Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λοδίνου

- Advertisement -
Χρυσό χρώμα θα έχει η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την οργανωτική Επιτροπή.
Σχεδιαστές είναι οι Έντουαρντ Μπάρμπερ, Τζέι Όσγκερμπι και η ομάδα τους. Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 18 Μαΐου 2012 στην Ελλάδα.

Η δάδα θα είναι από αλουμίνιο, θα υπάρχουν σε αυτή 8.000 τρύπες, ενώ η επιφάνειά της θα έχει 3 έδρες. Καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει τους αντίστοιχους Αγώνες που έχει διοργανώσει η αγγλική πρωτεύουσα (1908, 1948 και 2012).
Η αφή της Φλόγας θα γίνει την επόμενη άνοιξη στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 70 ημέρες. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της «Λονδίνο 2012», η Φλόγα θα διασχίσει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ οι χορηγοί των Αγώνων θα οργανώσουν τη διαδικασία επιλογής των ανθρώπων που θα κρατήσουν τη δάδα και θα λάβουν μέρος στη λαμπαδηδρομία.
«Η δάδα στην οποία βρίσκεται η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των Αγώνων και είμαι ενθουσιασμένος με το ντιζάιν της», τόνισε ο Σεμπάστιαν Κόε.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, οι τεχνικές προδιαγραφές της δάδας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι (άνεμος ταχύτητας 75 μιλίων ανά ώρα, θερμοκρασίες έως -5 βαθμούς Κελσίου και αρκετή βροχή).
Καθεμία από τις 8.000 τρύπες που υπάρχουν στην κατασκευή αντιπροσωπεύει 1 από τα 8.000 χιλιόμετρα που θα ταξιδέψει η Φλόγα σε βρετανικό έδαφος.

ΠΗΓΗ: dete.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog