Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πενία τέχνας κατεργάζεται… «Φέρτε πίσω τα σχολικά βιβλία»…

- Advertisement -

Για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων μιλά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, τα οποία καλεί να συμμετάσχουν ενεργά στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα την προσεχή Δευτέρα, 6 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει η υπουργός, «η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια, με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου. Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση».

«Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011, τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία» καταλήγει η επιστολή Διαμαντοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως είπατε;;; Γύρισμα στη δεκαετία του 50;;;
    Άντε καλέ!!!
    Η Αννούλα μας οδηγεί την παιδεία μας και το μέλλον της νεολαίας με ταχύτητα φωτός πίσω στο βυζάντιο,τότε που μεγαλούργησε ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός.

    Συχαρίκια κ.Υπουργέ της Παιδείας μας Αννα Διαμαντοπούλου.

    Ηλίας

  2. γιατι αγαπητε; ειναι καλυτερα στα σκουπιδια και σκισμενα στα παρκα και στους δρομους απο το να πανε στην χειροτερη περιπτωση για ανακυκλωση;με κατι μυαλα σαν τα δικα σου εχει παει η ελλαδιτσα μπροστα…..

  3. Ηλία εδώ θα διαφωνίσω και εγώ μαζί σου.Μπορεί όντως η παιδία μας να έχει σοβαρά προβλήματα αλλά αυτό είναι ένα πολύ θετικό μέτρο.Και οικονομία κάνεις και ανακλυκλωση όπου βεβαίως είναι πολύ καλύτερα απο το να πεταχτούν στα σκουπίδια και στους δρόμους.Γιατί να σπαταληθούν χρήματα και φυσικοί πόροι;

  4. Το ξέρω ότι τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης τα ελεγχομενα από τους εθνικούς εργολάβους και διεθνείς
    σωτήρες μας,έχουν κάψει τα μυαλά των Ελλήνων, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτε περισσότερο γι΄αυτό,ούτε ανταλακτικά διαθέτω,ο καθένας όπως στρώνει
    κοιμάται.
    και κατι ακόμα:

    Το μαχαίρι
    υπάρχουν δυό τρόποι να το πιάσεις
    Από τη λαβή ή από την κόψη.

    Μόνο που είναι σκοτάδι
    και πρέπει να ψυχανεμισθείς
    από που θα το αρπάξεις.
    Ηλίας

  5. Το θέμα μας είναι η ανακύκλωση??
    Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά μας και εμείς μαζί βέβαια για να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.
    Αλλα κι αυτο θέμα παιδείας είναι,μιας παιδείας που μόνο κατ' όνομα είναι δημόσια και δωρεάν.
    Εκεί εγώ εντοπίζω το πρόΒλημα.
    Έχετε σκεφτεί τι μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού πηγαίνει προκειμένου τα παιδιά μας να μπορέσουν να πάνε σε δημόσιο κατά τ' άλλα σχολείο, σε δημόσιο κατά τ'άλλα πανεπιστήμιο??
    Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό,αγαθό για όλους
    Ας δαπανήσουν λοιπόν περισσότερα χρήματα.

  6. Καλά φέρτε πίσω τα κλεμμένα και εμείς οι γονείς θα φέρουμε όχι μόνο τα βιβλία αλλά και τα βοηθήματα που αγοράσαμε για να μπορούμε να βοηθάμε τα παιδιά μας.

  7. Υπάρχει και καλύτερος τρόπος. Οποιος δεν επιστρέφει βιβλίο στο τέλος της χρονιάς να το πληρώνει. Βέβαια, δεν είναι η επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων το πρόβλημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

  8. Κύριε τρελέ ο λαός τα πληρώνει εδώ και χρόνια μέσα απο φόρους που αναλογεί στον κάθε έναν πολίτη αυτής της χώρας. Το κράτος υποχρεούται να μας παρέχει δωρεάν παιδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog