Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακροχρόνια άδεια άνευ αποδοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους

- Advertisement -

– Θα φεύγουν από το δημόσιο και θα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα
– Το κράτος δεν θα καταβάλλει μισθούς και εισφορές 
– Θα εφαρμοστεί και μερική απασχόληση στο δημόσιο σε εθελοντική βάση
– Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν χρήματα στα ταμεία του κράτους

Όπως όπως προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει χρήματα στο κρατικό ταμείο. Και ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα που κατά πάσαν πιθανότητα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη τώρα εξετάζει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα σε μία προσπάθεια συγκράτησης του μισθολογικού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών εξετάζουν δύο σενάρια για να καταστήσουν πιο λειτουργικό τον δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα να συγκρατήσουν ακόμα περισσότερο τις μισθολογικές δαπάνες.

Αυτά προβλέπουν:

1. Τη δυνατότητα διακοπής της εργασίας στο Δημόσιο χωρίς την απώλεια της θέσης εργασίας. Δηλαδή, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να φεύγουν, εφόσον το επιθυμούν, και να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο δεν θα χάνεται η θέση τους και θα μπορούν να επιστρέψουν σε αυτήν κάποια στιγμή. Με τον τρόπο αυτόν, το Δημόσιο δεν θα καταβάλλει μισθούς και εισφορές, ενώ όταν θα επιστρέφει στο Δημόσιο ο υπάλληλος θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία.

2. Την εγκαθίδρυση του θεσμού της μερικής απασχόλησης σε εθελοντική βάση. Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τους εν ενεργεία υπαλλήλους. Όμως οι νεοπροσλαμβανόμενοι, αναλόγως βέβαια και με τις ανάγκες της εκάστοτε δημόσιας υπηρεσίας, θα μπορούν να προσλαμβάνονται για μερική απασχόληση. Δηλαδή, part time απασχόληση.

Με τον τρόπο αυτόν, αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι θα εξορθολογιστεί η δομή του μισθολογικού κόστους, ενώ σημειώνουν ότι είναι κάτι που εφαρμόζεται στο εξωτερικό.

Το θέμα όμως είναι πως γίνεται κάποιοι να κρατάνε θέσεις του δημοσίου την στιγμή που η ανεργία καλπάζει μήνα με μήνα αλλά και πως γίνεται την στιγμή που το δημόσιο, όπως λένε οι περισσότεροι, έχει τόσους πολλούς υπαλλήλους που δεν κάνουν κάτι να τους κρατάει την θέση για να επιστρέψουν όταν αυτοί αποφασίσουν, ασχέτως του ότι δεν θα πληρώνονται.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog