Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι γράφουν οι Financial Times για τη μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα

- Advertisement -

Τα επικείμενα δημοσιονομικά μέτρα προκαλούν έντονες αντιδράσεις και βγάζουν τον κόσμο στις πλατείες, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times. Η βρετανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στο μαζικό κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Χιλιάδες Έλληνες πραγματοποίησαν την Κυριακή μεγάλη διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο, δηλώνοντας την αντίθεση τους στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την 5η δόση και το νέο πακέτο στήριξης.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» εμπνεύστηκε από το αντίστοιχο ισπανικό κίνημα «Indignados», αναφέρει το δημοσίευμα. Πρόκειται για ένα πολυπληθείς και ποικιλόμορφο κίνημα διαδηλωτών, το οποίο απαρτίζεται από άνεργους αποφοίτους μέχρι και συνταξιούχους που τους συνδέει η οργή και η αγανάκτηση κατά των νέων μέτρων που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι βουλευτές γίνονται στόχοι των διαδηλωτών και οι πολίτες θεωρούν τους πολιτικούς υπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog