Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απτόητοι από τον καιρό οι Αγανακτισμένοι…

- Advertisement -

Δεν τους πτοεί ούτε η βροχή τους χιλιάδες «αγανακτισμένων Ελλήνων», που αναμένεται να συγκεντρωθούν (και) το απόγευμα της Πέμπτης στις πλατείες των μεγάλων πόλεων όλης της Ελλάδας, με επίκεντρο φυσικά αυτή του Συντάγματος και του Λευκού Πύργου.

Μπορεί ο καιρός να μην είναι ο καλύτερος σύμμαχος, όμως δεν κάνουν πίσω στο αίτημα τους για «δικαιοσύνη», όπως φώναζαν σε ένα από τα χθεσινά συνθήματα.

Ήδη κατά χιλιάδες σπεύδουν οι χρήστες του ίντερνετ να δηλώσουν συμμετοχή στα γκρουπάκια που έχουν ξανά φτιαχτεί στο ίντερνετ, αυτήν την φορά δίνοντας ραντεβού για το νέο κάλεσμα στις 6.00 το απόγευμα, μετά την επιτυχία της πρώτης προσπάθειας την Τετάρτη. Τότε που όλες οι ηλικίες και οι κοινωνικές τάξεις κατέβηκαν και παρέμειναν για αρκετές ώρες στους δρόμους, διαδηλώνοντας μέχρι το ξημέρωμα ειρηνικά και χωρίς καμία απολύτως κομματική εμπλοκή εναντίον των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας.

Νέοι και νέες που οργάνωσαν και οργανώθηκαν μέσω του facebook, γονείς που έφτασαν στην συγκέντρωση κρατώντας από το χέρι τα παιδιά τους, ακόμα όμως και παππούδες και γιαγιάδες που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους αλλά και διεκδικούσαν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Από όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υπήρξαν συμμετοχές σε αυτό το ξαφνικό και αυθόρμητο διαδικτυακό κάλεσμα των ελλήνων  “Los Indignados”, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην χώρα μας και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ένα κάλεσμα που εμπνεύστηκαν από τους Ισπανούς ομοϊδεάτες τους, που εδώ και δέκα ημέρες δίνουν τον δικό τους αγώνα στις πλατείες της Μαδρίτης και των άλλων ισπανικών πόλεων.

Η κινητοποίηση στην Ελλάδα ήδη μάλιστα σχολιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με εκείνα της Ισπανίας να δίνουν προφανώς ιδιαίτερη έμφαση τονίζοντας ότι «το κίνημα του Μ-15 πέρασε τα σύνορα». Περίπου 20.000 άτομα εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν μόνο στην Πλατεία Συντάγματος, καταφέρνοντας να διαδηλώσουν δυνατά αλλά… ειρηνικά.

Οι γνωστοί – άγνωστοι που πάντοτε αμαύρωναν στο παρελθόν τέτοιες διαδικασίες δεν είχαν θέση ανάμεσά τους. Ούτε όμως και οι διάφορες πολιτικές παρατάξεις που συχνά καπηλεύονταν αυτούς τους αγώνες, ούτε οι συνδικαλιστές. Ο απλός κόσμος – και μόνο αυτός – σε ένα μοναδικό μωσαϊκό όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελμάτων, όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» ήταν το κεντρικό σύνθημα, το οποίο φώναζαν ρυθμικά οι περισσότεροι στρέφοντας το βλέμμα προς την Βουλή. Όλοι κρατούσαν ελληνικές (και μόνο ελληνικές) σημαίες. «Για την ασχήμια όλου του κόσμου δεν φταίνε μόνο οι πράξεις των κακών αλλά η απραξία των καλών», ανέφερε ένα από τα κεντρικά συνθήματα στην συμπρωτεύουσα, που επίσης βούλιαξε από τον κόσμο. «Δεν είμαι καμαριέρα κανενός», σχολίασε μία κοπέλα, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ την επικαιρότητα.

 «Ελλάς, Ελλήνων, Αγανακτισμένων», φώναξαν κάποια στιγμή οι διαδηλωτές, δίνοντας ίσως και τον τίτλο της πολύωρης διαμαρτυρίας. Μιας διαμαρτυρίας που έληξε το πρωί, με την εντυπωσιακή εικόνα των διαδηλωτών να μαζεύουν μόνοι τους τα σκουπίδια!!! Μια διαμαρτυρίας που θα συνεχιστεί με νέο ραντεβού στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και αναμένεται και πάλι «οι πλατείες να είναι γεμάτες από συντρόφους, οικοδόμους, φοιτητές». Μιας διαμαρτυρίας που μάλιστα αυτή τη φορά προσκαλεί τον κόσμο να κρατάνε και… άδειες κατσαρόλες, ως ένα συμβολικό μήνυμα προς τους πολιτικούς που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.


star.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog