Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μερικά δευτερόλεπτα πρόδωσαν τον 18 πειρατή του διαδικτύου

- Advertisement -

Ενας χαμογελαστός 18χρονος που επαναλαμβάνει διαρκώς στους αστυνομικούς ότι…
«δεν είμαι καμία ευφυΐα, όπως νομίζετε. Το αντίθετο πιστεύω για τον εαυτό μου…».

Κάτοχος εκατοντάδων μετοχών του ΟΠΑΠ καθώς και εταιρείας καλλυντικών δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ρωτά τους αστυνομικούς για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Από τα έντεκά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με την Πληροφορική. Εκανε την πρώτη επίθεση σε ηλεκτρονικά συστήματα στα δεκατρία του χρόνια. Δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε το σχολείο όπου ήταν καλός μόνο στα Μαθηματικά.

Εμενε σε διαμέρισμα στην οδό Καραμπαμπά στον Αγιο Δημήτριο με την μητέρα του, ζώντας 20 ώρες το 24ωρο μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, περιτριγυρισμένος από δεκάδες gadgets. Στα 16 του έκανε τις μεγάλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στα συστήματα της Interpol και της αμερικανικής NSA προκειμένου να μπει στο ιδιότυπο “Τοp 10” των χάκερς όλου του κόσμου.

Την τελευταία διετία με την χρήση ειδικών λογισμικών θεωρείται ότι υφάρπαξε περισσότερα από 200.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών μιας και όπως είπε στους αστυνομικούς «κάπως πρέπει να ζήσουμε κι εμείς οι χάκερς».

Στο μπράτσο του είχε τατουάζ που έγραφε «ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία». Ομως συνέχεια στους αστυνομικούς μιλούσε για τους «μυστηριώδεις συντρόφους του», πιθανόν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που δεν ήθελε να δουν αυτό το τατουάζ. Ωστόσο ένα θεωρείται βέβαιο: είχε ελάχιστη κοινωνική ζωή και πολύ λίγους φίλους.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντυπωσιασμένοι, αναλύουν το ιδιότυπο «βιογραφικό», αλλά και την συμπεριφορά τού 18χρονου Αλέξανδρου Π., ο οποίος συνελήφθη προ δύο ημερών ύστερα από διεθνή αναζήτηση του για κυβερνοεπιθέσεις αλλά και υφαρπαγή τεραστίων ποσών, μέσω του Ιντερνετ.

Ο “nsplitter” (splitter σημαίνει διασπαστής) όπως ήταν ο κωδικός του, ήταν για σειρά ετών ο εφιάλτης των ξένων διωκτικών αρχών που αγνοούσαν και από ποια χώρα γίνονταν οι επιθέσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα τους. Και αυτό γιατί ο 18χρονος είχε το ειδικό σύστημα Proxy εξαΰλωσης των ηλεκτρονικών ιχνών και αυτόματης διαρκούς αλλοίωσης της IP ταυτότητάς του στο διαδίκτυο.

Οι ξένοι αξιωματούχοι είχαν στείλει λοιπόν ενημερωτικά έγγραφα σε όλες τις διωκτικές αρχές του κόσμου προκειμένου να παρακολουθούν τις διαδικτυαές κινήσεις του «nsplitter». Ομως προ διμήνου ο 18χρονος προδόθηκε από το “Proxy” που για κλάσματα δευτερολέπτου σταμάτησε να λειτουργεί σαν «φίλτρο» των ηλεκτρονικών ιχνών του, με αποτέλεσμα να καταγραφεί η πραγματική διαδικτυακή ταυτότητά του. Ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου.

Οταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Μέσα σε κρύπτες και χρηματοκιβώτια οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, επιταγές αλλά και μετοχές εταιρειών. Η μητέρα του δήλωσε άγνοια για την δράση του αλλά μόλις είδε τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον γιο της φέρεται να μονολόγησε «να δούμε τώρα πως θα πληρώνουμε το νοίκι!».

*24wro
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog