Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί πιέζουν μόνο την Ελλάδα για τα χρέη της και όχι άλλες χώρες που χρωστάνε περισσότερα ;

- Advertisement -

Το κείμενο που ακολουθεί, παρατίθεται για προβληματισμό και εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων, από την εύλογη απορία: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την Ελλάδα την αποπληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους της, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τα στραβά μάτια για άλλες χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι απλώς μεγαλύτερο, αλλά μερικές φορές είναι και πολλαπλάσιο του Ελληνικού;

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα, για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τους δανειστές μας:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο…

δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.


Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Mετακόμισε στην Νορβηγία κάποιος πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;)
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Εάν θέλετε να δείτε (καλύτερα) τα χρέη όλων των χωρών, τότε επισκεφθείτε αυτόν τον χώρο:
http://en.wikipedia.org 

*24wro
- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ερώτημα ξεκινάει έτσι: Για πολλούς και διάφορους λόγους δίνεις δάνειο σε μια χώρα που έχει έσοδα 53 δις και εξοδα 75 δις το χρόνο (χωρίς να υπολογίζουμε το χρέος)……..
    Τι να πρωτοσχολιάσεις από τις οικονομίστικες μπαρούφες .Άλλες χώρες,άλλος δημόσιος πλούτος,άλλο βιοτικό επίπεδο (αφγανιστάν, θα τρελαθώ).Τα αραβικά κράτη είναι οικογενειοκρατικά,έχουν πετρέλαιο,επενδύουν στον πολυτελή τουρισμό τα τελευταία χρόνια (αφού το πετρέλαιο θα τελειώσει σε καμιά 50 χρόνια) και….και…. .
    Ο Νορβηγός για να τα απολαμβάνει αυτά πληρώνει α-δ-ι-α-μ-α-ρ-τ-υ-ρ-η-τ-α το 50-55 % των ετήσιων αποδοχών του στην εφορία. Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τη λογική και την πολιτική επιστήμη να γίνεται σύγκριση μεταξύ του Έλληνα πολίτη με τον Νορβηγό και γενικότερα τις Σκανδιναβικές χώρες.Είναι εξωγήινα πράγματα αυτά για την νοοτροπία μας.
    Βαρέθηκα.Δεν γράφω άλλο.

  2. Ρε τρελέ , ( το ρε χαριτολογώντας ), κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις. Τι είσαι? Υπερασπιστής του παγκόσμιου συστήματος? Και αυτό το λέω γιατί έφερες αντίρρηση και σε ένα άρθρο μου που είπα ότι τα χρήματα που κόβονται πλέον δεν έχουν αντίκρυσμα και κόβονται από αέρα κοπανιστό.

    Πάρε τη φιλοσοφία του άρθρου και μην προσπαθείς μεμονομένα να δικαιολογήσεις το κάθε κράτος χωριστά. Η ουσία είναι ότι κυβερνιόμαστε από ένα αόρατο χέρι που χρωστάνε όλοι αλλά δεν ξέρουν που. ( δηλαδή ξέρουν αλλά οι προπαγάνδα περί συνομωσιολογίας είναι πολλή καλή και τα περνάμε όλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας)

    Τρελέ, η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, όπως το διαβάζεις, σαν ένα παιχνίδι ρισκ.

    Θα σου κάνω μία απλή υπόθεση εργασίας. Αν η Ελλάδα είχε πυρηνικά όπλα , θα υπήρχε όλη αυτή η πίεση?

    Και αν θέλεις μπορώ να σου φέρω πολλά ιστορικά παραδείγματα που μια μικρή ομάδα ισχυρών ανθρώπων δεν δίστασαν να κάνουν τα χειρότερα και απεχθέστερα εγκλήματα για να καταφέρουν τον σκοπό τους, τόσο ακραία που δεν τα χωράει ο απλός ανθρώπινος νους…

    Περιμένω την απάντησή σου

    Φιλικά
    Vincere

  3. ελατε βρε παιδια λες να μη καταλαβαν και οι ευροπαιοι ποσο μ…..ες ειμαστε τι λετε; αυτοι τι δουλεια τους κανουν ετσι δεν ειναι;

  4. vincere…
    Υπάρχει πρόβλημα με την ερμηνεία κάποιων όρων διότι μας αρέσει το μονολιθικό άσπρο ή μαύρο και απεχθανόμαστε το πιο υγιές σκεπτόμενο γκρι.

    Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι ένας τέτοιος όρος που δεν είναι καθόλου μα καθόλου καινούργιος αλλά από γραφικούς συνομωσιολόγους και "επαναστάτες" έχει διαμονοποιηθεί.

    Ο πλανήτης είναι ένας και γίνεται συνεχώς και πιο μικρός. Τα σύνορα έχουν ουσιαστικά καταργηθεί.Έχουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση, κανείς δεν μένει ανέγγιχτος. Έχουμε παγκόσμια μετακίνηση πληθυσμών που αναζητούν το γόνιμο από το άγονο και καταστραμένο (νόμιμη και παράνομη μετανάστευση). Έχουμε τα βιομηχανικά απόβλητα που κατεβάζουν τα ποτάμια της Β.Ελλάδας στο έδαφος και τις ακτές μας (περιβάλλον) Ποιός θα μας προστατεύσει από μια πιθανή έκρηξη του Κοζλοντούι? 500-1000 φαντάροι? χα!

    Η παγκόσμια διακυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει,συνεχίζει να εμπλουτίζεται και να μεταμορφώνεται.Τι είναι ο Ο.Η.Ε, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας,ο παγκόσμιος οργανισμός τροφίμων παρά πρακτικές παγκόσμιας διακυβέρνησης? Τι είναι οι ειρηνευτικές αποστολές π.χ στην σεισμοπαθή Τουρκία, οι οργανώσεις και αποστολές γιατρών στην αφρικανική ήπειρο?
    Η ανάγκη για λύσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο από τα κράτη του κόσμου είναι και γίνεται συνεχώς πιο επιτακτική.
    Καινούργιο θέμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι η ''Πράσινη ανάπτυξη".Φτάνουμε τον πλανήτη στα οριά του και πρέπει να παρθούν μέτρα.Κοινά μέτρα. Από το Γιαπωνέζο,τον Αμερικάνο έως τον Εσκιμώο και τον Νοτιοαφρικάνο.

    Όλοι ξέρουμε ή έστω καταλαβαίνουμε ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των τελευταίων -κυρίως- 20 χρόνων "στόμωσε". Η φιλελεύθερη εξέλιξη των δυτικών κοινωνιών οδήγησε στον ουσιαστικό περιορισμό του παρεμβατικού και ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, με το πρόσχημα ότι ένας τέτοιος ρόλος καθίσταται όχι μόνο επιζήμιος αλλά και ανέφικτος στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

    Έτσι η απελευθέρωση των αγορών, του διεθνούς εμπορίου, της κίνησης των κεφαλαίων και της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης γενικότερα αποτέλεσε την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη πολιτική σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα.

    Και έρχεται μια ημερομηνία -ορόσημο για πολλούς- η 11 Σεπτεμβρίου του 2001 για να μας κάνει σαφές ότι η απαξίωση αυτή του ρόλου του κράτους μόνο καταστροφές μπορεί να φέρει. Η αρχή της οικονομικής κρίσης στην Αμερική το 2007-2008 επιτείνει την ανάγκη για νέες δράσεις και πρακτικές.Τι αρχίζει να πιστεύει ο κόσμος τώρα? Η αποφυγή εντάσεων και συγκρούσεων στον κόσμο μπορεί να ελαχιστοποιηθεί μόνο μέσα από την αναζήτηση μιας νέας κατεύθυνσης και διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης. Η παγκόσμια διακυβέρνηση οφείλει να προωθήσει δημοκρατικές λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

    Κοίτα σχετικά εδώ να δεις μια παλιά αναφορά στην Παγκόσμια διακυβέρνηση : http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=122844
    Αυτά ζητάει η Puerta de sol.
    Ποιός λέει ότι τα πράγματα δεν πρέπει να αλλάξουν? Από ευσυνείδητους πολίτες όμως, από δημοκρατικές ηγεσίες έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανές στρεβλώσεις και να υπάρξει μεγαλύτερη ευημερία,πρόοδος και ειρήνη παρά ανισότητα,βία και φτώχεια.
    Οι αποφάσεις είναι πολιτικές και θα παρθούν αργά ή γρήγορα γιατί το παλιό σύστημα αργοπεθαίνει αφήνοντας πίσω του ερείπια.

    Ο κόσμος δεν είναι γεμάτος Βόλντερμορτ.

  5. Τρελέ μου , μου απάντησες τώρα? Τέτοιου είδους απαντήσεις έδιναν οι πασοκατζήδες περασμένων δεκαετιών που τους ρώταγαν άλλα και απαντούσαν άλλα και μίλαγαν και κανένα μισάωρο.

    Εδώ σου έχω θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα , μάλλον δεν τα πρόσεξες.

    Γνωρίζεις αν τα χρήματα κόβονται σύμφωνα με κάποιο αντίκρυσμα ?

    Η Ελλάδα αν είχε πυρηνικά θα δεχόταν τέτοιου είδους πιέσεις?

    Μην μου μιλάς για ΟΗΕ και 11η Σεπτεμβρίου γιατί έχω να σου θέσω άπειρες προβληματικές.

    Στο τέλος όμως βλέπω πως αναγνωρίζεις πως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν , άρα δέχεσαι ότι κάτι δεν είναι σωστό και υποδεικνύεις και με ποιό τρόπο πρέπει να αλλάξουν λες και εγώ μίλισα για συγκρούσεις και παγκόσμιες βίαιες επαναστάσεις.

    Τρελέ μου και εγώ έτσι ήμουν σαν εσένα, έλεγα δεν μπορεί , εδώ υπάρχουν νόμοι , θεσμοί , ΟΗΕ , ΝΑΤΟ , ΕΥΡΩΠΗ , αλλά πλανόμαστε πλάνην οικτράν.

    Μετά το πέρας όμως πολύχρονων σπουδών με άπειρη μελέτη και ξενύκτι και με αδυναμία στην γεωπολιτική και ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο, δυστυχώς και ευτυχώς , αντιλαμβάνομαι πλέον ποιό είναι το παγκόσμιο παιχνίδι…

    Ακόμα περιμένω τις απαντήσεις σου στα συγκεκριμένα ερωτήματα που σου έχω θέσει.

    Ξανά φιλικά

    vincere

  6. Αντίκρυσμα σε χρυσό? Αυτό έχει καταργηθεί δεκαετίες τώρα.Το νόμισμα που κυκλοφορεί δεν παύει όμως να έχει συναλλακτική αξία.Δοκιμάστηκε κάτι άλλο και αυτό σιγά σιγά αποτυγχάνει.Και θα τελειώσει οριστικά όταν σκάσει η παγκόσμια φούσκα με τα παράγωγα.Επικίνδυνη στρέβλωση του καπιταλισμού που δεν υπολογίζει τον ανθρώπινο παράγοντα.Δηλ. την απληστία.
    Αυτή είναι η πορεία της ανθρωπότητας.Κάτι γεννιέται,κάτι πεθαίνει.Με το αζημίωτο πάντα.
    Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα με τα πυρηνικά.Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έχουμε.Και δεν θα αποκτήσουμε τουλάχιστον σε αυτό τον αιώνα, θα συμπλήρωνα.
    Σου εξηγώ την αφετηρία της σκέψης μου.Στην πορεία το μυαλό του καθενός μπορεί να ακολουθεί όποιο δρόμο θέλει ή του ταιριάζει.
    Η Ελλάδα δέχεται πίεση γιατί η Ευρώπη δεν έχει βρει ακόμη πολιτικές λύσεις για την κρίση.Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ο πιο αδύναμος κρίκος που μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της Ε.Ε. Επίσης γιατί είναι ένα κράτος διαλυμένο,ανίκανο και δυστυχώς απρόθυμο να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά του.
    Το πρώτο εξηγεί τον πανικό,τη βιασύνη και τα λάθη της Ε.Ε. Το δεύτερο είναι το δικό μας κομμάτι ευθύνης.
    Φτιάχνεις το κράτος σου και δημιουργείς πρωτογενές πλεόνασμα στον προυπολογισμό σου. Αρχίζεις να δανείζεσαι από τις αγορές με επιτόκια που δανείζονται όλοι αφού είσαι υγιής.
    Και όσο αφορά το τερατώδες Δημόσιο χρέος,είσαι μέσα στην Ευρωπαική Ένωση οπότε είσαι μέρος ενός κοινού προβλήματος.Φτάνει ο κόμπος στο χτένι και ολόκληρη η Ενωση παίρνει επιτέλους μια πολιτική απόφαση από την οποία ωφελούνται όλοι.Δηλ. και εσύ. Αυτά τα ξενύχτια σου νομίζω σε βοήθησαν να καταλάβεις ότι το στρατηγικό και γεωπολιτικό συμφέρον της χώρας είναι να είναι μέλος ισχυρότερων σχηματισμών κρατών.Όσο και αν πολλές φορές τα συμφέροντα άλλων υπερκαλύπτουν τα δικά μας.Ένα παγκόσμιο παιχνίδι ρισκ είναι άλλωστε η Διεθνής πολιτική.Κάτι δίνεις ,κάτι παίρνεις,κάτι κερδίζεις,κάτι χάνεις
    Καλές οι θεωρίες μας,καλή και η ελπίδα μου.Αν κατά βάθος πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερο μέλλον για τη χώρα? Κρίνοντας από αυτά που βλέπω και ακούω καθημερινά τον τελευταίο καιρό από τους ανθρώπους γύρω μου,όχι Άλκη μου.

  7. Τρελέ μου , εγώ δεν σε ξέρω , δηλαδή μπορεί και να σε γνωρίζω και ενδεχομένως να μιλάμε κιόλας. Μόνο τρελό μπορώ να σε αποκαλέσω γιατί έτσι υπογράφεις.

    Γενικά νομίζω πως συμφωνείς μαζί μου , απλά εγώ είμαι πιο ριζοσπαστικός. Χαίρομαι που δέχεσαι ότι δεν υπάρχει αντίκρυσμα στα χρήματα , αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει το μαχαίρι , έχει και το πεπόνι. Η συναλλακτική αξία δεν παίζει κανένα ρόλο στο προκείμενο γιατί και αυτή καθορίζεται ανάλογα με την περίσταση.

    Το ερώτημα που σου έθεσα με τα πυρηνικά είναι για να σου αναδείξω ότι και στη διεθνή κοινότητα ισχύει ένας νόμος , ο οποίος είναι φυσικός και εμείς τον αποκαλούμε νόμο της ζούγκλας, δηλαδή ο νόμος του ισχυρού. Αν η Ελλάδα διέθετε τέτοια όπλα , φυσικά και δεν θα δεχόταν τέτοιες πιέσεις. Δηλαδή εμείς μπορούμε να πιέσουμε την Γερμανία για αποζημιώσεις του β παγκοσμίου πολέμου? Και το καταγγέλουμε στη διεθνή κοινότητα , τι θα γίνει? – τίποτα.

    Η Ευρώπη ως κοινότητα δεν έχει αποτύχει μόνο στο θέμα κρίση – ύφεση, έχει αποτύχει γενικά. Η Ευρώπη δεν έχει Σύνταγμα. Η Ευρώπη δεν μπορεί να εγγυηθεί τα σύνορά της. Η Ευρώπη έχει ελλείματα δημοκρατίας αφού το κοινοβούλιο έχει σχεδόν συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ολα αποφασίζονται από το summit ( σύνοδο κορυφής ) , δηλαδή από λίγους και μιλώ για τα σημαντικά θέματα. Η Ευρώπη δεν είναι federation of states , όπως είναι οι Ην. Πολιτείες. ( Είναι σαν να λέμε ότι έχει κρίση το Κολοράντο και η Πενσυλβάνια του στέλνει τρόικα )

    Η Ευρώπη όπως και άλλοι κύκλοι γνώριζαν αν εμείς έχουμε έλλειμα και δημοσιονομικά προβλήματα και επίσης γνώριζαν αν αυτά διογκώνονταν. Ολα αυτά δηλαδή είναι τεχνητά , όπως και η κρίση…

    Τρελέ δεν υποστηρίζω να είμαστε εκτώς Ευρώπης αλλά όχι σε αυτήν την Ευρώπη.

    Και εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξει καλύτερο μέλλον για τη χώρα και γιατί είμαι αισιόδοξος απο τη φύση μου αλλά και γιατί δεν μπορεί να υπάρξει χειρότερο. Σίγουρα δεν θα αλλάξει με τους ντενεκεδένιους αχυράνθρωπους του συστήματος αλλά με σένα και μένα γιατί εμείς βάζουμε πάνω από ολα το συμφέρον των λαών και όχι των ολίγων.

    Μπορώ να γράφω ασταμάτητα και σε ευχαριστώ για αυτό που μου δίνεις αυτή την ευκαιρία, αλλά άκουσέ με , το σύστημα είναι σάπιο , γίνομαι 33 σε λίγο καιρό και σε αυτόν τον τόπο δεν έχει γίνει τίποτα μα τίποτα απολύτως.

    Ημουνα νια και γέρασα, αλλά δεν πέθανα ακόμα…

  8. κύριε vincere,θα σας παρακαλούσα να είστε πιό σύντομος στα σχόλια σας…καθυστερείτε την ουρά…ευχαριστώ,ο υπουργός σχολίων !!!

  9. Για να κλείσουμε το θέμα αν και μπορούμε και οι δύο να μιλάμε για μέρες.Το καινούργιο θα ξεκινήσει γύρω μας.Στα μικρά ,καθημερινά μας και με το χρόνο θα γιγαντωθεί.Επειδή είμαι μεγαλύτερος από εσένα,(χωρίς να σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο αυτό), εκεί έχω καταλήξει.Το έχω αναφέρει ξανά σε διάφορα post και μπορεί να ακούγεται αφελές και παιδικό.Η γειτονιά,η καθημερινοτητά μας,η πόλη μας και πάμε σιγά σιγά παραπάνω….

  10. Μία επισήμανση μόνο μίας, και μου διέφυγε πριν. Επειδή συνυπέγραψες στο ότι η διεθνής πολιτική είναι ένα παγκόσμιο ρισκ, θα θελα να σου πώ , ότι στο ρισκ το παιχνίδι , έχεις αποστολή , να κατακτήσεις τον κόσμο.

    Σε χαιρετώ και αν με δεις στον δρόμο μίλα μου για να καταλάβω και εγώ ποιός είσαι, αν θέλεις βέβαια.

    Υπουργέ μου , πιο σύντομα δεν γίνεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog