Μεγάλο ματς απόψε στο ΣΕΦ, όπως και να το δει κανείς, “ερυθρόλευκος” ή πράσινος, ακόμη και ουδέτερος. Συγκρούονται οι δύο κολοσσοί του ελληνικού μπάσκετ (και της ελίτ του ευρωπαϊκού) και τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα.

Διακύβευμα η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και όπως πάντα στα παιχνίδια αυτά το γόητρο και η τιμή της κερκίδας. Και οι δυο προπονητές και κουμπάροι έχουν μεγάλα “όπλα” στη φαρέτρα τους που αν ενεργοποιηθούν στο κατάλληλο timing μπορούν να “καθαρίσουν” το ντέρμπι από μόνα τους.

Αυτή τη φορά είναι ο Ολυμπιακός που θα έχει τα προβλήματα, αφού σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου θα απουσιάσουν ο Νεστέροβιτς, ο Βασιλόπουλος και ο Νίλσεν για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός ίσως δεν κατέβει πλήρης, καθώς έχει το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με την γαστρεντερίτιδα του Νίκολας.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς βέβαια δηλώνουν ευκρινώς ότι θα παίξουν και για τους απόντες και δεν θα αφήσουν τα κενά τους να φανούν. Μην ξεχνάμε όμως και την δεύτερη παρουσία του Βασίλη Σπανούλη απέναντι στην παλιά του ομάδα. Στον πρώτο γύρο ο Λαρισαίος γκαρντ είχε μείνει στους 3 πόντους, όμως αυτή τη φορά έχει 2 επιπλέον ατού. Πρώτον ότι έχει πάρει την κρυάδα και δεύτερον ότι παίζει μπροστά στο κοινό του.
Οι παίκτες του Ζοτς δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για νίκη και μάλιστα με τη διαφορά που θέλουν, αλλά από την άλλη εκτιμούν πως δεν είναι αυτό το καθοριστικό παιχνίδι της σεζόν. Και οι δύο προπονητές έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία των ομάδων τους.

Στη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ο Ίβκοβιτς είχε εξουδετερώσει τα αντίπαλα ατού με την εξαιρετική αμυντική του τακτική. Πάντως στο σημερινό παιχνίδι, με τους δυο κουμπάρους να γνωρίζονται σαν κάλπικες δεκάρες, θα είναι δύσκολο να δούμε κάποιες εκπλήξεις από τεχνικής πλευράς. Και οι δύο συμφωνούν όμως ότι το παιχνίδι θα το πάρει η άμυνα. Όποιος παίξει την καλύτερη.

Στο κομμάτι των εισιτηρίων υπάρχει έκπληξη. Το ΣΕΦ όπως όλα δείχνουν απόψε δεν θα είναι γεμάτο. Έχουν μείνει περίπου 1.500 εισιτήρια απούλητα από τα 10.880 που εκδόθηκαν και παρότι είναι τα φτηνά (15, 20 και λίγα των 30 ευρώ), δύσκολα θα εξαντληθούν μέχρι το βράδυ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μάλιστα είχε ανακοινώσει αρχικά ότι δεν θα πουληθούν εισιτήρια τη μέρα του αγώνα, αλλά μετά την απροσδόκητη εξέλιξη έκανε στροφή 180°.

Για όσους δεν παρευρεθούν στο “παλατάκι” του Φαλήρου, τους πολλούς δηλαδή, το παιχνίδι που θα αρχίσει στις 21:45 θα καλύψει σε απευθείας μετάδοση η ΝΕΤ.
Ευκαιρίας δοθείσης να θυμίσουμε και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί για το αποψινό ντέρμπι:

– Η τοποθέτηση – κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας – ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), σε κάθετη θέση, αντίστοιχου εκείνου του ΟΑΚΑ, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων απ΄την κερκίδα. Το δίχτυ θα αναρτηθεί απ΄την οροφή ( και έως το δάπεδο ) και θα καταλαμβάνει περιμετρικά σχεδόν τα 3/4 του εύρους των κερκίδων.
– Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 ( θέσεις 105), 125 ( θέσεις 105 ) και 126 ( θέσεις 97) , δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω απ΄τους πάγκους των ομάδων.
( Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τη διαφωνία της για το κλείσιμο των πτυσσόμενων κερκίδων, πίσω απ΄τον πάγκο της ερυθρόλευκης ομάδας).
– Θα εκδοθούν συνολικά 10.883 εισιτήρια, τα οποία όπως είναι γνωστό θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ.
– Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα θα διαθέσει 120 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, ενώ 10 security θα βρίσκονται πάνω απ τη φυσούνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης .
– Αυξημένη αστυνομική παρουσία, έχει προβλεφθεί στο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων (ένθεν κακείθεν και στην κλίμακα πρόσβασης ).
– Οι θύρες θα ανοίξουν στις 18.45, δηλαδή τρεις ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού (21.45).
– Τη μέρα του αγώνα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα και δεν θα λειτουργήσουν εκδοτήρια εισιτηρίων. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο χώρο του Σταδίου από νωρίς, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Την προηγουμένη στο Σ.Ε.Φ. θα είναι ανοιχτή και υπό επιτήρηση, μόνο η « θύρα αθλητών », ενώ δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση δεν θα εισέρχεται κανένας χωρίς έλεγχο.

– Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου, θα γίνεται ΜΟΝΟ απ΄την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της λίμνης.
– Για την ασφάλεια των φιλάθλων , μετά την έναρξη του αγώνα, θα « απελευθερωθεί » το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.

Παράλληλα :
– Αστυνομική δύναμη θα υπάρχει πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ δύναμη της Αστυνομίας θα αναπτύσσεται στη φυσούνα κατά την είσοδο και έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την είσοδο – έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με την τοποθέτηση πρόσθετης, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας…
– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο
αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.
– Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.
– Στο parking Α’ θα σταθμεύσουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας, Η είσοδος κατόχων προσκλήσεων θα γίνεται από τη θύρα των επισήμων.
– Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.
– Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία στις καντίνες στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου.
– Αναφορικά με την είσοδο των δημοσιογράφων (και των τεχνικών), θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα.

theplayer.gr