Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυριολεκτικά Μεγάλη Δευτέρα η σημερινή για το Alter

- Advertisement -

Μία από τις κρισιμότερες ημέρες θεωρείται η σημερινή για την τύχη του Alter. Η Μεγάλη Δευτέρα είναι και στην κυριολεξία “μεγάλη μέρα” για το κανάλι, αφού όπως όλα δείχνουν τα περιθώρια πλέον στενεύουν επικίνδυνα. Μετά την ανακοίνωση για παράδοση σχεδίου αναδιάρθρωσης του σταθμού από την Argo Capital, όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα την έγκριση ή την απόρριψή του, από τις τράπεζες.

‘Οσα σχέδια σωτηρίας και αν καταστρωθούν για το Alter, την τελευταία λέξη την έχουν τα τραπεζικά ιδρύματα, που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη του σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από τραπεζικές πηγές, μία τράπεζα αποτελεί το μεγάλο αγκάθι, αφού μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα ήταν αρνητική στην πρόταση του Argo. Σε αυτό το γεγονός, αποδίδουν μάλιστα τη δραματική δήλωση του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, την Παρασκευή το πρωί, όταν μέσα από τον REAL Fm δήλωσε “Η κατάσταση στο Alter δεν είναι καλή. Ελπίζω πως το αποψινό δεν θα είναι το τελευταίο δελτίο”.

Σήμερα, η πλευρά Κουρή θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια, με την ελπίδα να ανατρέψει την στάση αυτή. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι αν ο Γιώργος Κουρής καταφέρει έστω να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει την οριστική άρνηση, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσει οικονομική βοήθεια – με προσωπικά αναταλλάγματα- για να μπορέσει να καταβάλλει κάποια χρήματα στους εργαζόμενους του.

Αν όμως η απάντηση εκ μέρους της τράπεζας είναι αμετάκλητα αρνητική, τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβούν:
ή να αναζητηθεί λύση αποκλειστικά σε ιδιωτικά κεφαλαια -πράγμα απίθανο με τα τεράστια χρέη που κουβαλάει ο σταθμός- ή να οδηγηθεί άμεσα ο σταθμός σε υπαγωγή στο άρθρο 44- μέ ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εργαζόμενούς του!

Η στάση της πλευράς Γιαννίκου, από την άλλη, είναι ότι όλα πάνε καλά, ενώ οι στενοί του συνεργάτες διαβεβαιώνουν πως η πληρωμή των όσων οφείλονται στους εργαζόμενους θα γίνει κανονικά τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως έχει δεσμευτεί ο κ.Γιαννίκος. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται από συνεργάτες του διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού, που φέρουν την ευθύνη και το βάρος των λεγομένων τους. Σύμφωνα με αυτούς, τη Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι οι 720 υπάλληλοι του Alter θα κάνουν “πρόωρη Ανάσταση”, εισπράτοντας 3 μισθούς συν το δώρο του Πάσχα.

Στο παρασκήνιο μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι όσοι γράφουν και λένε πως ο σταθμός θα κλείσει, είναι “εχθροί του Alter” που δεν επιθυμούν να σωθεί και προτρέπουν τους εργαζόμενους να “κλείσουν τα αυτιά τους” και να περιμένουν μεχρι τις 21 Απριλίου, όπου θα αποδειχτεί ποιός λέει την αλήθεια και ποιός όχι!

Επειδή πάντως όσοι εργάζονται στο σταθμό, έχουν χορτάσει από “υποσχέσεις” και “ανακοινώσεις”, για καλό και για κακό σχεδιάζουν ήδη τις αντιδράσεις τους, στην περίπτωση που δεν εξοφληθούν τη Μεγάλη Πέμπτη.

newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog