Και σπέρνουν το πανικό σε μία Ινδική πόλη…
Ένας 55χρονος στην περιοχή του Bamboo Bazaar, κυριολεκτικά ποδοπατήθηκε σε θάνατο από τους ελέφαντες, όταν βγήκε από την εξώπορτά του για να δει τι συνέβαινε σε ένα προάστιο της πόλης Mysore. Μάλιστα εικόνες από την τηλεόραση του Νέο Δελχί δείχνουν έναν ακόμα άνθρωπο να κείτεται στα πόδια των γιγάντιων ζώων. Σε άλλες φωτογραφίες παρακολουθούμε τους ελέφαντες να τα βάζουν με μία αγελάδα και να την παραμερίζουν σαν να είναι ψεύτικη. Τίποτα δεν έδειχνε να είναι ικανό να τους σταματήσει, ενώ στο πέρασμα τους άφησαν συντρίμμια και μία πόλη χτυπημένη από κάποια φυσική καταστροφή.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές οι οποίες συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και επ’ ουδενί να μη προσπαθήσουν να πετάξουν πέτρες στα εξαγριωμένα θηρία. Αστυνομικές δυνάμεις και υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου τους καταδίωξαν για τρεις ώρες προτού καταφέρουν να τους περιορίσουν και φυλακίσουν. Οι αρχές σκοπεύουν να τους απελευθερώσουν πίσω στη φύση.

Κάθε χρόνο σημειώνονται εκατοντάδες θάνατοι στην Ινδία από εφόδους άγριων ζώων σε πόλεις, μιας και τα φυσικά καταφύγια τους ολοένα και συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα να ψάχνουν τροφή σε αυτές.


*24wro