Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάγκαλος: “Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό. Εχει πάντοτε τεράστιο πάγκο”

- Advertisement -

Για τον “τεράστιο πάγκο” του ΠΑΣΟΚ, μίλησε μεταξύ άλλων, ο πάντα χειμαρρώδης Θ. Πάγκαλος, απορρίπτοντας την επιλογή σύστασης κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό. Εχει πάντοτε τεράστιο πάγκο”, δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα εμπλουτισμού του δημόσιου βίου, με προσωπικότητες.
 Σε συνέντευξή τους στο “Βήμα της Κυριακής” (22/05), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει το μνημόνιο που είναι το πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης και καταδικάζει αυτό που εμείς θεωρούμε μια πολύ μεγάλη μας επιτυχία, δηλαδή την εξεύρεση του μηχανισμού στήριξης που μας επιτρέπει αυτή τη στιγμή να λειτουργούμε και να μην έχουμε χρεοκοπήσει.

Αυτό το κάνει, πιστεύω, για λόγους μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς. Παρά τον θόρυβο που έκαναν γύρω από το Ζάππειο ΙΙ, τελικά όλα όσα είπε είναι θνησιγενή ως επιχειρήματα γιατί κάνει την εξής τεράστια αυθαιρεσία: δεν λαμβάνει υπόψη του τον χρόνο. Θεωρεί δηλαδή ότι θα πάρει διάφορα μέτρα και το άλλο πρωί θα έχει θετικές συνέπειες. Ε, δεν γίνεται έτσι”, είπε χαρακτηριστικά.

“Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ. Σαμαρά. Έχει πλειοψηφία στη Βουλή”

Και συνέχισε: “Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ. Σαμαρά για να κυβερνήσει, για να χτίσει την πολιτική της. Εχει πλειοψηφία στη Βουλή, έχει πρόσφατα εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, δεν τα πάμε πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να θεωρήσει κανείς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και μπορούμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που θεωρούμε τη μόνη δυνατή.

Είναι όμως πολύ καλύτερα για τον τόπο και για την ηρεμία, αν θέλετε, και τη διαθεσιμότητα του ελληνικού λαού ως παραγωγικού παράγοντα να υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων και αυτό επιδιώκει ο Πρωθυπουργός”.

“Με ενδιαφέρει η τάξη και όχι η ταυτότητα του κακοποιού”

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Πάγκαλος τονίζει, πως ο Πρωθυπουργός του έχει αναθέσει, να παρακολουθεί “τη δουλειά των υπουργείων που εμπλέκονται κατά κύριο λόγο ή παρεμπιπτόντως στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ενός προβλήματος παρακμής, περιθωριοποίησης και κινδύνων για την περιουσία και την ασφάλεια των κατοίκων. Το θέμα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή και που είναι ανάγκη να το αντιμετωπίσουμε εκ των πραγμάτων είναι το πρόβλημα της ασφάλειας που συνδέεται με την εγκληματικότητα και την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού ανεξέλεγκτων και παράνομων μεταναστών, για τους οποίους δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένη προοπτική. Είναι δύο πολύ επικίνδυνες καταστάσεις”, υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας:

“Εμένα δεν με ενδιαφέρει, ξέρετε, η ταυτότητα του κακοποιού, του ανθρώπου που ασκεί βία και προκαλεί θύματα και ζημιές, δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία την οποία επικαλείται. Με ενδιαφέρει η πράξη αυτή καθεαυτή. Και με αυτή την έννοια, είτε είναι ακροδεξιός είτε είναι ακροαριστερός είτε είναι οτιδήποτε ενδιάμεσο, μου είναι αδιάφορο”.
“Είμαι πολύ λυπημένος μ’αυτό που συμβαίνει” στο Στρος Καν

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν, λέγοντας ότι “είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά, τον έχω γνωρίσει σε ανύποπτο χρόνο. Και οι δύο ήμασταν πολύ νεότεροι. Και αυτός και η γυναίκα του ήταν μαχητικά στο πλευρό των Ελλήνων τον καιρό της δικτατορίας.

Εχουν πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα. Περνούσαν εδώ σχεδόν όλες τις διακοπές τους, έχουν πολλούς διακεκριμένους φίλους που προέρχονται από την ελληνική διανόηση και την ελληνική κοινωνία. Είμαι πολύ λυπημένος γι΄ αυτό που συμβαίνει και θα ήθελα πάρα πολύ να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε η δικαστική διαδικασία να αποδείξει την αθωότητά του.

Δεν θα τον υποστήριζα για κάτι που έχει διαπράξει, αλλά επειδή, όπως ξέρετε, και όπως φαίνεται, πιστεύουν πάντα οι Αμερικανοί, τουλάχιστον μερικοί από αυτούς, ότι όλοι είμαστε αθώοι ώσπου να αποδειχθεί ότι είμαστε ένοχοι. Θα μου επιτρέψετε να μιλάω με σεβασμό και ελπίδα για τον άνθρωπο αυτόν, που ήταν μια από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες της εποχής μου για το μέλλον”. 
*cosmo.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔ…ΛΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ ΤΡΟΙΚΑΝΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog