Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου – Περαχώρας για την εργατική πρωτομαγιά

- Advertisement -

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ιστορική ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 1886 στο ΣΙΚΑΓΟ που τα αιματηρά γεγονότα της, την καθιέρωσαν σαν μέρα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Η Πρωτομαγιά είναι η μοναδική επέτειος που είναι αποδεκτή από τους εργαζόμενους όλων των χωρών ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος.
Είναι μέρα πάλης…
μέρα διεκδικήσεων, μέρα αλληλεγγύης των εργατών όλου του κόσμου.
Η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ίδια σαν την περσινή και ακόμα χειρότερη.
Οι περσινές άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης γίνονται φέτος ακόμα χειρότερες, βάζοντας σε μεγάλη δοκιμασία τους εργαζόμενους.

Οι συνιστώσες του εφησυχασμού για ανάκαμψη έρχονται σε αντίθεση με τη συνεχιζόμενη ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ του κρατικού μηχανισμού.
Η ανεξέλεγκτη λειτουργία του χρηματοοικονομικού συστήματος μαζί με τις ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες και ασυνεπείς πολιτικές οδηγούν τη Χώρα μας από το κακό στο χειρότερο.
Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ του εισοδήματος, οι απολύσεις, η ανεργία αποτελούν πολύ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ χωρίς καμία ΕΛΠΙΔΑ ανάκαμψης.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποκρούσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση που στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ και ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ κάθε έννοια ΔΙΚΑΙΟΥ και ανθρωπιάς.
Αυτή η ιστορική μέρα πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου ΕΝΑΝΤΙΑ στη καταπάτηση των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που έχει στοχοποιήσει το μεγάλο κεφάλαιο και ο καπιταλισμός.
Αυτή την ιστορική μέρα ενωμένοι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους γνωστούς, άγνωστους τραπεζίτες, στο Δ.Ν.Τ., στη Τρόικα, των δανειστών ότι δεν θα πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λουτρακίου—Περαχώρας σας καλεί να πάρετε μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 2011 στις 10:30 το πρωί μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ,
    Να ζητήσουμε ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
   

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 2011 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ—ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Για τη Διοίκηση
                        Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας  
                     Παύλου Γεώργιος                                   Μελέτη  Μαρία

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog