Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής ενότητας Λουτρακίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Η προσέλευση και συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολιτών ήταν σημαντική.

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιώργος Μπάκος, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στην αξία του θεσμού των λαϊκών συνελεύσεων, ενώ επεσήμανε τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το τοπικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος αναφερόμενος στο θεσμό των λαικών συνελεύσεων τόνισε :

‘’Αυτή η διαδικασία των λαϊκών συνελεύσεων δε συντελείται για πρώτη φορά στον τόπο μας. Βέβαια η τελευταία φορά που συνέβη είναι πολύ μακρινή.

Εμείς θέλαμε να δώσουμε σε αυτές τις λαϊκές συνελεύσεις ένα άλλο περιεχόμενο. Καταρχήν τις θεσμοθετούμε. Στην αρχή κάθε χρόνου θεσμοθετούμε αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ : ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ενώ στο τέλος κάθε χρόνου θεσμοθετούμε τον απολογισμό μας δηλαδή : ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Για αυτές τις δύο διαδικασίες θα ήθελα να γίνω λίγο πιο σαφής.

Ξεκινάμε σήμερα μια διαδικασία ώστε να ακούσουμε απόψεις, προτάσεις, προβληματισμούς, αλλά και κριτική.

Έχουμε βαθιά πίστη ότι όσο πιο ενεργοί είναι οι πολίτες, τόσο ένας τόπος βαδίζει ασφαλέστερα.

Και ενεργός πολίτης είναι αυτός που προτείνει, αυτός που προβληματίζεται, αυτός που ελέγχει.

Στο τέλος κάθε χρόνου λοιπόν θα μετριόμαστε με τις προτάσεις σας, με τις απόψεις σας, με την πολιτική ατζέντα δηλαδή που θέτουμε μαζί

Παράλληλα ο Κώστας Λογοθέτης αναφέρθηκε σε δράσεις και παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ ιεράρχησε τις διεκδικήσεις του νέου Δήμου :

΄΄ Σύμφωνα και με το πρόγραμμά μας τρις είναι οι πάγιες διεκδικήσεις μας.

-Η ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και πολύ θετικά με τον υφυπουργό Τουρισμού.

-Η κατασκευή της μαρίνας, που λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν και λαϊκιστικά διαδίδουν ότι είναι θέμα του ενός υπουργού, ή μιας συζήτησης, ή μιας συνάντησης.

Το θέμα της μαρίνας είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την πολιτεία, δεν το τεμαχίζουμε, δεν το επιμερίζουμε, παρά το διαχειριζόμαστε συνολικά, απαιτητικά και αξιόμαχα.

Ολοκληρωμένο υπόμνημα εκ μέρους του νέου Δήμου θα φτάσει παντού. Στα συναρμόδια υπουργεία, στους βουλευτές όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και στον πρωθυπουργό.

Αυτό σημαίνει συστηματοποίηση μιας διεκδίκησης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αδύναμες φωνές προς κατακερματισμένα ώτα.

-Τέλος το θέμα του προαστιακού. Το εγκληματικό λάθος έγινε.

Η θεραπεία κοστίζει ακριβά, αλλά τη διεκδικούμε με κάθε μέσο και τρόπο.

Μαζί με έναν ενιαίο επιχειρησιακό σχεδιασμό που καταστρώνουμε ήδη συντονίζουμε ενέργειες και δράσεις προς το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Γιατί δεν επαιτούμε, διεκδικούμε.

Και η διεκδίκηση έχει τακτική, έχει στρατηγική, προϋποθέτει σχέδιο και οργάνωση’’

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Αντιδήμαρχο πολεοδομίας Σπύρο Νικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν με τη αυθαίρετη δόμηση στο δήμο μας.

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων, κ. Μαρίνης, καθώς και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Παύλου Γεώργιος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε διάφορα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας .

Η ροή της συνέλευσης συνεχίστηκε με τον λόγο στους πολίτες, οι οποίοι ανέδειξαν πολλά και σημαντικά θέματα.

Τέλος, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ Χαράλαμπος Δοσσαράς, αναλύοντας κυρίως το θέμα της επέκτασης του βιολογικού.

Την συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην πρώτη λαϊκή συνέλευση.

Από το Γραφείο Τύπου