Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νένα Μεντή: “Θα ζήσουμε άγριες καταστάσεις στην Ελλάδα”

- Advertisement -

Ζοφερό βλέπει το μέλλον της Ελλάδας, η ηθοποιός Νένα Μεντή, η οποία σε δήλωση της προβλέπει γενικευμένες αναταραχές στη χώρα μας, λόγω της κρίσης.

 Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το αν η Τέχνη έχει τη δύναμη να αλλάξει καταστάσεις, η κ. Μεντή αποκρίθηκε:

“Η ίδια η τέχνη είναι αντίσταση. Ο άνθρωπος πηγαίνει στο θέατρο για να νιώσει καλύτερα, να σκεφτεί και να ψυχαγωγηθεί. Επειδή ανήκω στην παλιά γενιά του θεάτρου και έχω ακούσει πράγματα και διηγήσεις από μεγαλύτερους ηθοποιούς, ο κόσμος πήγαινε στο θέατρο ακόμα και μέσα στον πόλεμο. Το θέατρο προσφέρει ανακούφιση”

Βοηθάει όμως το θέατρο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;

Η κ. Μεντή ισχυρίζεται πως όχι:

“Το θέατρο απευθύνεται σε μία τάξη λίγο πιο πάνω, που έχει έναν υποτυπώδη μισθό. Δεν απευθύνεται στο όριο κάτω από τη φτώχια. Αυτοί οι άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια, τους βλέπω κάθε μέρα κάτω από το σπίτι μου. Έλληνες, όχι μετανάστες.

Με αυτή την έννοια, δεν είμαι τόσο αισιόδοξη για την τέχνη γιατί πιστεύω, ότι θα ζήσουμε άγριες καταστάσεις. Νομίζω ότι αυτοί που πραγματικά υποφέρουν θα έχουν βίαιες αντιδράσεις. Ακόμα είναι εσωτερικευμένη αυτή η κοινωνική αναταραχή. Δεν έχει εξωτερικευθεί”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog