Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η γυναίκα που θυμάται κυριολεκτικά τα πάντα

- Advertisement -

Έχει πραγματικά μπερδέψει τους επιστήμονες μία 40χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ η οποία θυμάται τα πάντα… Από συμβάντα στην προσωπική της ζωή έως και γεγονότα που συνέβησαν δεκαετίες πριν.

Η γυναίκα έγραψε ένα γράμμα στον επιστήμονα James McGaugh, ειδικό σε θέματα μνήμης, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, περιγράφοντάς του την πραγματικά αξιοθαύμαστη ικανότητά της να θυμάται οτιδήποτε έχει συμβεί μία ορισμένη ημέρα. Στο γράμμα τού έγραψε ότι δίνοντάς της μία συγκεκριμένη ημερομηνία (οποιαδήποτε!) είναι σε θέση να ανακαλέσει τι ημέρα της εβδομάδας ήταν, τι καιρό είχε αλλά και θέματα της επικαιρότητας εκείνης της ημέρας!
Φυσικά, το γράμμα κέρδισε το ενδιαφέρον του επιστήμονα και μαζί με την ερευνητική του ομάδα προσπάθησε να εξετάσει το φαινόμενο. Μαζί με δύο ακόμη καθηγητές του Πανεπιστημίου την υπέβαλλαν σε διάφορες ψυχολογικές δοκιμασίες.

Ο επιστήμονας αρχικά ήταν σκεπτικός, τώρα πλέον έχει πειστεί για την απίστευτη ικανότητα της γυναίκας. Η αρχική του υπόθεση ήταν ότι τα εν λόγω γεγονότα που θυμάται η γυναίκα, πρέπει να είχαν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την ίδια, γι’ αυτό και τα θυμάται. Αυτή η υπόθεση απορρέει από σχετικά ευρήματα της έρευνάς του για τη σχέση του στρες και των ορμονών με τη μνήμη.


24wro

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog