπάρχει ο εύλογος χρόνος για τις ενδεχόμενες παρατηρήσεις μας.
Αν ο στόχος της πλειοψηφίας ήταν η αποχώρηση της αντιπολίτευσης επειδή δεν μπορεί να κάνει την δουλειά που της ανέθεσαν οι συμπολίτες, το πέτυχε. Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών αποτελεί δύναμη υπευθυνότητας και δεν θα πτοηθεί από τις επαναλαμβανόμενες «αταξίες» της Δημοτικής Αρχής.
Αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους ο Προϋπολογισμός του 2011 έφθασε 1 ημέρα πριν από την συνεδρίαση!
Ας βγάλει ο κάθε Δημότης τα δικά του συμπεράσματα για τις επαναλαμβανόμενες ανευθυνότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, μιας και είναι φανερό ότι με τους λάθος χειρισμούς της δεν σέβεται το σύνολο της Αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση τους Δημότες.
Για το περιεχόμενο του Προϋπολογισμού του 2011 επισημαίνουμε ότι έχει την «σφραγίδα» της δικής μας παράταξης, καθώς συνεχίζει τα έργα που ξεκίνησε και ολοκλήρωνε ο Γ. Γκιώνης.
Σημειώνουμε ακόμη ότι ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ το κόστος βασικών Προμηθειών και Υπηρεσιών, των οποίων οι σχετικές Δημοπρασίες έγιναν έως 31-12-2011, που θα ενταλματοποιηθούν σύντομα.
Από τον κωδικό αυτό κρίνονται σημαντικά έργα όπως: εξοπλισμός Κολυμβητηρίου, έπιπλα και σκεύη για το ΚΕΠ, Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, Μπο-Ριβάζ, Κολυμβητήριο, Βιβλιοθήκη, εγκατάσταση 7 Φωτοβολταικών Συστημάτων σε στέγες 6 σχολικών κτιρίων και του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας, Χλοοτάπητας Γηπέδου Ισθμίων, φύλαξη Σχολείων Δήμου, φωτεινοί σηματοδότες κόμβου Συνεδριακού Κέντρου και φωτεινοί σηματοδότες κόμβου Αγίου Γεωργίου.
Με τις προμήθειες αυτές θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
http://www.paremvasi.gr/index.php?id=4

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πλέον μνημειώδεις οι ανακοινώσεις-δελτία τύπου της ανανεωτικής παρέμβασης πολιτών, που αναρτώνται. Είναι απόλυτα κατανοητό πλέον το “μότο”, ότι όλα τα έργα που πρόκειται να γίνουν την επόμενη 50ετία, είναι έργα Γκιώνη !!!!
    Επί του προκειμένου λοιπόν, για τον προϋπολογισμό του 2011 που κατατέθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή, θα πρέπει όλοι όσοι δεν είναι με τον Γκιώνη, αλλά και αυτοί που είναι με τον Γκιώνη, αλλά δεν συμμετέχουν στον σκληρό πυρήνα που δημιουργεί “πολιτική”, όπως τα δελτία τύπου-ανακοινώσεις για παράδειγμα, να ξεκαθαρίσουν ανάλογα με το τι τους συμφέρει-εξυπηρετεί και να αποφασίσουν, είναι ή δεν είναι σοβαρός ο προϋπολογισμός, είναι ή δεν είναι πλασματικός ο προϋπολογισμός (δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτό, δηλώθηκε όμως στο δημοτικό συμβούλιο από την υπαρχηγό ή την εν δυνάμει αρχηγό κατ' άλλους), είναι ή δεν είναι ολοκληρωμένος ο προϋπολογισμός, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της παρέμβασης.
    Συγχρόνως δε, θα πρέπει να γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας, ότι ο κατατεθειμένος προϋπολογισμός, ως προς το περιεχόμενο, που τόσο πολύ προβληματιζόμαστε για την αξιοπιστία του, έχει την σφραγίδα της παρέμβασης, όπως μας διαβεβαιώνει η ανακοίνωση της εν λόγω παράταξης.
    Προσωπική μου θέση είναι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” και εξηγούμε.
    Είναι ανεπίτρεπτο, στοιχειωδώς απαράδεκτο αλλά και δηλωτικό του “μπάτε σκύλοι αλέστε ….”ένας δήμος να μην έχει ψηφισμένο προϋπολογισμό από το τέλος του προηγούμενου έτους. Με λίγα λόγια ο κος Γκιώνης ζητάει και τα ρέστα, για την κραυγαλέα απουσία του οικονομικού μπούσουλα του δήμου μας, που όφειλε να είχε δημιουργήσει από τον προηγούμενο χρόνο.
    Κύριοι της παρέμβασης, είναι φρονιμότερο να κάνετε εκτεταμένη αυτοκριτική των παραλείψεων και των λαθών σας, σεβόμενοι τουλάχιστον το κριτήριο των συνδημοτών μας που σας τοποθέτησαν στην αντιπολίτευση, επικροτώντας την προσπάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής, που αναγκάστηκε λόγω των αστοχιών σας έως και σήμερα να λειτουργεί σε οικονομικό επίπεδο, με δωδεκατεταρτημόρια.
    Ασκείστε εποικοδομητική κριτική, ώστε ο Δήμος μας να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του οικονομικά, μετά το οικονομικό μπάχαλο που καταφέρατε να οδηγήσετε το μοναδικό εφαλτήριο-εργαλείο που διέθετε, την πρώην ΔΑΕΤ.

    Ο αχρέωτος

    ΥΓ. Σας προλαβαίνω, όλους τους παρεμβασιούχους που πρόκειται να γράψετε, έχω ελέγξει όλα τα χάπια, δεν είναι ληγμένα καθώς επίσης είναι και επικαιροποιημένα από τον γιατρό μου !!!!!!

  2. Ο μόνος που δεν δικαιούτε να ομιλεί είναι ο Γκιώνης .Αυτός και η παραταξή του είναι αποκλειστικά υπευθυνος για το οικονομικό χάλι του Δήμου και της άλλοτε πανίσχυρης ΔΑΕΤ.Ποιός ξέρει οτι στην τετραετία Γκιώνη φαγώθηκαν 40 εκατομύρια ευρώ;;με αποτέλεσμα να βουλιάξει η ΔΑΕΤ. Η πλήρης προσωποποίηση της ανικανότητας.Κάποιοι έκαναν πάρτυ και κάποιοι πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα..Τα έζησα και τα είδα.

  3. Μπράβο κ. Γκιώνη έδειξες τί πάει να πει υπευθυνότητα!!!!!και εσύ και η κα Πρωτόπαππα και ο κύριος Ράτης και ο κ. Πέρρας!!!!!!
    Αφού δεν ψηφίσατε ούτε τα συνεχιζόμενα ΔΙΚΑ ΣΑΣ έργα!!!!!!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!

  4. NAI 10;31 EXEIS DIKIO ….ΚΕΠ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΛΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΑΕΤ…..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΚΕΥ ΘΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ.ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ..Ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ..ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ…ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ//ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ….

  5. Ναι ρε μπράβο Γκιώνη γιατί είχες αφήσει έτοιμο και προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα για να επεξεργαστούν οι νέοι. Α ρε ξύλο που θέλουν κάποιοι. Αμετανόητοι και κουτοί πιστεύουν ακόμα σε ότι του πλασάρουν.

  6. 'Ολα κι όλα Κε αχρέωτε…… με λήψη χαπιών ή όχι πρέπει
    να αποφασίσουμε πρώτα σε ποιόν ανήκουν τα έργα και μετά να συζητήσουμε…… λοιπόν, στον πρώην δήμαρχο ή στους επόμενους, γιατί εδώ έχουμε το φαινόμενο από τα έργα Παύλου να πηγαίνουμε στα έργα Λογοθέτη!!!

  7. MIA ΑΠΟΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΓΚΙΩΝΗ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ Η ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΑΤΕ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ.ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

  8. 7 53 ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΠ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ,ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΑΝ ΑΝΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ.

  9. 11:02 εσύ μάλλον που η δουλειά σου είναι εκεί που βρίσκονται και τα στοιχεία για να είσαι τόσο ενημερωμένος, δεν μας τα γράφεις για να μάθει και ο πολύς κόσμος…. ξεκίνα όμως από λίγο πιο παλιά από τότε που φτιάχτηκαν οι διαμαντένιοι (στην αξία) πεζόδρομοι και να κάνουμε διαλογική συζήτηση ή μήπως δεν έχεις κέφι επειδή ίσως το δικό σου πάρτυ να έχει τελειώσει ακόμα πιο πριν ή δεν έχει αρχίσει ακόμα???

  10. ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ 'ΑΧΡΕΩΤΕ' ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΥΠΟΝΟΟΝΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ,ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ?ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΟΛΑ Ε!!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ? ΜΕ ΑΓΑΠΗ ….

  11. το ορι δεν ψηφισε η παραταξη της παρεμβασης ουτε τα "δικα της" συνεχιζομενα εργα, τι σημαινει? (πολλά ή τπτ?)
    σε μια παραγραφο της ανακοινωσης Γκιωνη αναφερει οτι τα περισσοτερα ειναι εργα δικα τους, αλλά λιγο μετα λεει οτι δεν ενημερωθηκαν εγκαιρα.
    ασοβαρη εντελως η ανακοινωση της παρεμβασης.
    λυπαμαι ειλικρινα για την καταντια της αλλοτε κραταιας κ πολλα υποσχομενης "παρεμβασης"… κριμα.

  12. xalarose nikolaki ek ton eso kai koita tin doulitsa sou agori mou pou exeis xexasei pote idroses teleftaia fora kai an exeis stoixeia kai ta xereis toso kala den xreiazete na kaneis polla vges eponima kai katetheseta ston isagkelea.aloste den eisa kai makria 2 vimata einai i korinthos.

    pomlapi

  13. Όλοι αυτοί που πιπιλίζουν συνεχώς την καραμέλα για ΚΕΠ,κολυμβητήριο,κακοδιαχείρηση κτλ ας προσέξουν γιατί στο τέλος μπορεί να τους σταθεί στο λαιμό.
    Αν πιστεύουν ότι με την κριτική που ασκούν στην αντιπολίτευση παράγουν έργο οδοιπορούν εν καιρώ νυκτός.
    Τα πορίσματα που εξάγουν περί κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν στηρίζονται ούτε σε μελέτες ούτε σε έρευνες αλλά σε φλυαρίες και αερολογίες.
    Αν θέλουν να φέρουν τον τίτλο των προασπιστών του κοινού καλού ας ορμηνέψουν τους σημερινούς διοικούντες κι ας αφήσουν τις νουθεσίες προς την αντιπολίτευση.
    Ας μην παπαγαλίζουν αυτά που έντεχνα κάποιοι διαδίδουν για να μας αποπροσανατολίσουν από την σημερινή πραγματικότητα και την σωρεία λαθών της νέας δημοτικής αρχής.
    Έχουν χρηστεί τιμητές των πάντων γιατί μάλλον θεωρούν ότι μόνο αυτοί και όχι άλλοι αγαπούν τον τόπο μας αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι από λάτρεις έχουν καταντήσει λάτριοι.

  14. ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΠ ΝΑΙ Η ΟΧΙ,Η ΚΑΤΑΣΚΕΗ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ,ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Η ΜΑΣΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

  15. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ , ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ !!!!!!

  16. Η " εντολή " τα κεφάλια μέσα πιστεψέ με δεν αφορά καθόλου αυτούς που εσύ υπονοείς
    .Αυτά έπρεπε να τα φωνάζεις χρόνια πριν σε άλλους φαταούλες . Αλλά ποιος τολμούσε να μιλήσει? Ή μήπως δεν ήθελες?
    Δείχνεις φανερά ενοχλημένος για κάποια πάρτυ που γίνονταν.Μήπως επειδή δεν ήσουν προσκεκλημένος?
    Μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας σου υπάρχουν όλα αυτά και αυτό να το προσέξεις πολύ. Οι φαντασιώσεις ερμηνεύονται και ως ψευδαισθήσεις και μ'αυτές φαίνεται ότι ζεις.

  17. 5 35 ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.

  18. kai o ergodoti sou pou itan stin nomarxia ti ekane re megale?????? i tote eixe xexasi oti itan apo to loutraki?????aaaa mporei na min tou eixe dosi adia to koma na pari thesi tora pantos pou pernei adeia gia na milisi apo ton pavlito tha einai kalitera giati tha ton vriski pio efkola eeee???

    pomlapi

  19. 7 31 ΝΑ ΣΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΤΙ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΥΡΙΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog