Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυση κατά του διοικητή των ΜΑΤ, μετά την εμπρηστική επίθεση στην Κερατέα .

- Advertisement -

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου, θα κατατεθεί η μήνυση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, κατά παντός υπευθύνου αλλά και κατά του διοικητή των ΜΑΤ, για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των συναδέλφων τους και καταστρατήγηση των νόμων και των προεδρικών διαταγμάτων όσων εκτελούν στην Κερατέα υπηρεσία, αντίστοιχα, μετά και την επίθεση με μολότοφ σε σπίτι ζευγαριού αστυνομικών που μένουν στην περιοχή. Για «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χτυπήματος» κάνει λόγο η ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής που αποδίδει την επίθεση σε προβοκάτσια.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Αντώνη Λιακόπουλο, η μήνυση θα έχει δυο σκέλη· Το πρώτο είναι κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής των συναδέλφων τους που απασχολούνται στην Κερατέα ή υπηρετούν μόνιμα εκεί, και το δεύτερο σε βάρος του διοικητή των ΜΑΤ για “κατάφορη” καταστρατήγηση των Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων.
 
Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης στάθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, τόσο τα χθεσινά γεγονότα στην περιοχή της Κερατέας, όσο και η επίθεση με μολότοφ 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, τα οποία αποδεικνύουν «ότι με τη στοχοποίηση ανθρώπων καλύπτουν τη δική τους παντελή ανεπάρκεια» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
Η  εμπρηστική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γλυκών Νερών και η αρχιφύλακας σύζυγός του (υπηρετεί στο γραφείο διαβατηρίων του Α.Τ. Κερατέας) βρίσκονταν στο σπίτι τους μαζί με τα τέσσερά τους παιδιά, ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Από τις μολότοφ καταστράφηκαν ολοσχερώς τα δυο αυτοκίνητα του ζευγαριού, αλλά και ένα τρίτο Ι.Χ. το οποίο ανήκει σε φιλικό τους πρόσωπο.
 
 Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Λαυρεωτικής αποδίδει τη συγκεκριμένη επίθεση σε προβοκάτσια.  “Αγάπη μου προβοκάτσια” αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του δήμου και όπως προσθέτει, δεν ήταν η πρώτη φορά. “Τρείς εισβολές, τρεις προβοκάτσιες. Τυχαίο; Δε νομίζω. Τρεις μήνες πίσω, την ημέρα που δέχτηκε η πόλη της Κερατέας την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν στο πέρασμά τους γέρους, αρρώστους και γυναίκες είχαμε ως απάντηση το ίδιο βράδυ την καταστροφή του υπό ανέγερση ΚΑΠΗ. Δουλειά επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη. Μόνο που δε μας είπαν ποιοι Κερατιώτες θα έσπαγαν με βαριοπούλες το στολίδι τους. Αφήστε που το εν λόγω χτίσμα βρίσκεται μια πετριά δρόμο από το αστυνομικό τμήμα. Στη 2η εισβολή είχαμε 2 βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή σε μια προσπάθεια να τινάξουν στον αέρα την ενότητα των κατοίκων. Ε, και στην 3η εισβολή (βλέπε χθες το μεσημέρι) είχαμε το κάψιμο των αυτοκινήτων ζεύγους αστυνομικών συμπολιτών μας”.
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου, στα 50 μέτρα “και σε απόλυτη ευθεία” από το σπίτι των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση, βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως
σταθμευμένο περιπολικό της Τροχαίας. “Μα καλά, δεν είδαν; Δεν άκουσαν;” Και αργά το βράδυ ενώ προσπαθούμε να συνέλθουμε από την κατασταλτική επίθεση που δεχτήκαμε -στην κυριολεξία- άνευ λόγου και αιτίας, έρχεται ένα γεγονός να βάλει για άλλη μια φορά την υπογραφή ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ”, αναφέρει το δελτίο τύπου ενώ κλείνοντας “από Χριστούγεννα, Πάσχα και από Πάσχα με τα μπρατσάκια και τα βατραχοπέδιλα στη Λαυρίου ΜΑΣ βλέπω”.
 πηγή : enet.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog