Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Τουρκία αναζητούν μέλλον οι νέοι της Ευρώπης

- Advertisement -

Νέοι από την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Ιταλία έχουν ξεκινήσει, έστω και δειλά-δειλά, να αναζητούν δουλειά στην Τουρκία.

Όπως δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου «Arslan», Αχμέτ Αρσλάν, έχουν κατατεθεί περίπου 800 αιτήσεις για τη θέση του ειδικού στο ξένο εμπόριο για τις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις του ομίλου. Από αυτές, οι 40 προέρχονται από νέους εκτός Τουρκίας και συγκεκριμένα από τις παραπάνω χώρες.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αρσλάν, είναι μια νέα τάση, αφού στο παρελθόν νέοι και μάλιστα με πολλά προσόντα – πτυχίο στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές εμπόριο και έως τέσσερις ξένες γλώσσες – δεν συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο των αιτούντων.
Ο Τούρκος επιχειρηματίας απέδωσε το φαινόμενο αυτό στην οικονομική σταθερότητα που επιδεικνύει η χώρα του.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ισπανία, ο κ. Αρσλάν επισήμανε ότι τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα αυτή έχουν καταστήσει την Τουρκία «ασφαλές λιμάνι» για πολλούς νέους Ισπανούς.
Πριν από 50 χρόνια, οι Τούρκοι εργάτες ήταν αυτοί που αναζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Μάλιστα, η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν επί χρόνια, αφού τα οικονομικά δεδομένα στην Τουρκία δεν ήταν καλά.
Τώρα, ωστόσο, Τούρκοι τρίτης γενιάς που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να καταθέτουν αιτήσεις, αναζητώντας εργασία στην πατρίδα τους.
«Η Τουρκία έχει καταστεί ελκυστικό κέντρο για την τουρκική νεολαία στην Ευρώπη. Βλέπουν την Τουρκία ως την πόρτα της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη, με μια ισχυρή οικονομική δομή», δήλωσε ο κ. Αρσλάν.

ΠΗΓΗ: real.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog