Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτο σχόλιο Γ. Παπανδρέου για τους Αγανακτισμένους

- Advertisement -

Για τους Αγανακτισμένους μίλησε τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

 «Σήμερα οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης που είναι πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Πετσάλνικος καταδίκασε τα όσα συνέβησαν την Τρίτη (31/5) έξω από τη Βουλή.

«Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Παπουτσής: “Ο προπηλακισμός των βουλευτών δεν τιμά το Δημοκρατικό Πολίτευμα”

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, όσον αφορά τον προπηλακισμό βουλευτών το βράδυ της Τρίτης (31/5) ωστόσο τόνισε πως οι συγκεντρώσεις αποτελούν μήνυμα που πρέπει να αξιολογήσει η Τρόϊκα.

Όλοι μας στην κυβέρνηση, συναισθανόμαστε την αγωνία των πολιτών, που την εκφράζουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Είναι αλήθεια ότι η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους εντός και εκτός της χώρας.

Φυσικά αναφέρομαι και στην Τρόικα και σε κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιχειρούν να θέσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό.

Είναι ανάγκη, να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, ότι η κυβέρνηση καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας από τα απίστευτα αδιέξοδα που άλλοι δημιούργησαν.

Όμως, η επαναφορά της Ελλάδας στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος, προϋποθέτει πέραν των άλλων την διαφύλαξη της συνοχής της κοινωνίας, και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, των επενδύσεων και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα, θέλω να πω πολύ καθαρά, ότι οι εκδηλώσεις όπως αυτές που ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό, εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού βουλευτών, δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, για την πατρίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στο μέγιστο βαθμό, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα.

Γιαυτό θέλω να καλέσω την νέα γενιά και τους δημοκράτες πολίτες, να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων“.
*cosmo.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ – ΓΑΠ ,ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ,ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΣΟΙ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.

  2. Που ήσουν κύριε Παπουτσή όταν οι συνάδελφοι σου έκλεβαν και έτρωγαν με χρυσά κουταλιά; Μήπως πέταγες λουλούδια στην γκόμενα με το ελικόπτερο η ήσασταν σε άλλον πλανήτη; Για ποια Δημοκρατία μας λέτε; Όταν εσείς έχετε βουλευτική ασυλία και δεν τιμωρείστε όπως ο απλός πολίτης. Ίσως έχετε μπερδέψει την έννοια της Δημοκρατίας.

  3. ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!!!
    Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΥΓΟΥΝ… ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

  4. Κοιτάχτε ποιός μιλάει,ο υπηρέτης του σκυλοπνίχτη του
    ΣΑΜΙΝΑ.
    Ο υπαίτιος του μπάχαλου που γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας από τα φασιστοειδή που έχει μαζέψει στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ και της ασφάλειας,που ανέχεται την συνεργασία της ατυνομίας με τους φασίστες της χρυσής αυγής και τους εμπόρους ναρκωτικών και μαστροπών.
    Αυτός ο γελείος τύπος που εξευτέλισε την κάποτε ένδοξη
    ΕΦΕΕ,αυτός που εξαργύρωσε στο χρηματηστήριο της εξουσίας ότι ανθρώπινο μπορεί να είχε στα νιάτα του.
    Κράτα για τον εαυτό σου γελοίο υποκείμενο τα μαθήματα
    δημοκρατίας γιατί οι κρυπτοφασίστες σαν και σένα δεν
    είναι ικανοί να ανεχθούν τη δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog