Ξεσπάθωσαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων σήμερα σε επιτροπή της Βουλής για τον προχθεσινό αποκλεισμό τους από αγανακτισμένους που τους ανάγκασε να φύγουν αργά τη νύχτα από την πίσω πόρτα του κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αφού έριξε την ευθύνη σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που κρύβονται πίσω απ όσους προπηλακίζουν και πετούν πέτρες, κάλεσε τους συναδέλφους του να έχουν ψηλά το κεφάλι με την επισήμανση ότι «ο φόβος δεν είναι επιλογή για κανέναν». Στο θέμα της καθοδήγησης διαφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ Α.Γιαννόπουλος άφησε πάντως αιχμές προς όσους συναδέλφους του υποθάλπουν την όλη κατάσταση. «Δεν φοβόμαστε για τα κορμιά μας», είπε, «αλλά θα πρέπει η Βουλή και οι αρχηγοί των κομμάτων να πάρουν θέση. Να μην είμαστε θεατές ή γλάστρες αλλά να παίξουμε καθοριστικό ρόλο».
Αγανακτισμένος πολιτικός δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος κατηγορώντας πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή ότι επιδιώκει την αναρχία. «Με την ίδια λογική της ζούγκλας αν εγώ τουλουμιάσω στο ξύλο ένα συνάδελφο ποια θα είναι η δημοκρατία. Λοχία θέλουν; Τανκς θέλουν; Να καεί το μπιπ η Βουλή; Κάτω τα χέρια από την δημοκρατία και τον τουρισμό». Ο κ. Λεβέντης του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε οποιαδήποτε μορφή βίας απ όπου κι αν προέρχεται σχολιάζοντας ότι είναι ντροπή να αποκλείεται το κοινοβούλιο ενώ άφησε αιχμές και κατά της αστυνομίας. «Αισθανόμαστε ότι δεν πρέπει να είμαστε εδώ».
«Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Βουλής», σχολίασε η κα Παπανδρέου από τον ΛΑΟΣ, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης χαρακτήρισε τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις πράξεις εν δυνάμει φασίστες. Ο πρόεδρος της επιτροπής δεσμεύτηκε πάντως να μεταφέρει τους προβληματισμούς τους στον πρόεδρο της Βουλής και τον Πρωθυπουργό.
*tsantiri