Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου: Επιτυχής η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής ενότητας Λουτρακίου

- Advertisement -


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής ενότητας Λουτρακίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Η προσέλευση και συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολιτών ήταν σημαντική.

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιώργος Μπάκος, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στην αξία του θεσμού των λαϊκών συνελεύσεων, ενώ επεσήμανε τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το τοπικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος αναφερόμενος στο θεσμό των λαικών συνελεύσεων τόνισε :

‘’Αυτή η διαδικασία των λαϊκών συνελεύσεων δε συντελείται για πρώτη φορά στον τόπο μας. Βέβαια η τελευταία φορά που συνέβη είναι πολύ μακρινή.

Εμείς θέλαμε να δώσουμε σε αυτές τις λαϊκές συνελεύσεις ένα άλλο περιεχόμενο. Καταρχήν τις θεσμοθετούμε. Στην αρχή κάθε χρόνου θεσμοθετούμε αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ : ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ενώ στο τέλος κάθε χρόνου θεσμοθετούμε τον απολογισμό μας δηλαδή : ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Για αυτές τις δύο διαδικασίες θα ήθελα να γίνω λίγο πιο σαφής.

Ξεκινάμε σήμερα μια διαδικασία ώστε να ακούσουμε απόψεις, προτάσεις, προβληματισμούς, αλλά και κριτική.

Έχουμε βαθιά πίστη ότι όσο πιο ενεργοί είναι οι πολίτες, τόσο ένας τόπος βαδίζει ασφαλέστερα.

Και ενεργός πολίτης είναι αυτός που προτείνει, αυτός που προβληματίζεται, αυτός που ελέγχει.

Στο τέλος κάθε χρόνου λοιπόν θα μετριόμαστε με τις προτάσεις σας, με τις απόψεις σας, με την πολιτική ατζέντα δηλαδή που θέτουμε μαζί

Παράλληλα ο Κώστας Λογοθέτης αναφέρθηκε σε δράσεις και παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ ιεράρχησε τις διεκδικήσεις του νέου Δήμου :

΄΄ Σύμφωνα και με το πρόγραμμά μας τρις είναι οι πάγιες διεκδικήσεις μας.

-Η ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και πολύ θετικά με τον υφυπουργό Τουρισμού.

-Η κατασκευή της μαρίνας, που λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν και λαϊκιστικά διαδίδουν ότι είναι θέμα του ενός υπουργού, ή μιας συζήτησης, ή μιας συνάντησης.

Το θέμα της μαρίνας είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την πολιτεία, δεν το τεμαχίζουμε, δεν το επιμερίζουμε, παρά το διαχειριζόμαστε συνολικά, απαιτητικά και αξιόμαχα.

Ολοκληρωμένο υπόμνημα εκ μέρους του νέου Δήμου θα φτάσει παντού. Στα συναρμόδια υπουργεία, στους βουλευτές όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και στον πρωθυπουργό.

Αυτό σημαίνει συστηματοποίηση μιας διεκδίκησης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αδύναμες φωνές προς κατακερματισμένα ώτα.

-Τέλος το θέμα του προαστιακού. Το εγκληματικό λάθος έγινε.

Η θεραπεία κοστίζει ακριβά, αλλά τη διεκδικούμε με κάθε μέσο και τρόπο.

Μαζί με έναν ενιαίο επιχειρησιακό σχεδιασμό που καταστρώνουμε ήδη συντονίζουμε ενέργειες και δράσεις προς το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Γιατί δεν επαιτούμε, διεκδικούμε.

Και η διεκδίκηση έχει τακτική, έχει στρατηγική, προϋποθέτει σχέδιο και οργάνωση’’

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Αντιδήμαρχο πολεοδομίας Σπύρο Νικολάου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν με τη αυθαίρετη δόμηση στο δήμο μας.

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων, κ. Μαρίνης, καθώς και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Παύλου Γεώργιος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε διάφορα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας .

Η ροή της συνέλευσης συνεχίστηκε με τον λόγο στους πολίτες, οι οποίοι ανέδειξαν πολλά και σημαντικά θέματα.

Τέλος, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ Χαράλαμπος Δοσσαράς, αναλύοντας κυρίως το θέμα της επέκτασης του βιολογικού.

Την συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην πρώτη λαϊκή συνέλευση.

Από το Γραφείο Τύπου

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΕΙΡΧΑΝ ΜΙΜΗΤΕΣ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ . ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Σ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΑΕΙ.

  2. Λόγια…Λόγια…Λόγια!!!
    Σας σιχαθήκαμε πασοκατζήδες!!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ…ΜΑΣ!!!

  3. ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΥΣΗ. ΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

  4. ΚΑΛΕ 3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ,ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ???ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΚΕ ΛΑ,Ι.ΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ !!!!ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΤΕ ΛΑ.Ι.ΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑ.Ι.ΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ,ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ!!!!!

    ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΒΗΜΑ .

  5. ΡΕ 7.04 ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ….

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!

    ΑΙΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΟΟΛΟΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ

    η ν@χτερίδα

  6. ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ
    ΠΕΝΤΕ ( ΝΑΙ 5 ) ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΑΕΤ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ( ΝΑΙ 4 ) ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ .
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕΣ , ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ή ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
    ΑΥΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ .
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΣΩΝΟΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΔΑΕΤ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ή ΖΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ.
    ΤΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΤΟΥΣ 5 ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ;
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΑΕΤ, ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο Π.Π (Ο Π.Π ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ 12 ΧΡΟΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ!

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΑΣ.(συγνώμη ήθελα να πω ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ).

  7. Καλά,που κοιτάνε?
    1. Για τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων – μια υπόθεση που έχει τρέξει ο Γκιώνης αρκετά- απαιτείται η δέσμευση ενός δημοτικού κτιρίου (το συνεδριακό συγκεντρώνει τις κατάλληλες προυποθέσεις) για 20-25 χρόνια. Ο Γκιώνης δεν έβαλε υπογραφή γιατί δεν ήθελε προφανώς να δεσμεύσει ένα δημοτικό κτίριο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Λογοθέτης θα πάρει την ευθύνη να υπογράψει? Αυτό είναι το ζήτημα και το δίλημμα.
    2. Η μαρίνα είναι μια υπόθεση που οι καζινιέρηδες μπορούν να τρέξουν έως το Ευρωπαικό Δικαστήριο και όταν θα βγει απόφαση θα τελειώνει και η συμβασή τους με το Δήμο. Τόσες παρατάξεις και τόσοι φορείς και δεν κατάφεραν τόσο καιρό να προτείνουν κάτι πιο ρεαλιστικό και χρήσιμο για τον τόπο?. Εγκλωβισμένοι όλοι λαικίστικα σε ένα αμφιβόλου αποτελέσματος αίτημα? Θα λύσουν νομικά τα χέρια κάποιων πολιτικών και υπουργών αν προτείνουν και κυνηγήσουν κάποια άλλη επένδυση.
    3. Το τραίνο ότι λάθος έγινε,έγινε.Λεφτά δεν υπάρχουν,γραμμές καθυστερούν να παραδοθούν,δρομολόγια κόβονται. Η ανάπτυξη του προαστιακού τα επόμενα χρόνια θα γίνει με βήματα σημειωτόν και μόνο σε μέρη που θα έχει εξασφαλιστεί η εμπορική επιτυχία της επένδυσης.Δηλ. πρωτεύουσες νομών.

    Η προστασία του νερού μας, η διαχείριση των σκουπιδιών πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
    H αποψή μου .Ταπεινά.

    oTrelostouHoriou@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog