Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ελεύθερη η Αικατερίνη Πελέκη με εγγύηση 70.000 ευρώ

- Advertisement -

Πάνω από 12 ώρες η απολογία της για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου

Ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ αφέθηκε η Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη μετά τη μαραθώνια απολογία της για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, που κράτησε από το πρωί ως σχεδόν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Η συμβολαιογράφος, σύζυγος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βουλγαράκη κατέθεσε για περισσότερες από 12 ώρες σχετικά με τη δική της εμπλοκή στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πελέκη-Βουλγαράκη χαρακτήρισε «κεντρική πολιτική απόφαση» τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις κυβερνήσεις ΠαΣοΚ και ΝΔ, καθώς, όπως φέρεται να τόνισε στην ειδική εφέτη ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού, από το 1998, όλες οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν αναγνωρίσει τη μεταβίβαση των παραλιμνίων εκτάσεων στη Μονή Βατοπαιδίου, αλλά και το καθεστώς ιδιοκτησίας τους.

Παρουσία του συνηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα, η κυρία Πελέκη-Βουλγαράκη υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες στις οποίες εμπλέκεται για τα συμβόλαια των «ιερών φιλέτων» του Βατοπαιδίου έγιναν νόμιμα και τόνισε ότι υπήρξαν και σχετικές μεταγραφές στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, βάσει των οποίων συνέταξε τα σχετικά συμβόλαια ανταλλαγών, χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε, ότι στις εκτάσεις συμπεριλαμβάνονταν και αρχαιολογικοί χώροι.
*tovima.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog