Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιατί τα παιδιά μας να μάθουν γερμανικά;

- Advertisement -

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Όπως καταλαβαίνετε μετά την ανάρτηση του κου Κανελλόπουλου για την ανάγκη επιλογής της γαλλικής γλώσσας, θα πρέπει να παρουσιαστεί και η θέση της άλλης πλευράς. Της πλευράς της γερμανικής γλώσσας.
Σας στέλνω το ακόλουθο κείμενο που αφορά κάποιους λόγους επιλογής της γερμανικής γλώσσας. Δεν θα ήθελα να μπει η λογική “αντιπαράθεσης” με τον κύριο Κανελλόπουλο, αλλά ως παρουσίαση της άλλης θέσης. Αφήνω λοιπόν στην κρίση σας αν θα το ανεβάσετε ως σχόλιο, ή ως αυτόνομη ανάρτηση.
Σας ευχαριστώ πολύ
Παναγιώτης Γέρου
Εκπαιδευτικός ΠΕ07  (Γερμανικής Φιλολογίας)
Ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι(ες) έχουν τη γερμανική, ως μητρική γλώσσα.
Επομένως, υπάρχουν 100 εκατομμύρια λόγοι να μάθετε Γερμανικά. Εμείς σας παρουσιάζουμε 5 από αυτούς:

1.    Όποιος ξέρει Γερμανικά, είναι καλύτερα πληροφορημένος!
Η γερμανική είναι η περισσότερο ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ε.Ε , περισσότερο και από την αγγλική, γαλλική ή την ισπανική.
Και μέσα από το διαδίκτυο έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 270.000 γερμανόφωνες ιστοσελίδες. Οι γερμανόφωνες μηχανές αναζήτησης σας διευκολύνουν να έχετε πρόσβαση σε όλους τους τομείς της γνώσης.
2.    Οι σπουδές στη Γερμανία αξίζουν τον κόπο!
Η Γερμανία έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια .Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη. Πολλά από τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αρκετά γερμανόφωνα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με ελληνικά πανεπιστήμια μέσα από τα προγράμματα Erasmus. Κάθε χρόνο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα.
Προϋπόθεση για επιτυχημένες σπουδές και στις τρεις γερμανόφωνες χώρες είναι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Επίσης οι σπουδές στη Γερμανία είναι πιο οικονομικές από ότι σε άλλες χώρες του κόσμου.
3.    Τα Γερμανικά αυξάνουν τις ευκαιρίες για ανεύρεση εργασίας!
Όποιος εκτός από Αγγλικά μιλάει και Γερμανικά, έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολλές ξένες εταιρείες στη Γερμανία καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με τις γερμανόφωνες χώρες, αναζητούν συνεργάτες που ξέρουν Γερμανικά.
4.    Όποιος μιλάει τη γλώσσα των εμπορικών εταίρων βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση!
Οι τρεις γερμανόφωνες χώρες αποτελούν μέσα στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο γλωσσικά ομογενή οικονομικό χώρο.
Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Πάνω από 180 γερμανικές επιχειρήσεις με 19.000 θέσεις εργασίας δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
5.    Τα Γερμανικά μας ενώνουν!
Το 40% όλων των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα είναι γερμανοί ή αυστριακοί. Επομένως, η γνώση της γερμανικής γλώσσας είναι σχεδόν υποχρεωτική για όσους Έλληνες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού.
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Γερμανία. Όποιος μιλάει και καταλαβαίνει Γερμανικά, γνωρίζει τους Γερμανούς και μπορεί να μάθει και να καταλάβει καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το πιο σημαντικο κατα την γνωμη μου ειναι οτι η γερμανικη γλωσσα μοιαζει πολυ με την ελληνικη κ παρουσιαζει πολλουσ κανονεσ που βοηθουν τ παιδια να μαθουν κ καλυτερα ελληνικα

  2. Οι γλώσσες είναι χρήσιμες.Ιταλικά,ισπανικά,γερμανικά,γαλλικά και αγγλικά πρέπει να έχουν θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.Ανοίγει το μυαλό των ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog