Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρευνα: Για ποιο λόγο κάνουν σεξ οι γυναίκες;

- Advertisement -

Σεξ για 237 διαφορετικούς λόγους κάνουν οι γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα…
Συνεντεύξεις σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες από όλο τον κόσμο πήραν οι υπεύθυνοι της έρευνας, η Cindy Meston και ο David Buss. Μπορεί, λοιπόν, οι άντρες να κάνουν σεξ για ευχαρίστηση κυρίως, ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι το ίδιο απλή στις γυναίκες…

Ως αντικείμενο επιβράβευσης χρησιμοποιείται το σεξ από το 84% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα! «Κάνει δουλειες στο σπίτι, κατεβάζει τα σκουπίδια, βάζει πλυντήριο, συμμαζεύει το σαλόνι και αδειάζει το πλυντήριο πιάτων, οπότε πρέπει να τον ευχαριστήσω», απάντησαν οι περισσότερες! Επιπλέον, σαν δώρο για την «ήρεμη και ασφαλή ζωή που μου προσφέρει» βλέπει το σεξ το ίδιο ποσοστό γυναικών με την προηγούμενη κατηγορία.

Βέβαια, δεν έλειψαν οι αστείες, αλλά αληθινές, απαντήσεις όπως το «κάνω σεξ για να μου περάσει ο πονοκέφαλος», ή «για να περάσει η ώρα, αφού δεν έχουμε άλλο τρόπο να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο». Φυσικά, αν θέλετε να βγείτε αλλά η κοπέλα σας έχει ενστάσεις, ένας είναι ο τρόπος να σας αποτρέψει: «Κάνω σεξ για να τον παρασύρω και να γλυτώσω μια ανεπιθύμητη έξοδο», απάντησαν αρκετές κοπέλες! Παράλληλα, στην ποσοστιαία κλίμακα ακολουθούν οι ζηλιάρες γυναίκες που θεωρούν ότι το σεξ θα τον κρατήσει στη σχέση εάν έχουν την υποψία ότι τις απατά και αυτές που πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα κρατηθούν οι ισορροπίες στη σχέση! Επιπροσθέτως, οι ανασφαλείς γυναίκες κάνουν σεξ επειδή θεωρούν ότι πρέπει να προλάβουν το «κακό» και να μην κάνει κάποια άλλη μαζί τους. Ωστόσο, έχουμε και τις alternative καταστάσεις, όπου οι γυναίκες «πέφτουν» στο κρεβάτι με άλλον άντρα προκειμένου να κάνουν τον… κερατωμένο να ζηλέψει ή να τον μυήσουν στο παραμύθι της τελειότητας, ενώ σκύβει για να περάσει το κατώφλι της πόρτας.

Υπήρχαν και πιο αρρωστημένες απαντήσεις, όπως «κάνω σεξ με δεσμευμένους για να τους κολλήσω κάποιο νόσημα» ή «για να τον χωρίσω από τη γυναίκα του», ευτυχώς σε μικρότερα ποσοστά. Ακόμη, οι κοπέλες κάνουν σεξ για να εκδικηθούν τον πρώην τους, ενώ υπήρξαν και οι… ταλαντούχες που κάνουν σεξ επειδή μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν καλά! Πρόσθετα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις γυναίκες που κάνουν σεξ έναντι αμοιβής, όπως και εκείνες που ικανοποιούν τις ορέξεις του αρσενικού επειδή γνωρίζουν ότι θα ακολουθήσουν ακριβά ζευγάρια παπούτσια και ταξίδια στο εξωτερικό!

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι «ξενέρωτες» που απάντησαν ότι θέλουν να κάνουν παιδί, αλλά και εκείνες που εκφράζουν με το συγκεκριμένο τρόπο την αγάπη τους προς το πρόσωπο του συντρόφου τους.

Η επιστημονική εξήγηση

Δύο κατηγορίες γυναικών υπάρχουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αυτές που κάνουν σεξ για γενετικά οφέλη και οι υπόλοιπες που το χρησιμοποιούν ως μέσο εξασφάλισης σκοπού. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που θεωρούν ότι με τον συγκεκριμένο άντρα θα κάνουν γερά και έξυπνα παιδιά, ενώ στη δεύτερη εντάσσονται εκείνες που αποσκοπούν σε χρηματικά οφέλη, στην άνεση και την ασφάλεια.

«Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το σεξ σε όλα τα στάδια της σχέσης. Στην αρχή είναι το δόλωμα για να κερδίσουν έναν άντρα που τους αρέσει. Μετά από καιρό το κάνουν ως ένα κίνητρο για να υποχρεωθεί να μείνει ο άλλος κοντά τους και να μην αναζητά αλλού περιπέτειες», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ψυχολόγοι.
*24wro

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog