Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το… χαβά του ο Παπανδρέου στη Βουλή! Τον πιστεύει κανείς;

- Advertisement -

«Στόχος μας είναι η συνεχής μείωση των ελλειμμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των Γ. Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της «Ωρας του πρωθυπουργού».

«Βασικός στόχος μας είναι να μην χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα δανεικά για να μπορούμε να επιβιώσουμε», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «αυτή είναι η δικιά μου πατριωτική στάση. Όχι σε δάνειες δυνάμεις. Θα την αλλάξουμε την Ελλάδα». Βεβαίως θα ήταν ορθότερος εάν έλεγε, «θα την ταράξουμε την Ελλάδα»… Και απορούμε: είναι ψεύτης ή δεν ξέρει τι του γίνεται; Για ποια λιγότερα δανεικά μιλάει ο άνθρωπος; Για διαβάστε εδώ που μας οδηγεί η πολιτική του: Μεσοπρόθεσμο: το χρέος το 2015 θα φτάσει τα 501 δισ. ευρώ!!

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 5% είναι ρεκόρ και «πράγματι υπάρχει ελπίδα ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις τομές όπως οι αποκρατικοποιήσεις, «πάντα με διαφάνεια πάντα με τις καλύτερες τιμές».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα στην ποιότητα, στις εξαγωγές αλλά και στην παιδεία και στις υπηρεσίες υγείας.

«Η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία και αντιαναπτυξιακό φαινόμενο είναι η φοροδιαφυγή», επανέλαβε και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σύστημα που να το εμπιστεύεται ο λαός. Θα γίνει βιώσιμο το χρέος και θα κάνουμε αλλαγές ώστε να είναι η οικονομία μας βιώσιμη». Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας τόνισε: «θα την αλλάξουμε την Ελλάδα. Όχι μόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα αλλά θα έχουμε λύσει για τις επόμενες γενιές και το μεγάλο ζήτημα του χρέους. Για μια Ελλάδα ποτέ πια σε επιτήρηση». Τον πιστεύει κανείς; Για να δούμε σηκωμένα χέρια…
*tsantiri.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog