Στην πιάτσα τον αποκαλούσαν «το πρώτο μαχαίρι» και ήταν πρωτοπαλίκαρο μιας από τις πιο αδίστακτες συμμορίες που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας. Ομως, ο 27χρονος φονιάς του Μανώλη Καντάρη έγινε αρκετά γρήγορα αρχηγός της δικής του εγκληματικής ομάδας.

Ο Αφγανός δολοφόνος και τοξικομανής Han Mamad Harodi ξεκίνησε την εγκληματική «καριέρα» του στη συμμορία του διαβόητου Μουχτάρ που «ελέγχει» τις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας.

Από την πρώτη στιγμή ο δολοφόνος είχε ξεχωρίσει από τα πρωτοπαλίκαρα της συμμορίας λόγω της σκληρότητάς του, αλλά και του ταλέντου του στο… τράβηγμα του μαχαιριού:

«Κυκλοφορούσε πάντα με ένα μαχαίρι καταδύσεων, το οποίο στην κυριολεξία το έπαιζε στα δάχτυλα» λέει στην «Espresso» έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας. Ο 27χρονος γρήγορα σήκωσε το δικό του… μπαϊράκι και δημιούργησε τη δική του ομάδα, μέσα στη συμμορία του Μουχτάρ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ των δύο συμμοριών. Αποτέλεσμα του πολέμου ήταν η ομάδα του 27χρονου να αποσχιστεί από την αρχική συμμορία και να αποκτήσει τα δικά της «πόστα» για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Han Mamad Harodi εκπαίδευε στη χρήση του μαχαιριού νεαρούς ομοεθνείς του που είχαν ενταχτεί στη συμμορία του ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι καθώς η σύγκρουση με τη συμμορία του Μουχτάρ δεν είχε πάρει οριστικό τέλος.

«Το πρώτο μαχαίρι της πιάτσας» είχε συλληφθεί τα περασμένα Χριστούγεννα την ώρα που ήταν έτοιμος να πουλήσει σε έναν άλλον αλλοδαπό 13 γραμμάρια χασίς. Τότε, εναντίον του είχε σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και είχε ασκηθεί ποινική δίωξη. Δεν κάθισε όμως πολύ στη φυλακή καθώς έκανε τα χαρτιά του για πολιτικό άσυλο, ενώ παράλληλα και λόγω της συμφόρησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας έτυχε των ευνοϊκών όρων του νόμου και αποφυλακίστηκε.

Εχοντας αποκτήσει επαφές μέσα από τη φυλακή, άρχισε να κυκλοφορεί με άλλον «αέρα» στην πλατεία Βικτωρίας και στις γύρω περιοχές, οριοθετώντας τα «σύνορα» του. Εκεί, δηλαδή, όπου η ομάδα του μπορούσε να κάνει ληστείες και κλοπές, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Μάλιστα, ο 27χρονος Αφγανός, που «αγρίευε» όταν δεν είχε την καθημερινή του δόση, ήταν ο απόλυτος αρχηγός της ομάδας του και έπαιρνε όλες τις εισπράξεις από τις ληστείες στον δρόμο.
Espressonews.gr